[]

Skolyoz ve Vücut Geliştirme

Tedavi gerektirmeyecek(egzersiz verdi sadece doktor, onu da ağız ucuyla) derecede skolyoz sahibiyim. Üniversite hastanesinde muayene oldum ve doktor araştırma görevlisi idi(bunu tecrübesizliğini vurgulamak için yazdım). Vücut geliştirmenin zararı olup olmayacağını özellikle sordum ve sıkıntı olmayacağını ama egzersizleri de yapmam gerektiğini söyledi.

Sırt ağrılarımı egzersizle azalttım, tamamen bitirdim neredeyse. Vücut geliştirmeye başladım ama özellikle omuz bastığım zaman sırtımdaki ağrıların arttığını farkettim. Egzersizlere de devam ediyorum tabi bu süreçte.

Daha önce tecrübe eden, bilen var mıdır hocam? İkisi bir arada gitmez mi? 1-2 hafta daha ağrılar sürerse yine gideceğim doktora.

 
erkek arkadaşımda vardı skolyoz.bayağı tecrübe edindik yardımcı olabilmeye çalışayım.

ilk olarak 3 farklı doktora gittik.ilki ooo sen mahvolmuşsun niye geciktin vs vs dedi.ikincisi aa bunda hiçbir şey yok için rahat olsun ama 6 ayda bir kontrollere gel dedi.üçüncüsü bu bizdeki çektiğimiz filmle skolyoz yorum yapılabilecek şekilde açıklanmaz bunun ayrı bir cihazı var dedi.((skolyoz grafisiymiş meğer sonradan öğrendik.sonra bir hemşiremsi bir şey bilmişçe skolyoz mu var 50 ni zor görürsün felç vs vs diye atıp tutunca adam akıllı bir doktora gitmeye karar verdik.

neyse skolyoz uzmanı bir doktora gittik profesör bayağı da iyiydi özgeçmiş vs.ölçtü falan derecesi 18 miş.(zaten artık biz de uzman olmuştuk 0-20 sıkıntı yok, 20-40 korse, 40 + cerrahi operasyon).bu yaştan sonra bu ilerlemez gayet rahat ol,skolyozum var bile deme artık ilerlemez falan..

tam cevap olmadı soruya ama anlatınca kendinize uygun çıkarım yaparsınız belki diye düşünerek yazdım.geçmiş olsun ..

bu arada yaş 23.
  • uzunuzunilgi  (01.12.13 18:49:50) 
Bende de skolyoz var 26 derece olmus pis sey. Oncelikle skolyoza en iyi gelen sey yuzme oldugu icin yuzuyorum. Egzersizleri yapiyorum ve korse kullaniyorum. Spora gittigim yerde fitness da var ama agri oldugu an yaptigim hareketi biraktiriyorlar. Ayrica skolyoz hastalarinin agir kaldirmamasi gerek. Uzun sure ayakta kalmamasi gerek ve uzun yol yurumemesi gerek. Bilmiyorum cevap olmus mudur. Bir de gecenlerde bir kiz dedi ki fitness yapma, benim bir arkadasimda da skolyoz vardi doktor fitness yapma ters bir hareket yaparsan sakat bile kalabilirsin demis dedi. Ne derece dogru bilemedim.


  • Idonthaveausername  (01.12.13 19:06:45 ~ 19:07:29) 
omuz hareketini yanlış yapıyorsunuzdur. hareketleri yaparken, başparmaklarınızın yukarı veya kendinize doğru olması lazım. şöyle:
www.warbirdacademy.com
standing segment'e bakın.

cable lat pull'u da www.physioadvisor.com.au
figure 8'deki adam gibi yapmanız lazım. kabloyu çekerken iki elinizin başparmaklarının vücudunuza doğru bakması lazım.
bunlarla birlikte rotator cuff egzersizlerini yapmanız lazım.
  • marcelorios  (01.12.13 19:19:38 ~ 19:20:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.