[]

dövme konusu

araştırdım baya bi bu konuyu. genel kanı dinen hoş durmasa da abdeste için falan bi sıkıntı olmayacağı yönünde. muhafazakar bi ailede yetiştim küçükken ama şu an çok da dinle alakam olmasa da inanan biriyim.

dövme yaptırmayı düşünüyorum, ailem falan sıkıntı çıkarabilir belki de ailemden ayrı yaşıyorum zaten. senede bi kaç kere anca görüyorum farklı şehirlerde olduğumuz için. öyle çok abartı olmayacak şekilde bişey yaptırmak istiyorum bu aralar.

sizin bakış açınız ne dövme konusunda?

 
güzel birşey dövme,ben de istiyorum yaptırmayı.


  • rock n roll  (01.12.13 15:36:08) 
Baskalarinda gorunce seviyorum ama yaptirmam kendime. Gecen sene aldigim kazagi giyemiyorum omur boyu ayni seyi tasiyamam.


  • herseyi birakip gitmek istiyorum  (01.12.13 15:44:33) 
İnançlı birisiyim. Yaptırdığım zaman vicdanen rahat olmayacağıma inandığım için yaptırmıyorum.


  • japon askeri  (01.12.13 15:53:23) 
diyanet en son caiz değildir demişti.

bense zaten dinleri sallamadığım için bir problem görmüyorum.

edit: inanıyor olsaydım da kimsenin beni ve inancımı yargılamasına izin vermezdim.
  • goldentitan  (01.12.13 15:55:36 ~ 15:58:04) 
bu konuda birini etkilemek istemem açıkçası. ama şöyle diyeyim, ben de çok araştırmıştım bi ara ve bana en mantıklı gelen -dini anlamda- şu oldu; adam diyo ki, öyle veya böyle dövme yaptırmış birini artık abdest alamazsın, ibadetlerin olmaz diye dinden uzaklaştırmak, bir kul olarak yorumlayıp allah'la arasına set çekmek olacak iş mi? gibi bir şeyler.. ben sadece iş hayatımda sorun çıkarabilir diye yaptırmıyorum mesela. bir de dövme yaptıracak kadar anlamlı bir şey keşfedemedim henüz.
ido gibi anamla babamın resmini yaptıracak değilim haliyle:)
ailenin çok fazla tepki vereceğini sanmam, sonuçta sen yaptırdıktan sonra ne dicekler, alışırlar onlar da.
karar senin:)
  • sistem enkazı  (01.12.13 15:56:08) 
Sırf dövme yaptırdığın için cehennemde çocuk tecavüzcüleriyle aynı koğuşta yatacağını sanmıyorum..
benim var dövmem, bir tane daha yaptıracağım yakında. insanların inancını dövmelerine göre değil de yaptıkları şeylere göre iyi insan-kötü insan olarak yargılıyorum.
Ama eğer için rahat etmeyecekse yaptırma, önemli olan senin iç huzurun.
  • innerbliss  (01.12.13 16:03:17) 
zaten abdest almanın amacı temiz olmak değil mi?
Yani su değmeyen yer kalmasın denmiş ki,
NEDEN?
insanlar yalap şap orasını burasını azıcık yalandan ıslatıp "tamam ben temizlendim" deyip çıkmasın, mecbur heryeri ıslatmak zorunda kalacağından temiz olsun.

Amaç bu yani mantıklı olarak, insanları gerçekten temiz olmaya teşvik etmek.
yani bana göre, sen gerçekten temiz bir insan olursan abdestli sayılırısn dövmen bile olsa.
Yoksa benim gözümde dövme yaptırmayıp, camiyi leş gibi ayak kokusuyla saran insanlardan daha abdestlisindir.
Tekrardan söylüyorum, bu benim bakış açım.
  • innerbliss  (01.12.13 16:36:59) 
www.dinimizislam.com
yahu bu din konusunda nasıl bu kadar rahat, bana göre-bence falan denilebiliyor? kaynak var mı? yok ama bana göre böyle? sen misin dinin sahibi? hayır, ama ona göre öyle...

  • aklimdakisorular  (01.12.13 16:43:22) 
vucudu degistirmek, dovme yaptirmak islam'a gore olumsuz bir durum muymus? muslumanlar kendi dinlerini (ki islama gore, insan icin en onemli sey, islam'dir, islami seviyedir) keske bilseler. (her sey degisirdi)

bir iki sahte hadis var "muhammed peygamberin dovme yapana, yaptirana lanet ettigi" konusunda. bos konu... gercek olsaydi bile islami yorum, "muslumanlar, -dovmeli, musluman olmayan- baska kabile uyelerine benzememeleri, onlarla karistirilmamalari icin, dovme konusunda, peygamberin yorum yapmis olma ihtimali" uzerinedir.

islam'a gore insanin suslenmek amaciyla vucudunun yaratilisini degistirmesinde bir sakinca yok (biraz kurcalayin). kadinlarin kulagini deldirmesi, sac boyatmak, hizma vs. caizdir. (erkeklerinse, kadina benzeme amaci olmadan bunlari yapmasi, yaratilisi degistirmesi caizdir)

peki, allahin yarattigini begenmeyip (bildigin begenmemek) degistirmek isteyenlere islam alimleri ne diyor, "psikolojik acidan hayati belirgin bir sekilde etkileyen bir olumsuzluk yaratiyorsa, vucudun seklini degistirmekte dinen sakinca yoktur..." estetik ameliyatlar, uygulamalar vs.
(bu paragrafin dovmeyle bir alakasi yok aslinda. "ben vucudumu yaratildigi haliyle begenmiyorum. dovme yaptiracagim" diyen bir musluman hic gormedim, duymadim, ki boyle bir sey olsaydi bile, mantik disi olurdu zaten)

yukarida da yazdigi gibi, boy abdesti konusunda da net bir sekilde sorun yok.

bir sekli, yaziyi hayat boyu tasimanin getirebilecegi hevesi gecme, artik begenmeme, fikren degisim yasama vs. konularinda da, lazerle (kalitelisi var kalitesizi var) sorunsuz bir sekilde dovme sildirme secenegi cok acik.

resimden (cizgiden degil; bir sanat turunden bahsediyorum) anlamayan, resim egitimi olmayan bir dovmeci tarafindan yapilmis berbat bir dovmeye sahip olmak ve dovme yapilirken, ignenin can acitmasi (ki kimine gore pek hissedilmeyen bir aci olarak bile algilanabiliyor) disinda, dovme konusunda herhangi bir olumsuzluk falan yoktur; cok net.

(sterilizasyon konusuna girmiyorum bile. zaten saglanmasi gereken bir ayrinti)

kendi dinlerini sadece kulaktan kulaga ogrenme konusunda israrci olan muslumanlara laf anlatmaktan bikmis bir dovmeci olarak beni ve uslubumu mazur gorun.

(benim fikrim boyle)

(ve diyanet calisanlarina yoneltilen sorulara, diyanetciler, "caiz degildir" degil, "buyuk ihtimalle caiz degildir" gibi bir yorum yapiyor bu konuda -sahih olmayan hadisten bahsetmistim- zaten diyanet calisani nasil anlasin arastirmadigi, bilmedigi konuyu)
  • merdümgiriz...  (01.12.13 16:50:19) 
@aklimdakisorular

bizim insanımız 2 gram bilgisiyle insanları yönlendirmeye bayılır.
  • japon askeri  (01.12.13 17:07:32) 
Inancli biri degilim, parayi ayarlar ayarlamaz da yaptirmak istedigim 2 3 minik dovme var aklimda cooook uzun suredir. Ama iyi dusunmek lazim, omur boyu tasimaktan mutlu olacagin sey ya da seyler olmasi lazim


  • mutlusismankedi2015  (01.12.13 17:27:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.