[]

Singapur Seyahati

Bir arkadaşım benim teşvikimle Singapur'a gidiyor. Fotağrafçı bir arkadaşım, kendine fotoğraf makinesi ve kamera alacak.

İngilizcesi iyi olmadığı için gitmeye çekiniyordu ve ortağını yollamak istedi. Ortağı da İngilizce bilmiyor sonuçta. Ben de manyak mısın oğlum, madem imkanın var git işte, süper filan diye bunu gaza getirdim.Dün de annesi telefonda buna gitme oğlum oralarda ne işin var filan demiş.

Yaa şimdi başına bir hal gelirse ben çok üzülür ve kendimi sorumlu tutarım. Ben kız başıma tatiller yapan, her ortama girip çıkmış biri olarak bu çekincesini pek anlamıyorum ama yine de tuhaf hissediyorum. Şimdi bir pezo buna " Mister do you wanna fun?" diyerekten yaklaşırda bir biraya 700 tl verdirttir mi? :)

Şaka maka biraz tüyolar bekliyorum gidenlerden, nelere dikkat etsin mesela?

 
ilk tüyo; annesi bu kadar korumacıyken hayatta bişey yapamaz, biraz birey olmayı öğrensin. kaç yaşında bilmiyorum ama ortağı varsa birey olacak yaşı geçmiştir bile...

ingilizce için; çekinmek en kötü şey. az biliyorsa da pata küte girişsin. en önemlisi bilmediği hiçbir şeye atlamasın, sormaktan çekinmesin. gitmeden kalıplar ezberlesin. en önemlileri bellidir zaten; yardım için, ihtiyaçlar için, alışveriş için olanlar vs.

tripadvisor'u incelesin gitmeden bol bol. gezilecek yerleri not alsın, isimler çok önemli oluyor. ülkenin genel olarak kültrüne göz atsın, durduk yere farkında olmadan hakaret olarak algılayabilecekleri hareketler yapmasın.
  • loveinaflipbook  (01.12.13 12:44:26) 
Şunu bir erkek arkadaşımın başına geldiği için söylüyorum: "Haydi, bir çay içelim" diyen iyi mesleği olduğunu söyleyen ve güvenilir görülen yerli kimselerle "Yaşasın, ne sıcak insanlar" diye takılmasın.


  • aychovsky  (01.12.13 12:47:17) 
Sinagapur da biseye dikkat etmesine gerek yok.basina bisey getirmesi icin bayagi ugrasmasi gerekir.sokakta gel bi damatlik takim verelim ya da rolex var vacheron var diyen 3-5 hintli kardesimizden gayri bisi olmaz.

Ama cocugun durumuna guldum.annesi aman olm gitme,sen ya basina bisi gelirse.birakin cocuk bi kendine gelsin bi ozguven kazansin.

Ps: fotograf makinesi kamera ozel bisi icin gelmiyorsa burada biraz pahaliya malolur ona.hong kong daha iyidir.hatta az desince bangkok daha iyidir.
  • cizgilipijama  (01.12.13 12:53:36) 
Gidiyor zaten biletini aldı da tamamen benim teşvikimle oldu gibi yoksa ortağı gidecekti. Şimdi iş ortağı ve annesi biraz bana gıcık gibiler. Tee allaam ya. Param ve zamanım olsa ben ayaklarım kıçıma vurarak giderim :) Neyse ben işine yarayacak bir kaç ing. kalıp ezberlettirim , bir de buradaki tüyoları veririm.Zaten Almancası var, en kötü ihtimal onu kullanır. Yolu açık olsun inş.


  • old possum  (01.12.13 13:30:03 ~ 13:36:21) 
singapur gayet medeni ve güzel bi yer. daha kalsaydık ya diye ayakları geri geri sürerek döner yurda merak etmeyin.


  • quasiromantic  (01.12.13 14:57:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.