[]

pet shop'tan hayvan almak/almamak

şimdi ordaki hayvanlar çok zor şartlar altında yaşıyorlar kafeslerde (içim parçalanıyo görünce), en azından 1 tanesi bu hayattan kurtulmuş oluyo, ama uzun vadede sisteme hizmet etmiş oluyoruz, öte yandan da sokakta bir sürü sahipsiz perişan hayvan var, cins kedi-köpek ayırımı yapmayı sevmiyorummm..
not: evcil hayvanım yok
siz hayvanınızı nasıl sahiplendiniz?


 
facebookta gruplar var evcil'i doğum yapan/yapacak olan. oradaki bir aileden aldım. ücret de ödedim ama sembolik gibi. petshop'tan almadım çünkü sağlıklı olmuyorlar ama bazi cinsler de kolay bulunmuyor diye oralar tercih edilebiliyor.


  • fekat  (01.12.13 01:46:47) 
Su anki kedimi henuz 1 aylik bile degilken metroda bir basina bulmustuk. Cok zor durumdaydi, tek gozunu kaybedecekti neredeyse. Cok urkek ve zavalliydi simdi o kadar farkli ki. Gozu duzelmek uzere, artik insanlardan korkmuyor, onceden hep uyurdu simdi gayeg hareketli ve oyuncu. Pet shop konusunda haklisin insanin ici parcalaniyor gercekten de ama onlardandaha zor durumda olan hayvanlar var, yasayamayacak durumda olanlara oncelik ver bence.

Bir de bir canliyi "satin alma" fikri cok kotu.
  • devils trill  (01.12.13 01:48:09 ~ 01:49:29) 
hic aklimda yoktu aslinda. bir gun yolda yuzu kanlar icinde bir sokak kopegi gordum. refuje firlatilip atilmis otlarin arasindaydi. beklenmedik sekilde o kopek hayatimdaki en degerli kisi oluverdi. gunde iki kisi tarafindan saatlerce opulup koklaniyor simdi.


  • bir varmis bir yokmus  (01.12.13 02:21:15) 
pet shop'a hiç sıcak bakmıyorum. sebebi de basit sisteme hizmet şeysi. bu çarkı döndürmüş oluyorsun petshoptan alarak.
bir veteriner kliniğinde gördüm şu anki kedimi. yavru hayvanları sahiplendiriyorlardı. ilk görüşte vurulduktan sonra da gittim benim olacaksın dedim alıp geldim. gayet mutlu mesuduz ilk haftamız bitti.

  • dinsiz adam  (01.12.13 04:12:38) 
  • silver apple  (01.12.13 08:23:21) 
pet shoptaki hayvanlara da yazık dediğiniz gibi. ben onlara çok üzülüyorum. ufacık kafeslerde bir sürü hayvanla bir arada, pek de hijyenik olmayan bir ortamda yaşıyorlar. gün boyunca da bir sürü insan sevip okşuyor, belki de rahatsız oluyorlar ama saklanmak gibi bir şansları dahi yok. diğer yandan, iyi kötü besleniyorlar. araba altında kalma, başka canlıların maması olma gibi tehlikeleri yok. bence en iyisi sokaktan-barınaktan bir yavru hayvan almak. nasıl olsa pet shoptakileri birileri satın alır. sokaktakinin-barınaktakinin durumu zor.

biz kedilerimizi sokaktan aldık. nişanlımın oturduğu sitenin bahçesindeki kedileri düzenli olarak besliyoruz uzun zamandır. o kedilerden biri doğum yaptı, yavruyu ve anneyi birlikte aldık. yaklaşık 2 senedir bizimle yaşıyorlar.
(bkz: #35332990)
  • m e l t e m  (01.12.13 10:29:52) 
petshoptan almak gerçekten uzun vadede birçok hayvanın acı çekmesi demek. çiftliklerde bunları doğurtup doğurtup sağlığı bozulunca direkt sokaklara atıyorlar çünkü astarı yüzünden pahalıya gelecek o zamana kadar yaşadığı şartlardan dolayı. ayrıca belki denk gelmişsindir, pet shoptan alınan çoğu hayvan da kötü şartlarda bakılıyor. sadece görüntüde güzel kalıyor hayvan. bu döngünün sona ermesi için petshoplardan hayvan alımlarının kitlesel olarak önüne geçilmesi lazım. malesef ne belediyelerden hayır var bu konuda ne de başka bir merciden.

benim de en yaşlı kedim şu an 13 yaşında. annemin bir arkadaşı hastane bahçesinde diğer kardeşleri ve annesiyle birlikte bulmuş. bu yavruyu kendine saklamış ama evdeki köpekle geçinemeyince onu da biz aldık. diğer 2 kedimiz de sokaktan.
birinin hikayesi burada bkz*
diğeri de insanın avucunu doldurmayacak kadar küçükken yolda görmüştüm, solunum yollarında ciddi problemleri vardı.
demek istediğim eğer kedi sahipleneceksen çık sokağa, elbet biriyle iletişim kurarsın ve gözlerini yuvalarında fırlatacak şeyler yapar sana, köpek alacaksan da barınağa gidip bakabilirsin. =)
  • supersonik turbo  (01.12.13 11:32:22) 
petshoptaki hayvanların çok zor şartlar altında yaşadığını düşünüyorsan herhangi bir barınağa gidip oradaki hayvanların ne şartlar altında hayatta kalmaya çalıştığını gözlemlemeni tavsiye ederim.

eğer mesele hayvanları böylesi hayatlardan kurtarmaksa, barınaktan sahiplenerek hem hayvan ticaretine katkıda bulunmamış hem de bir hayvanı zor hayatın daniskasından kurtarmış olabilirsin.
  • matchgrip  (02.12.13 01:04:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.