[]

toyota yaris mi renault clio mu?

2014 renault clio mu, 2013 toyota yaris mi? ilk arabam olacak, ayrıca yeni alıyorum ehliyeti de. aynı şekilde, yaris alırsam otomatik alacağım, yokuşlarda kaydırırım diye korkuyorum, ama clio'da yokuş kalkış desteği olduğundan düz vites alabilirim. hangisini önerirsiniz? ayrıca düz/otomatik vites konusunda da fikrinizi bekliyorum.

www.toyota.com.tr
renault.com.tr

 
ben clioyu tercih ederdim.

yaris cok kucuk. clionun tasarimi (yenisi)cok iyi

toyota kotu demek degil ama
  • exlibris  (30.11.13 19:53:05) 
açık ara yaris.


  • in search we trust  (30.11.13 20:14:58) 
yaris.


  • yahveyire  (30.11.13 20:25:28) 
ben de clio'yu tercih ederdim.

hem kullanan arkadaşlardan çok iyi yorumlar duyuyorum performansı ve yakıt tüketimi hakkında hem de ikinci el piyasası açısından daha avantajlı.
  • gergedan  (30.11.13 20:34:15) 
km'si az olanı.
aynıysa clio.

  • suq  (30.11.13 22:00:31) 
Sakin toyota dururken Renault almak gibi bi hataya düşme. Inanilmaz konforsuz Renault arabalar. Hele ki Clio


  • winstoncash  (01.12.13 07:39:57) 
clio


  • groovettyn  (01.12.13 10:27:44) 
iki aracı (hatta bu sınıftaki tüm araçları) ciddi şekilde incelemiş, test sürüşü yapmış birisi olarak, yaris diyorum! Hatta dedim ve aldım aracı :) cool multidrive s + konfor paketi
CVT şanzımanın rahatlığını clio da bulamazsınız!

Yokuş kalkış desteği yaris de yoktur ama CVT şanzımanın bir güzelliği sayesinde çok dik olmayan yokuşlarda aracınız kaydırmaz. Elbette frenden ayağınızı çekip beklerseniz kayar gider ama frenden gaza ayağınızı (hızlı değil normal) koyduğunuzda çok fazla kayma olmayacağını görürsünüz.

Ayrıca yaris dışardan ufak ama içerde arka koltukta 1.90 lık kişinin bile sığabileceği bir iç hacime sahip. Donanım olarak da yaris clio'dan önde. Bana sorarsanız yaris de clio da şu anki sıfır araç fiyatlarını haketmiyorlar ama clio hiç haketmiyor diyebilirim.
cvt şanzımana alıştıktan sonra neredeyse düz vites yakıt tüketimlerini yakalamanız hiç zor değil... daha detaylı sorularınız olursa cevaplarım :)
  • keep clubbin  (02.12.13 09:36:48 ~ 09:45:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.