[]

HD Tune/Bad Sector

Kardeşimin bazen açılırken hdd sorunu çıkaran bilgisayarını HD Tune Pro ile taradım. İlk mb'larda ve ortalarda sorun çıktı. Yani bi yerde toplanmamış ama kıpkırmızı değil ortalık. Ekte görebilirsiniz. (tamamlanmadı ama acelem var ve gelince cevapları okumak istiyorum :)

Bunun çin ne yapabilirim? O sectorleri silecek bi program var mıdır? Çok isim okudum hdat2, hdd regenerator filan ama sizin söylediğinize daha çok güveneceğim.

Bilgisayarı gözden çıkarttık. Yani çok zorlarsak açılıyor (hdd'yi söküp açmaya çalıştıktan sonra takınca çalışıyor ama her seferinde zor)

Annem kullanacak. 250 GB hdd. Zaten çok anlamsız büyük. Yani 100 gb'a da düşse olur.

Bilgisayarda cd okuyucu yok.
w7 Starter ile geldi. anahtarı silinmiş arkadan. Başka işletim sistemi de yükleyebilirim belki.

Ne yapsam? Bi akıl verin.

 
zamanında benim de elimde böyle bad sectoru bol bi hdd vardı, bi şekilde çalışsın istenmişti ve grafiksel olarak da sizikine benzer ama sadece ilk 10-15 blokta zarar vardı. ben de boş bi partition oluşturup (çöp) orayı hiç kullanamdan orayı izole etmiştim. siz de 2 gb lık alakasız bi partition oluşturup en azından makinenin açılmasını sağlayabilirsiniz format felan filan sonrası. ama sizde aralarda da bad sectorler var çok da yoğun olmasalar da.


  • advice duck  (30.11.13 17:01:12) 
ya işin kötüsü bir satır daha tarayıp bıraktı. ben de partition işini düşünüyodum ama format atmam gerekecek. işletim sistemi filan sıkıntı. bilemiyorum bakalım başka cevap gelir mi.
sağoolun şimdilik, tikiniz gelecek

  • supergirl  (30.11.13 17:10:15) 
hiren boot cd'nin içinde hdd programları var. formattan önce bad sectorler bir araya toplanabilir belki.


  • sutlu nescafe  (30.11.13 17:59:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.