[]

Hazırlığa Alternatif

Selam, hazırlık okuyorum. Ama yadyok denen illetten iğrendim şimdiden. Ve devamsızlık olayı canımı sıkıyor. 2-3 günüm falan kaldı devamsızlık yapabilecek.

Ne önerirsiniz ağustos'ta proficiency'i geçmek için hazırlığa alternatif olarak n'apabilirim?

Not: Boğaziçi'nde okuyorum. Intermediate'e meyyal Pre-intermediate'im.

 
boğaziçi'ni bilmiyorum. bir arkadaşım atılacakken ielts skoruyla geçmişti. (sabancı üniversitesi)

genelde toefl ielts de geçerli oluyor ama onlar sınava girip geçemeyenler için. devamsızlık durumunda kabul etmeyebilirler.

yaz okulu vardır belki. (odtü)
  • patiska  (30.11.13 12:29:19) 
toefl ve ielts alabilirsin. prof. sinavindan da daha kolay olur bu sinavlar. bizim donemde prof'tan gecemeyenler toefl ile gecerdi hep


  • crucio  (30.11.13 12:37:48) 
Ben de boun'luyum. ielts ile geçtim. Daha rahat. Ama kurs veya özel ders şart


  • aguilas negras  (30.11.13 12:51:58) 
Toefl, Ielts sınava alternatif evet, ama ben öğrenme yöntemlerini soruyorum daha çok. Nasıl gelebilirim, okulun kurumuna bağlı olmadan proficiency'i geçecek seviyeye?


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (30.11.13 13:13:09) 
okula bağlı olmadan derken? gramer falan hallolur kitaptan çalışarak ilerletirsin kendin kursa gitmeden de writing alıştırması, essay yazman da lazım. onları kontrol edecek birisi lazım. kursa falan gidebilirsin. proflara yönelik kitaplar var onlardan alıp hazırlanabilirsin.

genel olarak şu an aklıma gelenler:

-okuma parçalarının soruları olacaktır, bol bol okuma
-essay türleri ve yazım teknikleri
-bağlaçlar
-gramer için: tenseler arasındaki farklar. phrasel verbs
-vocab için sınavlarda çok çıkan kelimeler tarzı bir aramayla bulacağın listeyi çalışabilirsin.

ağustosa kadar çok vaktin var. okuluna devam ettiğinde o seviyeye gelirsin zaten.
  • patiska  (30.11.13 14:53:41) 
kirklar yurdu var, duymussundur belki. cemaatin. orada da duzenli olarak dersler ve essay calismalari vs oluyor. eger kafa olarak sorun olmaz diyorsan oraya gidebilirsin.


  • crucio  (01.12.13 11:12:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.