[]

motorcular sorum size..

çorlu-istanbul-gebze arası bir işim var gebze'ye çok az gitsemde çorlu-istanbul arası oldukça gidip geliyorum (90km) araba kullanmayı sevmemem ve işimin toplu ulaşıma yakın olması sebebiyle arabayı tercih etmiyorum.. otobüs firmaları ile gidiyorum ama artık sıkılmaya başladım.. araba kullanmayı sevmemem nedeni ile motor alsam mı acaba diye sorular sormaya başladım..

1-Konforun ön planda olduğu beni yormayacak modellerin ismi nedir?
2-günde 200-300 km yaptım diyelim yakıt masrafı ne olur?
3-yağmur kar çamur vs motorların sürüş performansını ne kadar etkiler?
4-böylesine bir durum için motor almak mantıklı mı? yoksa araç mı alsam?
5-motor kullanıcılarının giydiği bir sürü korumalık falan var bunlar insanı yorar mı?
6-kask takılı iken yağmur yağarsa ne yapıyorsunuz?

zamanla eklerim 3-5 soru daha..

 
Ben günde 200-300 km yapmak için kesinlikle motor önermem. O yorgunluk işin içine girdi mi kaza illa bir gün gelir. Motor asla tek alternatif durumunda olmamalı. Ayrıca konforlu bir motor dizel ya da lpgli bir arabadan az yakmaz. Yine de alacağım diyorsanız konfor için enduro, cruiser veya maxi scooter tarzı aletler düşünülebilir. Racingden uzak durmakta fayda var, havalı olsa da sürüşpozisyonu çok rahat değildir uzun mesafede.

Esas diyeceğim şu ki motora bu gözle bakarsanız, o korumalıklar yorar mı falan diye, motor size kibar davranmaz. Motorlu olacaksanız bu işe yüzde yüzle girmeniz gerekir. Yoksa pisi pisine gidersiniz, Allah korusun.
  • vsop  (30.11.13 08:52:45) 
sırayla cevaplıyalım o zaman, vsop un söylediklerinide dikkate al.

1-Touring, Enduro, Naked (kafa grenajlı yada rüzgarlıklı modeller)

2-Anasının nikahı gibi olur, o güzergahda zorluk çıkarmayacak motor en az 600 cc olmalı. daha aşağısı yorar, sıkar ve tehlike oluşturur. Ortalama 6 litre yakarsın 100 km de, kendini zorlasan 5 litreye düşer. ki 7-8 litrelere rahatca çıkarsın gazlarsan.

3-yağmur problem değil, yeni çiselemiş yağmur tehlikelidir. don ihtimali olan havalarda motora binmemek gerekir, sulu kar problem değil ama yere düşüp erimeyen kar tehlikeli. Bunlar sadece kendine olan etkiler, trafikteki diğer araçların görüşünün kısıtlanması ve zaten görünmeyen motorun hiç görünmez olması ayrı bir konu.

4-95 den beri motora binerim, motor tek alternatif olmamalı. her gün git gel 50 km olsa belki, ama senin güzergah uzun.

5-kışın yorar, giy giy bitmez. çıkar çıkar bitmez :)

6-eldivenlerimizin baş parmağı ile işaret parmasıı arası avuç içi kısımda güderi dikili olur genelde, çok iyi bir silicidir. belirli aralıklarla vizörü silersen sorun kalmaz. kaliteli ve buğu tutmayan (antifog) bir kask yada ekstra vizör alırsan çok iyi olur.

6. soruna ek, kaskı her zaman takıyoruz ;)
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (30.11.13 09:13:07) 
motorcularin bana kufretmesini de goze alarak:

(bkz: yeni başlayanlar için motosiklet/@compadrito)
  • compadrito  (30.11.13 09:16:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.