[]

espresso içenlere soruyorum

severek içtiğim bu tat, evde hangi makine ile mümkün. kullananlardan tavsiye bekliyorum.




 
tam espresso yapmasa da stove top espresso pot diye bir alet var.
en ucuz çözümü o. ikeada çelikten yapılanı var. alimünyumları tavsiye etmem.

onun dışında makineler var.
  • goldentitan  (29.11.13 22:01:02) 
nespresso en guzeli. en temel modeli yeterli olacaktir.

onun disinda tchibo, lily'nin de benzeri modelleri var.
  • kuja  (29.11.13 22:03:12) 
delonghi ec200 aldım mutluyum.


  • neferkitty  (29.11.13 22:04:08) 
En ucuz düzgün makine; Beko Bk2170 (Arçelik 3185) 150-200 lira arası bazı bayilerde bulunuyor. Orjinali Gaggia Evolution'dır. Amazon fiyatı 220 dolar seviyesinde, elde kaldığı için tr de 150 liradan satıyorlar.

Aynı fiyat aralığında ki delonghi sinbo vb. makineler aslında iyi değiller ancak sizi mutlu edebilirler. Her türlü soru için yeşillendirebilirsiniz.

Bunları geç param var diyorsan 600 dolar seviyesinde Nuavo Simonelli Oscar veya 1000 dolar seviyesinde Rancilio Silvia var. Ev tipi bunlar HT exchangerlı. Paran boksa 6k,7k tl ye zaten pro makineler var tek gruplu orta boylu kafe bile işletirsin.

Bir de iki nokta var çok sevdiğim bu tat: Starbucks tadıysa nespresso,illy,caffisimo uygun. Delonghi vs. ihya eder sizi. Kahve işi zor iştir emek ister para ister zamanla oluşacak bilgi birikim ister.
  • wallcan  (29.11.13 22:15:50 ~ 22:19:54) 
krups en iyisi. oldukça ayrıntılı bir konu ne istediğine ve bütçene bağlı.


  • strangerinhere  (29.11.13 22:17:36) 
sadece espresso yapsın. filtre kahve ya da süt köpürtsün istemiyorum. sadece espresso ve 200-300 veriririm.


  • kafadanbacakli  (29.11.13 22:32:05 ~ 22:32:44) 
Asagida verecegim linkteki makinayi bir incele derim. ozel bir pot icin ayri bir alet. daha cok aromali espressolar icin kullanabilirsin. denemediysen, mesela ginseng espresso bugune kadar icip icebilecegin en iyi espressodur.

www.cafemoshop.com
  • rabirtdeniro  (29.11.13 23:48:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.