[]

Polonya'lılar çok iyi insanlar mı ?

Komşuları Ruslara bakıyorum biraz gaddarlar. Ukraynalılar biraz ibişler. bu Polonyalılar bana çok gururlu ve onurlu insanlar olarak geliyolar. tabi uzaktan hiç tanışmadım polonyalı biriyle. tanışan bilen var mıdır ?




 
adnan ziyagil kadar iyi niyetlisi, bihter ziyagil kadar edepsizi, behlül (soyadınıunuttum) kadar piçi, ümit usta kadar iyi aşçısı, joffrey baratheon kadar evlat olsa sevilmezi var polonyalıların da.


  • letheavendangered  (29.11.13 15:24:32 ~ 15:24:47) 
neredeyse tüm tarih boyunca lehler, farklı milletlerin ve yönetimlerin bünyesinde kalmıştır. bu yüzden tarihsel olarak bir mazlum oluş halleri vardır. ancak bunu polonyalılar iyidir, kötüdür anlamında söylemiyorum. sadece her toplumun bir tarihi ve sosyolojik hafızası vardır. lehler de bu yüzden genelde şüphecidirler, aynı zamanda hayatta kalma adına tarihsel süreç içinde, taviz vermekten, kaçınmamışlardır. (kaçınmamışlardırdan kastım elbette korkaktırlar değil, sadece güçsüzdüler. bu arada birey bazında söylemiyorum, toplumsal tepki bazında. ilber ortaylı deyimiyle, biz türklerin kaos anlarındaki örgütlenme becerisi gibi, toplumsal hafızada yer tutan bir durum ). ruslar güçlü olmanın en azından kendini güçlü hissetmenin tadına varmış bir toplumdur. ingiliz küstahlığı, fransız kibri vs. ukraynalılar hakkında bu tip bir fikrim yok.

bu gurur, onur meselesi deyince aklıma viyana kuşatmasında çark eden leh komutanı geldi aklıma. gerçi orda kişisel husumet de var ancak viyana osmanlıya geçerse, hristiyanlık çöker korkusu da var. polonyalılar dindar bir toplumdur.
  • ete summer  (29.11.13 15:33:47 ~ 15:36:40) 
Yakindan taniyorum bir aileyi. Cok duzgun insanlar. Kendi dogrulari icin islerinden ayrildi iki bireyi ornegin.


  • dnznc  (29.11.13 15:52:32) 
milliyet, bilindiği üzere birkaç yüzyıldır kullanılan, kültürel bir kavramdır. bir ulusun ortak bir davranışı yoktur. Olsa olsa, coğrafi olarak genellemeler yapılabilir ki, yine de bu genellemeler hem yanlış sonuçlar verecektir, hem de ibişliktir zaten yapmayın.


  • ben bizzat kendim  (29.11.13 15:57:51) 
bir ulus nasıl toptan iyi olabilir? onun haricinde ukraynlar'ın ne ibişliklerini gördün?


  • kulkke  (29.11.13 16:17:35) 
Dindarlar.


  • long live rock n roll  (29.11.13 16:47:14) 
Otobüste giderken Bi teyze bana dil çıkarıp kurva kurva diye bağırdı. Siksen gitmem bidaha o yüzden manyak ötesi insanları var


  • GibsonRules  (29.11.13 17:01:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.