[]

nikahta ve kız istemede nasıl giyinilir?

kadınım, ilk defa gideceğim ikisine de. şehir dışından katılacağım bu yüzden önceden ayarlamam gerekiyor götüreceğim her şeyi. ben erkek tarafı oluyorum, kız tarafının Almanya'dan akrabaları bile gelecekmiş isteme olayları için baya kalabalık olacak sanırım, tanımadığım için nasıl insanlar onu da bilmiyorum.

1) birinci dereceden akraba nasıl giyinmeli kız isteme ve nikah için? ikisi içinde kuaföre saç yaptırsam abartı olur mu? ya da sadece nikahta yaptırsam, kız istemede "ıyy hiç özenmemiş" falan derler mi ki?

2) kız isteme evde olacak, günlük klasik bir elbise seçsem, evin içinde giymek için altına ayakkabı ayarlamalı mıyım? ortam nasıl olur bilemedim rezil olmak istemiyorum çorapla falan.

3) düğünsüz nikaha katılmadım hiç, sade nikahta millet abiye falan giymez değil mi? nerede olacağı belli değil henüz istemeden sonra belli olacakmış, her ortama uyacak bir nikah kıyafeti ne olur ki?

 
Bunların hepsi ailelerin tarzlarına vs bağlı şeyler.
Öncelikle kız istemede sade bir şey giyin, büyük ihtimalle ayakkabıyla alacklardır eve, almazlarsa yanınızda ayakkabı taşıyın ev için. Topuklu olsun, hiç olmadı babet olsun. elbise altına çorapla dolaşmayın.
Abiye değil de güzel bir elbise giyin işte. Saçlarınız normalde düzgünse çok bişi yapmanıza gerek yok, isterseniz de gidin tabii kuaföre.
Nikahta millet abiye giyer ama dediğim gibi ailelerin tarzlarına bağlı. Siz de daha canlı renklerde, kesinlikle beyaz olmayan bir elbise giyin, altına da topuklu ayakkabı.
  • whoosie  (29.11.13 14:37:02 ~ 14:38:28) 
Bir erkek olarak söylemeliyim ki eğer orada istenen kızdan fazla dikkat çekersen senin koca arayan biri olduğunu düşünürüm. Bu da biraz hafiflik izlenimi oluşturabilir. Gündelik hayatta nasıl giyiniyorsun bilmiyorum ama bence gayet bakımlı güzel bir kıyafetle çık karşılarına.


  • EXXE01  (29.11.13 14:39:44) 
1) isteme için de saç yaptırabilirsin ama sade bir topuz veya fön filan gibi şeyler. vücut tipin de önemli tabi bence nikah ve istemelerde en ideal kıyafet dizde biten dekolte olmayan elbiseler.
2) ayakkabı götür fotograf filan da çekilir orda şimdi. artık altın gününe giderken ayakkabı götürüyor hanımlar. ayıplamazlar -ayıplamasınlar yani eksik aramasınlar - ama iyi olur.
3) sade nikah derken bunun o kadar türevi çıktı ki. beldeiyede 15 dakika sürecek bi işleme pantalon/etek-ceket giyseniz yeter ama bazısı yer tutuyor, takı filan oluyor. hatta ikram filan da oluyor. nerde yapılacağına karar veirlsin ona göre bakın bence. bi de almnyadan akraba vs gelecekse onlar için kıyafet önemli, törenlerde abartıyorlar...
  • niye ama  (29.11.13 14:40:08) 
ben de tam buna değinecektim. almanya dan gelenler acayip abartılı giyiniyorlar orda sönük bile kaçabilirsiniz eğer pantolon ceket yaparsanız. bence 1. derece akraba biraz daha gösterişli olmalı. ben olsam 2 tür kıyafet alırdım yanıma. kız isteme için mesela kuzenimin kız istemesinde bi elbise giydim dizde biten ama biraz göğüs dekolteli falan. saçımı da evde maşayla topuz yaptım. nikahta da çok çok abiye olmasa da uzun bi elbise giydim falan. ama almanlar varsa onlar böyle şıkıdım şıkıdım altınlı pullu payet elbiseler falan giyerler kesin. en azından nikah için öyle bi elbise alırdım yanıma. çünkü sade nikah da olsa foto çekilecek, sonrasında kokteyl fln da yapıyolar bazen, öyle bir şey olacak falan. şık ve akraba gibi olmak şart.

evin içi için de ayakkabı şart. ben gayet evde platform topuklu giydim. gerçi hepimiz öyle giymiştik =) birbirimizden haberimiz yoktu ama denk geldi.
  • esek sipasi  (29.11.13 15:05:30) 
teşekkür ederim cevaplarınız için.

bir şey daha sorayım öyleyse elimde şu elbise var;
shop.mango.com
sizce bunu kullanabilir miyim kız istemede? saçlarım kıvırcık, dalgalı bir topuz yapsam, altına ne tarz bir ayakkabı önerirsiniz?
  • yue  (29.11.13 15:16:34) 
bence çok uygunmuş kız isteme için. altına da normal topuk bi siyah ayakkabı güzel olur bence. aman hareket katayım istersen altın rengine ne diyolar lame mi ondan da olur hani kemer kısmı parlak falan ya ondan dedim.


  • esek sipasi  (29.11.13 15:31:49) 
@esek sipasi
platform tarzı olur mu sence düz siyah platformum var da hazır.

  • yue  (29.11.13 15:45:21) 
olur bence sıkıntı olmaz. boyun çok mu uzun? öyleyse platform giyme de normal boydaysan bence sıkıntı yok


  • esek sipasi  (29.11.13 16:00:25) 
@esek sipasi
boyum uzun değil 1.65 teşekkürler tekrardan =)

  • yue  (29.11.13 16:04:57) 
bu elbiseyle daginik bir topuz yap. yaptirirken kuafore evde yapilmis gibi olsun de. sade bir ponnytail yapsin iclerini tokaya sarsin, hizli ve basit bir topuz yapsin. yasin 30lardaysa. 20lerdeyse kirik fon.


  • nax  (29.11.13 16:17:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.