[]

Diş macunu kanser ilişkisi var mı ?

diş macununun kansere yol açtığı iddaa edildi mi hiç ?




 
içeriğindeki maddelerin kanserojen olduğu söylendi, iddia edildi ama direkt diş macunu kanser yapıyor denilemedi çünkü kimin nasıl kullandıı ne sıklıkta kullandığı, tükürüp tükürmediği belli değil.

ayrıca söz konusu madde şampuan ve sabunlarda,deterjanlarda var iken bunu bağımsız olarak ispatlamak imkansız.

imkansız derken herkes evinde sabun, deterjan vs kullanıyor ancak bunları hiç kullanmayan birisinde kontrollü deney vs yapılabilir ki öyle bi çalışma yok.

bir de dip not: şu an aynı derecede riskli sayılabilecek maddeler giydiğimiz kıyafetlerin boyasında, içtiğimiz suyun metalinde bile yer alan maddeler.
damacana su bile olsa plastik şişe bile kansorejn madde üretme riski taşıyor misal.
%100 doğal köy ortamında yaşasak bile toprak iyi değilse yine sebze meyveden bile alıyoruz yani.

demek istediğim etrafımızı zaten bu riskli maddeler sarmış durumda ama diş macunu bir x ışını değil diyeyim kısaca.
  • neferkitty  (29.11.13 14:10:06 ~ 14:19:07) 
diş macunun zararlı olduğunu bizzat tecrübe ederek öğrendim.
dişlerimi her gün en az 2-3 kere diş macunu ile fırçalamama rağmen, ne çürükten, ne ağız kokusundan ne de sararmadan kurtulamıyordum. sonra ciddi bir kaynakta diş macununun zararlı olduğunu ve bırakın çürütmeyi engellemesini çürümeye sebebiyet verdiğine dair bir yazı okudum. o günden beri sadece diş ipi kullanıyorum ve macunsuz şekilde dişlerimi fırçalıyorum. çürük de, ağız kokusu da, sararma da gitti.

  • ne nicki be  (29.11.13 14:27:14 ~ 14:44:54) 
ya birçok diş hekimi kullanın bunu diyor da, neden acaba?
sağlıklı bir insan böyle bir kimyasalı neden kullanmalı ki her gün? yani bana bu açıdan bile kullanılması hiç mantıklı gelmiyor. tamam faydası vardır ama zararları faydasını örtbas ediyordur bence. ilaç mantığı gibi bakıldığı zaman rahatsızlık varsa kullanılmalı ama durduk yere insanın o ilaçları almasının zararı da tartışılmaz. ki diş rahatsızlığını da tedavi eder bir özelliği yok bu macunların. yani en ufak çürüğü dahi eski haline getirme şansı yok. veya diş taşını engeller mi? hayır... eee? sadece bir iki saatlik geçici ferahlık için mi kullanacağız bunu?

  • ne nicki be  (29.11.13 14:39:23 ~ 14:41:35) 
  • ne nicki be  (29.11.13 14:43:37) 
linkteki manşetler tipik balon habercilik örneği :))

ölüm saçıyor ne ya :D
  • neferkitty  (29.11.13 14:50:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.