[]

Xbox alirken nelere dikkat edilir?

Ps4 almayi planliyodum. Evimde konsol yokken direk o kadar parayi ona gommiyim dedim xbox 360 almayi dusunuyorum su an. Asil yapmak istedigim online oynamak x box da bildigim kadariyla bu konuda playstation3den daha iyi.

Neyse uzun lafin kisasi girdim sahibindene baktim biraz da benim icin birsey ifade etmedi. Yok efendim jtagdi fwydi. Yanilmiyorsam bunlar kirilma tarzlari. Benim asil yapmak istedigim online oynamakken bana sikinti yaratir mi bunlar. Kisaca nasil birsey alayim?

Not: yok ps3 daha iyi falan diyen olursa onu da dinlerim ama ps3 onlineda konusma yok sanirim headsetle benim icin dezavantaj bu.

 
kırılmış almaman gerekiyor amacın online oynamaksa. sıkıntı yaratır sanırım. korsan oynamak isteyenler kırılmış alıyor.


  • cthulhu  (29.11.13 03:08:29) 
Hangileri kirilmis oluyor peki? Jtag kirilmis demek oldugunu biliyorum da fw de baska bur cesit kirilma midir nedir?


  • jjwa  (29.11.13 03:11:25) 
xbox neden iyi online'da onu anlamadım. ps3'te herhangi bir sorun yok bence. xbox exclusive oyunlarının online versiyonları daha zevkli dersen onu bilemem ama.

ayrıca ps3'te battlefield, fifa gibi oyunlarda bluetooth set yordamıyla oyuncular arası konuşma var.
  • Unorthodox  (29.11.13 03:11:37) 
Xbox 360'da da oyuncular arasi konusma var controllar'a takilan kulakliklar sayesinde. Xbox 360 da fakat online oynamak ucretli. Gold live uyeligi gerekiyor.


  • latios  (29.11.13 03:43:05) 
Su an mesela beni en cok ceken oyun gta v onda oyuncular kendi arasinda konusamiyor ps3te. Ucretli derken senelik 100 lira gibi birsey sanirim. Ayda 2 tane oyun hediye ediyolarmis sorun olmaz dedim ben de ama psn ucretsiz mi?


  • jjwa  (29.11.13 03:56:13) 
senelik ne kadar xbox live bilmiyorum ama işte aylık 20 küsür tl sanırım. şöyle bir durum var jtag yaptırırsan online oyun oynayamazsın. oynayan var evet, ama ban wave geldiğinde yamulursun. bir daha kullanamazsın xboxını. en azından öyle dediler. şimdi online oynayacaksan git ps3 al. ama dersen ki kardeşim benim param yok her oyuna 150tl+ para gömemem, korsan takılacam ama online olmasın o zaman xbox alıcaksın. ps3 kırılmıyor çünkü. xbox ı kırdırırsan itnernetten oyun indirip oynarsın benim gibi.

jtag yaptırdım ben, jtag yaptırınca içine bir chip mi ne koydular öyle oldu. fw daha farklı, fw de direkt dvd rom iptal oluyor anladığım kadarıyla. jtag hertürlü daha iyi.
  • liriamer  (29.11.13 05:51:40 ~ 05:52:24) 
Ps3 kırılmıyor derken. tam olarak doğru değil bu. Bal gibi de kırılıyor. En son çıkan super slim versiyonu ve önceki jenerasyonun bazı versiyonları kırılamıyor sadece. Alırken dikkat edersen gayetde kırılan bir ps3 alabilirsin.


  • arnatuile  (29.11.13 07:55:40) 
1.Psn ücretsiz.
2. PS3'ün artık nerdeyse tüm versiyonlarını kırıyorlar ama iyi para alıyorlar. En kötü downgrade edip kırıyorlar vs. Kırdım online oynuyorum yok tabii.
3. Online konuşma olayını abartmamak gerek. Nedenine gelirsek bu soruyu sorduğuna göre belirli bir arkadaş grubuyla oynamayacaksın Gta V'i sen. Yoksa onlar hangi platformdaysa onu alırdın. Kim denk gelirse onla oynayacaksın nihayetinde. Crew olayına girerim desen bile onlar nasıl yapıyorsa sende ona göre şekil alırsın (aynı anda bilgisayardan teamspeak gibi). Ayrıca denemediğim için bilmiyorum ama playstation 3 headsetleri var bluetooth'lu falan onlarla konuşulmuyor mu? araştır.
  • wallcan  (29.11.13 08:04:25) 
Pardon yanlış bilgi vermişim, kırılmıyor demişti puşt herif. Gittim mal gibi xbox aldım o zaman. Hey allam...


  • liriamer  (29.11.13 08:52:40) 
Korsan oyun oynamak gibi bir amacim yok zaten toplasan 5 6 oyun falan oynarim heralde yeter bana. O yuzden kirilmamis almaya calisicam.

Evet genel oynayacagim bi arkadas grubun yok ama ne biliyim ipadden clash of clans oynuyorum ordaki gibi bi klan bulup ordakilerle takilamaz miyim? Yok mu oyle bir olay?
  • jjwa  (29.11.13 10:57:42) 
hem ps3 hem de xbox sahibi olarak:

1) jtag ve fw birer hack şeklidir. jtag ile makinana çip takılır, harddiskten ve flash bellekten oyun oynayabilirsin. fw ise dvd romun firmware'i değiştirilerek kopya oyun oynatması sağlanır.

2) BANLANINCA KONSOLUNUZ KULLANILMAZ HALE GELMEZ. yalnızca online oynayamazsınız.

3) jtag ile xbox live'a bağlanamazsın, kendi online sistemi var orada oynayabilirsin. (daha az kişi olur tabi live'a göre)

4) fw ile online oynayabilirsin, ancak banlanma riskin olur. yakın bir zamanda ban dalgası geleceğini ben sanmıyorum.

5) online oyunlarda xbox oyunları ps3'e göre çok daha iyidir, kaldı ki live sistemi psn'den de iyi zaten.

6) klan muhabbetinde ise, gta'nın online modunu oynamadım fazla bir bilgim yok ancak donanımhaberde falan crew kurmuş millet onlara takılabilirsin.
  • mattiadestro  (29.11.13 12:37:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.