[]

doğudaki kardeşe yardım önerileri

kardeşini seç diye bir site vardı, oradan vakti zamanında bir kardeş edindim. adı fatoş. annesi üvey, babası hapiste (neden bilmiyorum) 6 kardeşler, fatoş en büyükleri ve yedinci sınıfa gidiyor.

uzun zamandır mektuplaşıyoruz. kıyafet, kırtasiye malzemeleri, kitap yardımları yapıyorum. ama en önemlisi yazışıyoruz, anlaşıyoruz. her şey mükemmel. doğuda olduğu ve maddi olanakları çok kötü olduğu için ihtiyaçları oluyor haliyle. daha önce benden bir fotoğraf makinesi istemişti ve duyuru aracılığıyla bir yazar kardeşimiz eski bir fotoğraf makinesi vermişti, deliler gibi sevindi ona. son mektubu bugün geçti elime, benden bilgisayar istemiş. performans ödevleri oluyormuş, kütüphane evlerine ve okula çok uzakmış, annesi bu yüzden gitmesine çok izin vermiyormuş. çok utanarak yazmış zaten bu durumu. bilgisayarın ne kadar olduğunu falan bilmiyor, "sana nasıl kolay gelirse, hatta istersen laptop bile olur ablacım" demiş :)

şimdi, durumlar malum. elimde eski bir bilgisayar da yok. fatoşun internetle falan arası yok, zaten internet bağlantısı alacak durumları da yok. sadece word kullanabileceği bir bilgisayar istiyor. flash diski falan ben almayı düşünüyorum.

hani dedim ki, "bende bir bilgisayar var, eski bi şey, bunu saklayacağıma sevap kazanayım" derseniz, ne de güzel olur. haberleşiriz, ben adresi veririm, telefonlarını da veririm isterseniz, direkt o adrese göndeririz. kargo masraflarını karşılamaya hazırım. nasıl önerileriniz olur ki?

bir de bu duyuru üstte kalsa tabi, bir yol bulabilsek..

 
monitör, 20gb hard disk, ekran kartı, boş kasa ve kabloları ayarlayabilirim. eğer toplayalım derseniz, bir bilgisayarı bu kadar insan toplayabiliriz bence.


  • giotine  (26.04.09 01:07:17) 
@giotine; çok teşekkürler. mesaj atıp ayrıntıları soranlara da teşekkürler ayrıca.

ben izmir deyim şu sıralar. teknik işlerden, bilgisayar toplamaktan falan da hiç anlamam. istanbul da olsam daha kolay olurdu sanırım.

son çare ona da başvurabilirim bakalım. ama benim umudum var. arkadaş çevreme de haber verdim, beklemedeyim :)
  • lovemyself  (26.04.09 01:19:08) 
evet umut kalmazsa ben diğer arkadaşlarıma da haber veririm. buradan bilgisayarı toplayabiliriz. haberdar ederseniz sevinirim.


  • giotine  (26.04.09 01:21:19) 
henuz kendi bilgisayarimi yenileyememis olsam da, kardesinisec'ten benim de kardesim vardi ve o mektuplarin/yazismalarin lezzetini iyi bilirim.

şöyle normal bir klavye ve mouse'u da ben alayim katkim olsun. gerci bu izmir'den yapiliyorsa benim basit bir klavye ve mouse'u izmir'e gondermemdense, izmirden bir arkadasin almasi daha makbul gecebilir, ki 20tl'dir bu tas catlasa, ben de yatirabilirim herhangi bir hesaba.

--

edit: gerci aramizda bilgisayar sektorunde calisan biri varsa, "lovemyself"e yollanan mektubun bir ornegini sirketin mudurune, genel mudurune veya calisanlarina gosterebilir. bu baglamda basitinden 300-400 tl lik en fazla (ki anlatilan duruma gore hayli hayli yetecektir kardesimize) bir bilgisayari hediye edebilirler. bir nevi gonullu sponsorluk.
  • la traviata  (26.04.09 10:59:45 ~ 11:02:41) 
bilgisayarı tek başa toplamak zor iş ama ben klavye ve muose değiştireceğimden benim klavye ve mouse'u verebilirim.


  • kronikdonguselloser  (26.04.09 11:11:59) 
arkadaşlar, ilginize çok teşekkürler. bir-iki kişiden net cevap bekliyorum şimdilerde. olmazsa, bir şekilde toplamayı bile düşüneceğim. "bile" diyorum, çünkü izmir'den böyle bir şeyi yönetmek zor galiba. hele ki benim için :) hiç anlamam bu işlerden. şimdilik sadece word ve bir-iki oyun çalıştırsa yeten bir eski bilgisayar haberi bekliyorum.

bir de, şu noktayı özellikle belirtmek istiyorum, çok iyi niyetlerle bana mesaj atıp nakit yardımda bulunmak isteyen süper insanlar var. gurur duydum bununla. ama böyle bir şeyi kabul edemem. kardeşime sürekli bir şeyler alıyorum, bunlar bazen ciddi paralar tutuyor, bunun için bazen akrabalardan, ailemden yardım bile alıyorum (altı kardeşin kabana ve bota ihtiyacı olduğunu düşünün:)

ama, bu şekilde nakit yardım toplamak çok daha ciddi bir iş. sonuçta kimse beni tanımıyor, vesvese olur, şeytan dürter, hiç bi şey olmazsa da ben rahat edemem.
zaten, bir bilgisayar gönderimi söz konusu olacaksa da, bizzat kardeşimin adresine gitmesini bu yüzden istiyorum.

öneriler için teşekkürler, hâlâ beklemedeyiz bakalım. güzel şeyler çıkacak :) seviyom yaaa sizi :)
  • lovemyself  (26.04.09 11:28:37) 
@colonizer Bu kampanya iyiymiş bence bunu alın. Hem yeni ve kullanılmamış bir ürün olması çok daha iyi.
@lovemyself bir hesap no yolla ben 1 taksiti hemen yatırıyorum.

  • hasanikisalakosmandört  (26.04.09 23:00:43 ~ 23:01:30) 
tekrar merhaba.
önerilere teşekkürler. en son colonizer ve hasaniki yi okuyup, cazip ödeme şeklini de görünce, bilgisayarı sıfır almayı bile düşündüm.

fakat ortada şöyle bir gerçeğimiz var arkadaşlar. Bilgisayarı aile ya da çevreden birileri nakit para olarak da görebilir. akrabalarına borçları falan vardır, satmaya kalkışabilirler. ya da farklı isteklerle de karşılaşabiliriz, emin olamıyorum. kardeşiniseç kampanyasında ilk ikazları bu yönde zaten, nakit para gönderilmesini ve satınca paraya çevrilecek şeylerin gönderimini istemiyorlar. Fatoş Urfa'da yaşıyor, babası hapiste. gerçi şimdi iyi halden olsa gerek yarı açık cezaevine geçmiş, bir yılı kalmış içerde. anne üvey ama çok iyi bir kadın, Fatoş anne diyor ona, bu konudan bahsetmedik henüz.

diyeceğim, olayın geri dönüşü kötü olabilir diye düşünmekteyim. Aile ya da başka birileri kendince cin fikirli davranmaya kalkabilir. doğu şehirlerini, oradaki yaşamı pek de iyi bilmiyorum, belki fazla pinpirik davranıyorumdur. şimdilik eski bir bilgisayar gönderme imkanı olur mu diye bekliyorum. olmazsa, diğer alternatifleri düşüneceğim. olmadı okula bir bilgisayar hediye ederim, Fatoş'un kullanımda olur mesela. bilmiyorum.

toplama bilgisayar ya da uygun fiyata yenisini almak hiç aklımdan geçmemişti. yeni ufuklar açtınız, teşekkürler. birkaç gün daha beklesek ve öyle karar alsak diyorum. bilmiyorum ne dersiniz?
  • lovemyself  (26.04.09 23:52:04) 
@lovemyself , bu satıp paraya çevirme işini eski bilgisayar da olsa yapacak birileri varsa yapar. Bence okula göndermek çok iyi bir fikir hem diğer çocuklarda faydalanırlar. Sen hangi okul olduğunu biliyorsun, yarın bul telefonunu ara öğretmeni onunla konuş doğru düzgün birşey alıp okula yollayalım bence


  • hasanikisalakosmandört  (27.04.09 00:03:14) 
ben de yardımcı olmayı cok isterim, tanıdıgım bildigim herkese sordum sonuc alamadım malesef. yorumları okudugum kadarıyla monitor, mouse, klavye... vs mevcut. tek eksigimiz çalışır durumda olan bir kasa ve islemci, hep beraber kaliteli bir kasa alsak? colonizer'ın önerdiği kampanya da cok uygun aslında ancak laptop gibi hassas bir alet okul gibi bir ortamda dayanır mı? ikinci bir secenek olarak, bütün gonulluleri buraya toplayıp miktarı paylasarak daha kaliteli bir masaüstü bilgisayar alsak? internetten ikinci el fiyatlarına baktım 350-600 tl arasında degisiyor. gercekten bu islerden anlayan birinin önderliginde böyle bir sey yapsak? fiyatlar hakkında fikir edinmemiz için link gönderiyorum, aman yanlıs anlasılmasın :)

urun.gittigidiyor.com
urun.gittigidiyor.com
urun.gittigidiyor.com
  • dark willow  (27.04.09 02:40:52) 
çok üstün olmasa bile benim eski bilgisayarım ( bana yaklaşık 8 sene hizmet etti ve emekliye ayırdım) word uygulaması açabiliyor, hatta ağır da olsa internete girebiliyor. kasa filan biraz sararmış durumda.

gülmeyin, çok anısı var bende :)
- celeron 633 işlemci.
- 40 gb hard disc
- 256+128 = 384 ram.
- dvd combo
- tnt2-64 ekran kartı (128 de olabilir tam hatırlamıyorum)

ha bu makina bir de format istiyor deli gibi, ama benim buna zamanım yok. birisi bu makinayı ben formatlarım derse makinayı en geç hafta sonu gönderirim, kargo ücretini de ben öderim.



- bir başka teklif konusu 0 bilgisayar almaktı, eğer aylık 30 tl gibi bir taksit ile bilgisayar alınmak isterse, 2 adet taksidini öderim.
  • galahad  (27.04.09 17:13:12 ~ 17:17:56) 
15 inç fujitsu siemens monitör duruyor boşta. sadece nereye getirmem gerektiğini söylemeniz yeterlidir.


  • cimbombomsun sen bizim canimiz  (27.04.09 19:09:44) 
taksitle almayı düşünürseniz bir taksidini de ben ödeyebilirim.


  • ocanal  (27.04.09 21:07:47) 
bir taksit ödemek veya eski bir kasayı vermek veya başka şeyler...
istediğinizi söylerseniz ya da bunuhayal@gmail.com adresime yazarsanız sevinirim.
baki selam
  • anki06  (27.04.09 23:58:20) 
monitör verebilirim ben de. gayet sağlam durumdadır kendisi. ya da bir taksidi üstlenebilirim.


  • coffee and cigarettes  (28.04.09 10:34:53) 
çalışır durumda bir kasa var elimde, yeni olmasa da rahatlıkla iş görür durumda.. dvd yazıcı, ses kartı (sb live value), ekran kartı (128 mb olsa gerek), ethernet kartı, floppy, kablosuz mouse / klavye (epeydir kullanmadım, mouse çalışıyor mu diye denemek gerekebilir, klavye sağlam) var.. işlemci celeron 950 olabilir, emin değilim.. harddisk ve monitör lazım sadece..

not: izmir'deyim..
  • sharpenter  (28.04.09 11:08:18) 
@sharpenter

eğer uygun görülürse istanbul' dan kargo ile benim kasadan söker gönderirim hard disci. tek monitör kalır o zaman.
  • galahad  (28.04.09 11:56:50) 
arkadaşlar, bütün önerilere teşekkürler. çok kişiyle fikir alışverişi yaptık. yeni bilgisayar almama konusunda birleştik. Fatoş'un zarar görme ihtimali bile kötü, ona cesaret edemedik. bir arkadaş, yarın eski laptopuna bakacak, çalışır durumdaysa onu göndermeyi düşünüyoruz, format-kurulum işlemlerinden sonra. ama ikinci planımız da leziz:

galahad ın cevapta yazdığı bir bilgisayarı vardı, kasaya istanbul'dan bir arkadaşım format atacak. galahad, bilgisayarda şunların eksik olduğunu söyledi.

monitör.
klavye.
mouse.
ide kabloları.
hoparlör.

bunları parça olarak verebilecek arkadaşlarla görüşmeye başlıyorum şimdilerde. onları da birleştirip, format attırıp, office ve bir-iki basit oyun kurup göndermeyi düşünüyoruz, bakalım. İzmir'den bu işleri organize etmek zor olur diye çekinmiştim ama halledeceğiz gibi görünüyor.

woltranı oluşturacağız resmen.
yarın ola, hayrola.

selamlarımı sundum hepinize. dokunduğunuz altın olsun.
  • lovemyself  (28.04.09 12:50:17) 
arkadaşlar, cevap veren, kafa yoran herkese çok teşekkürler öncelikle.

likeinme arkadaş sayesinde bir laptop gönderiyoruz Fatoş'a. Ama kendisinin haberi yok. Göndermeyeceğimi düşünüyordu. Süper bir sürpriz olacak.

Eylem olsa da, olmasa da, niyet eyleme yönelikti ve güzeldi. Sevaplar işledi hanenize bol bol :)
  • lovemyself  (30.04.09 23:43:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.