[]

yolda yürürken insanların omuz atması

soru yok aslında, dışarıdan geldim, çok sinirliyim :( dışarıda yürürken yoruluyorum artık. çok dikkat ederek yürüyorum, karşıdan gelen birini görünce daha kasıyorum kendimi ve hafif dönerek geçiyorum çarpışmayalım diye. ama insanlar o kadar rahat ki, kimsenin sikinde değil ya. çarpıp geçiyolar, en ufak bi kenara çekilme yok. yokmuşum gibi geçiyolar resmen. bunu 2-3 kişi yapar, öküzlük deyip geçersin. öyle de değil. insanların % 90'u böyle. "avrupa şöyle güzel, böyle iyi" muhabbetini hiç sevmiyorum ama ingiltere'de uzun zaman kaldım, geçerken rüzgar bile yapsan özür diliyodu lan insanlar. insanların böyle konular dururken saçmasapan şeyleri adet, görgü kuralı, vs. yapması da sinirimi bozuyor. ben de mi omuz atıp geçeyim, napayım?




 
sıkma canını hocam,yoksa katil olursun.


  • dahili meddah  (28.11.13 12:59:33) 
hep bu kurtlar vadisi yüzünden.
koca bir neslin beynini siktiler.

  • yapma volkan  (28.11.13 13:02:54) 
Haklısın benim de default modum hafifçe dönerek kimseye değmeden geçmek şeklinde ayarlanmış durumda nedense. Konu hakkında düşünmediğimde herkese yol vererek veya yan dönerek ilerliyorum.

Bazen bu durumu farkediyorum ve sinirlenip düz yürümeye başlıyorum. Kapı gibi adam olduğumdan çarpıp yamulmaya başlıyor ülkemin pis cahil terbiyesiz ve kavruk insanları.

Avrupada bulunduğum zamanlar ise zevkle normal modumda takılıyorum çünkü neredeyse herkes öyle.
  • twelfth  (28.11.13 13:03:50 ~ 13:04:42) 
bana kimse çarpmıyor. dimdik yürü ve ciddi görün. vücut dili çok önemlidir.

ha arada sırada dangalaklar üstüme üstüme geliyor, ona yapacak bir şey yok. beyinsizlik.
  • sen git ben geliyorum  (28.11.13 13:11:26) 
İnsanlara yol vere vere yürüme huyumdan,huyumuzdan vazgeçene kadar bu iplemeyen insanlara sinir olup durucaz..


  • safsafinaz  (28.11.13 13:12:18) 
bende bunu sordumdu, iyi lan yalnz değilmişim
İnsanlar saygısızlaşttı beyim şaka değil akp yüzünden
(git: 360089)
  • moderniko  (28.11.13 13:15:30 ~ 13:16:43) 
bizim ülke sıcak kanlı olduğundan teması severiz. git kapalıçarşıya mısır çarşısına olur öyle ufak temaslar. samimiyet göstergesi. ben seviyorum.


  • kelepir  (28.11.13 13:17:50) 
@kelepir, ama dokunma meselesi değil ki. o farklı bence. kalabalıkta özellikle, çarpışacağın belli oluyor karşındakinle. o durumda biraz yol verirsin gelen kişiye, aksi takdirde omuz atmış oluyosun baya ve sert oluyor. senin dediğin çok başka bi şey bence kapalıçarşıdaki falan.


  • nathanieltroy  (28.11.13 13:25:59 ~ 13:26:36) 
Ben avusturyadayim kac senedir, burdaki insanlar da öküz abicim, yol vermeyi bilmiyor kimse karsilikli yuruyosun mesela yok arkadas yol verme kulturu adabi, normal yuru hayvan gibi de omuz yiyosun, istanbuldan kat kat fazla.

Sahsen ben yolumda yuruyorum her zaman onume cikan olursa da o yol versin modundayim artik, benim onume lonk diye cikip omuz atan sonrada laf atana sehirde yasamayi ogrenin diyip geciyorum. Ordaki gecis benimse o yol vericek.
  • serabetan  (28.11.13 14:31:25) 
oh lan yalnız değilim. Arkadaş insanların hep acelesi var, hep bir telaş halindeler topluluk olarak. Eve giderken, işe giderken. Dışarı çıkıp ağız tadıyla yürüyemiyorsun kesin biri önüne geçmeye çalışıyor.


  • Absinthe75c  (28.11.13 14:38:07) 
haklısın. ben pasif agresiflik yapıp üstüme gelen adam görünce duruyorum. adam omuz atarken hafifçe ben de omuz atıp yürümeye devam ediyorum. ben durmuş o çarpmış gibi oluyo ama onun da dikkatini çekiyorum.


  • sttc  (28.11.13 18:44:52) 
İrlandalı bir hatun Türkiye'de hep ben kenara çekilmek zorunda kalıyorum demişti bana. Bizde böyle anlaşılan. Takma, arada sen de omuz at.


  • arnold schwarzeneger  (29.11.13 08:21:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.