[]

patent alinca gizli bilgiler aciga cikmiyor mu

mesela ben bir patent aldim urunum icin ama urunumdeki bir teknolojiyi herkes ogrensin istemiyorum. gizli patent diye bir sey var mi?
Coca-cola kolasinin formulune patent alinca mesela formulu herkes gormuyor mu?



 
  • dirigeant  (28.11.13 08:19:25) 
soru cevap disinda ben de cocacolanin formulunun sir olduguna asla inanmiyorum. bence tamamen bir sehir efsanesi


  • exlibris  (28.11.13 09:48:07) 
patenti alırken dikkatli ve az bir değişiklikle yeni bir ürün yapılmasına mahal vermeyecek şekilde açıklaman lazım. bu şekilde yapabilirsen herkes teknolojiyi öğrenir faka kimse senden izinsiz kullanamaz.

coca-cola'nın formülünün olayı ise ticari sır. zaten yanlış bilmiyorsam yiyecek içecek vb. bir ürünün de patenti alınmıyor, daha çok üretim veya tasarlama teknolojisi konularında oluyor patent alma ya da kozmetik vb. gibi kompleks madde üretimlerinde.
  • duygusal pehlivan  (28.11.13 17:00:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.