[]

bilgisayarinizi nasil kullaniyorsunuz?

bugun birkac yerde okudum; cogu kisi yatakta laptop kullaniminin fana zarar verdigini,anakarti yakabilecegini vs yazmis. boyle bir durum varsa laptop altligi kullanmak elzem bir hal aliyor. bu aparatalardan kullanan var mi? ise yariyor mu? sogutucu olanlardan soz etmiyorum, duz tepsi gorunumunde olanlardan soz ediyorum.

laptoplari sarjdayken mi kullaniyorsunuz,cikarip mi kullaniyorsunuz? sarjdan cikarip kullaniyorsaniz iyice sifirlanmasi mi bekliyorsunuz yoksa %20-%30 olunca tekrar sarja mi takiyorsunuz? sarjin %100 dolmasini bekliyor musunuz? kisacasi pil omrunun uzun sureli olmasi icin neler yapiyorsunuz?


 
Genelde yatakta kullanıyorum, ama film izleyeceksem ya da oyun oynayacaksam sert bir zemine koyuyorum.

bataryasını çıkarıp prizde kullanıyorum. arada sırada, ayda 1-2 defa bataryayı takıp kullanıyorum. Bataryayı full bitirip kapalı halde şarj ediyorum. %100 dolana kadar çekmiyorum. 2 ayda bir şarj dolduktan sonra hemen çekmiyorum, 2-3 saat daha kalıyor. kalibre ediyorum yani.
  • elikası  (27.11.13 20:02:44) 
Benim fan delikleri arkada o yüzden sorun olmuyor yatakta. Ama eski laptopta kullaniyordum, ise yarıyor.

Uzun sure sabit kalacak ya da şarj aletinin kablosunun sorun yaratmayacak şekilde uzaklıklarda kulaniyorsam pilini "bosaldiktan" sonra cikariyorum. Li ion piller evet istediğinde şarj et bosalta uygunsa da sarja tak deyince takarim, dolmadan cikarmam.
  • bir ileti paylastim  (27.11.13 20:07:56) 
sürekli şarjda kullanıyorum, bunu sormuştum yeni bilgisayarlardaki sistem şarjda iken prizden kullanıp bataryayı yormuyormuş o yüzden evde hiç çıkarmamak gerekiyormuş.


  • neferkitty  (27.11.13 20:13:14) 
sadece prizde kullanmayın. evdeyken hem pil hem de prize takılı olsun. pil ömrü ne yaparsan yap azalacak zaten. ben 3 senedir devamlı pil + priz kullandığım halde hala 1.5-2 saat gidiyor. diğer türlü anakartı falan yakma ihtimalin var evet.


  • xenophobe  (27.11.13 23:17:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.