[]

Schengen vizesi karmaşası

2006 yılında interrail için hollanda'dan schengen vizesi alıpta yunanistandan girdim. hollanda benden uçak biletinin aslını(gidiş dönüştü sanırım) ve otel rezervasyonu ıstemıstı, duzenelyıp verdım falan.ancak vizeyı aldıktan sonra hem uçak biletlerini hem de otel rezervasyonunu iptal ettim ama donuste hollandadan ucakla cıktım.

şimdi sorunun özü şu(ki biliyorum karışık oldu biraz):

ben ilerde hollanda yada başka bir ab ülkesine Schengen için başvurursam bu durum benim için problem yaratır mı? mesela fransa, sen daha önce hollada'dan vize almışın ama yunanistandan girmişin, ne iş arkadaşım der mi? başına böyle birşey gelen, yada konu hakkında bilgisi olan var mı ?

not: şimdi durum ne bilmiyorum ama eskiden ilk giriş yapacağın ülke veya en çok kalacağın ülkeden almak zorundaydın.

 
ilk giris yaptıgın ülkeden almak zorundasın ya da cok kalacagın yerden almalısın gibi bir sey yok ama vizeyı bir yerden alıp baska bir yerden giris yapmak istediginde sorun cıkartıyorlar diye biliyorum. bir dahaki vize basvurunda nerden giris yaptıgını vs arastırmazlar daha önce vize aldın mı almadın mı dıye bakarlar zaten gırıs cıkıs sayfalarını ıstemıyorlar...


  • sycrnnt  (25.04.09 02:17:52) 
teşekkürler sycrnnt,haklısın sanıırm.

eğer böyle olumsuz bir durumla şahsen karşılaşmış veya bir tanıdığı karşılaşmış olan varsa onlardan da bilgi paylaşım bekliyorum.

repler sırada bekliyor : ))
  • osmangazi86  (25.04.09 02:25:49) 
peder bey bir hollada bankası olan rabobank'ta çalışıyor. bir kaç yıl önce hollanda vizesi ile almanya köln'e gitti. bir dahaki sefer vize almak istediğinde hollanda dedi ki: "sen bizden almışsın ama almanya'ya gitmişsin biz seni kara listeye ekledik" bankanın üst düzeyleri araya girmişti de kaldırmışlardı blacklist olayını.

bu nedenle iyi araştırın derim.
  • ali87  (25.04.09 09:41:06) 
1-2 defada sorun çıkmıyor ama sürekli yaparsan vizeyi aldığın ülke ben sana vize vermem bir daha diyebiliyor çünkü benden alıyorsun ama ilk benim ülkeme girmiyorsun diyorlar...


  • alkolikfedai  (25.04.09 13:21:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.