[]

bilgisayar oyunu tavsiyesi

çok eskiden prehistorik diye bi oyun vardı. keyifle oynadığım bir oyundu. sonrasında pacman dan başka bir oyun oynamadım. oyun bilgim de çok yoktur zaten. prehistorik dediğim oyunda bir mağara adamı vardı, çeşitli dağ yollarından gidiyordu. oyunun zevki, dağ yollarında giderken bir yerlere vuruyordunuz, yiyecek çıkıyordu ya da gizli geçitler oluyordu gökyüzüne uzanan. farklı kestirme yollar buluyordunuz falan. hani kırk defa oynasan herbirinde farklı bir yol keşfedirdun. kocaman buzdolabını indiriyordun mideye.

onun gibi oyun arıyorum. erkeklerin ilgilendikleri bazı oyunlar var, yok köy kuruyorsun, ordu hazırlayıp saldırıyorsun falan, sevmiyorum böyle şeyleri. tek sevdiğim oyunu açıkladım size. belkim bi oyun tavsiyesinde bulunursunuz diye.

bir de, indiriliyorsa oyun, basit bir kurumu olmalı tabi. şahsen karışık işlerden hazzetmem, futboldaki ofsayt kuralını da anlamadım zaten.

 
crimsonland

şurdan indirebilirsiniz

6 mb bişey

arcade.reflexive.com

bence beğeneceksiniz. şoyle bir 5 dk oynayın. bilgisayar başından kalkamıyorsunuz.
  • emcedeltate  (24.04.09 23:57:34 ~ 23:58:38) 
prehistorik i hatırlarım iyi çocuktu. onun gibi jazz jackrabbit oyunları vardı sanırım. sonraaa... rayman serisi vardı. bunlar geliyor aklıma ilk düşünmede.

aradığınız oyun çeşidi platform yani. ona göre bir iki araştırmada çıkar o tip güzel oyunlar.
  • hellguard  (25.04.09 00:03:12 ~ 00:04:05) 
@emcedeltate; hemen indirdim oyunu da, çok stess bi şey o ya. üzerine yürüyen yeşil böcekler falan, korkunç deği mi onlar yaa

ben böyle, bi şeyler yapayım, karşılığında bonus alayım, altın toplayayım, yeni yollar keşfedeyim falan istiyorum. kapıları açayım sürpriz çıksın falan :) ölmesin böcekler..
  • lovemyself  (25.04.09 00:10:07) 
bence prehistorik seven ugh'u da cok sever. amiga zamanindan ama pc'ye de cekip oynadim ben bolca. magaralar arasi taksi soforlugu yapan abimizin maceralari. mutlaka bakin fotolarina falan : )

su fotoda gorulecegi uzre
blog.brachium-system.net

ortada ucan abiyi biz yonetiyoruz. 1-2-3 seklindeki magaralardan insanlari istedikleri yerlere goturuyoruz. bolumler ilerledikce zorlasiyor haliyle. cok komedi bolumler var. uyuyan dinazorlu, bol sulu, atesli, bilimum macerali bolumler.

not:
* aletin benzini (enerjisi ya da neyse) bittiginde tas alip agaca atiyorsunuz ve agactan cikan meyvalarla benzini tekrar doldurmus oluyorsunuz.
* suya dusenler yuzebiliyor, fakat yasli adam yuzemiyor. yuzebilenleri su seviyesine inip denizden alabiliyorsunuz.
* inisleriniz hafif olmali yoksa hem musteri dusuyo hem de eksi puan aliyosunuz, cok sert carparsaniz bi yerlere de, o bolumu bastan oynuyosunuz.

iste boyle...
  • la traviata  (25.04.09 00:14:35 ~ 00:17:46) 
ikinci oyun onerim ise zuma

zuma ise insani cildirtabilecek, cok uzun saatlerini harcayabilecek bir oyun. cekirdek gibi, baslayinca birakilmiyor.

www.cimaxgames.com

burda da kurbaga ile renkli top atislari yaparak ayni renkli toplari bir araya getirip patlatma suretiylen..... yaa iste bu da boyle. acaip zevkli ama.
  • la traviata  (25.04.09 00:19:51) 
ucuncu ve son oyun onerim ise lemmings

amiga zamanlarindan pc'ye, her platformda her cesit lemmings'i oynadim, bu minik yaratiklarla ugrasmak cok hosunuza gidecektir eminim ki. oyunun amaci cok sayida lemming adli yaratiklari belli bir yere ulastirmak. hepsine ayri ayri (veya ayni) gorevler verebiliyorsunuz ve bu gorevler sayesinde diger lemming'leri exit noktasina ulasmalarini saglayabiliyorsunuz.

nedir bu gorevler?
iste merdiven yapmak, duvari delmek, duvar patlatmak, gerekirse yolu polis gibi kapatmak, intihar ettirerek bi tanesini yolu acmak, vs vs... yuzlerce bolumu var, ve isin guzeli sadece mouse'u kullaniyorsunuz bunlari yapmak icin.

bu da onun goruntusu
www.tonychor.com
camanis.net
  • la traviata  (25.04.09 00:23:33) 
prehistorik ve ugh'u oynamıştım ben de eskiden.. dangerous dave vardı bir de bilmiyorum bulunup oynanabilitesi var mıdır..


  • rednoff  (25.04.09 00:24:36 ~ 00:25:02) 
ha yok bunlar bana cok basit gelir, ben daha kapsamli bir adventure isterim ama icinde de muhtesem espriler ve muthis bir hikaye olsun isterseniz,

the curse of monkey island cd si edininiz (2 cd den olusur, eskidir ama bulmak zordur)
ve gunler haftalar boyunca guybrush'in sevgilisi elaine'i kurtarma yolunda kâh gülün kâh delirin bulmacalari cozerken.

i.neoseeker.com

img295.imageshack.us

scumm.mixnmojo.com
  • la traviata  (25.04.09 00:27:31) 
prehistorik 2


  • ermanen  (25.04.09 00:29:10) 
tam olarak platform olmasalar da another world ve flashback'i tavsiye edebilirim.
www.pixelate.de
yannick.fleurit.free.fr
  • weeping guitar  (25.04.09 00:31:53) 
platform olarak da super frog ve soccer kid'e bakabilirsiniz..


  • weeping guitar  (25.04.09 00:39:01) 
  • electropie  (25.04.09 01:03:45 ~ 01:04:07) 
tarzan bulup oynayin efendim. playstation one'daki platform oyunlari da tam size goredir.

Bunun yaninda, eski oyunlari oynatan emulatorler var, indirip eski platform oyunlarini oynayabilirsiniz, zira o eski oyunlardaki tat hic bir seyde yok. mame indirirseniz, aladdin oyununu da mutlaka indirip oynayin.
  • lightblue  (25.04.09 01:43:45) 
(bkz: jazz jackrabbit)
media.photobucket.com

(bkz: earthworm jim)
gamecheats.eu

ikiside eskilerin güzide oyunlarıdır.
  • yaseka  (25.04.09 12:26:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.