[]

Gün boyu uykulu olmak

Gece vaktinde yatmasam da sabah 7'de nizami kalkıyorum. Erken kalkınca veya uykuyu tam alamayınca uykulu dolaşmayı anlarım da, bu tamamen farklı bir vaziyet; uykudan başımı kaldıramıyorum. 1-2 saat kestirip yarım saat sonra tekrar gömülüyorum. Ben ki reçeteli olarak günde 200 mg Modafinil kullanıyorum. Neler olduğunu anlayamıyorum. Uyku apnesi falan mı deyip uyurken sesimi kaydettim, hafif bir horlamanın haricinde kesintisiz nefes aldığımı fark ettim. Şu sıralar bayağı stresteyim, onunla ilgili olabilir mi diye düşünmeye başladım. Depresyon uykusuzlukla geldi olmadı şimdi de uykuyla mı geliyor? Sizce sorun nedir?

(Psikiyatriste durumdan bahsettim, yakında KBB'ye de görüneceğim, ama sormadan edemedim)


 
@cigerdelen
hipersomnia? psikiyatriste bahsettim, bir şey demedi. zaten modafinil hipersomnia ilacı olarak geçiyor..

  • vizdilva  (26.11.13 20:58:04) 
Ben yaklaşık 4 senedir uyku problemi yaşıyorum her yere gittim ultrason bile çektirdim en son gittiğim doktor gizli depresyon yaşadığımı ve bu yüzden uyuyup durduğumu söyledi. Neden olmasın yani.


  • gebere jackson  (26.11.13 21:01:01) 
oha duyuruyu ben açtım sandım. evde durmam mümkün olduğunca bence. evdeyken iyice kontrolden çıkıyo.


  • mula  (26.11.13 21:06:31) 
Modiwake adli ilac belki uyuklamanizi durdurabilir bi arastirin derim. Ben vize zamanlarinda kullaniyorum ise yariyor


  • mutlusismankedi2015  (26.11.13 22:45:19) 
@mutlusismankedi2015
modafinil modiwake'in etken maddesidir.

  • vizdilva  (27.11.13 01:48:18) 
Aa dogru orayi atlamisim... yalniz o bile uyku yapiyor olabilir, psikiyatristime yapiyormus mesela. Insan bunyesi cok degisik...


  • mutlusismankedi2015  (27.11.13 02:24:37) 
Sesinizi 8 saat kaydedebildiniz mi?

Uyku laboratuarina gitmeyi dusundunuz mu?

Beyninize uyku borcunuz oldugu icin, beyin o alacagini tahsil ediyor olabilir mi?
  • compadrito  (27.11.13 02:51:39) 
@compadrito
uyku apnesinde kesintiler homojen dağılıyormuş uykuya. en az 2 saat dinlemişimdir, kesinti yok. ama yine de kbb'ye bir görüneceğim.
uyku borcu mu? daha ne istiyor 15 saat uyuyorum :)
  • vizdilva  (27.11.13 03:33:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.