[]

Telefonda konusma fobisi

Selamlar,

Ozellikle is hayatinda canima okuyor bu. Birini telefonda aramadan once gereginden fazla geriliyorum.

nasil yenilir bu? yuzyuze konusurken cok rahatim, hatta cok iyi konusurum. daha da otesi, topluluga hitap konusunda da hic sorun yasamam, hatta hosuma gider, kendimi dinletebilirim.

ama is telefona gelince tam zitti.

 
Bir şekilde konuşabilecgin en üdt düzeydekilerle konuş geçer. 1-2 aya geçer


  • spy of soul  (26.11.13 11:37:24) 
Ben de aynı durumdayım, görmeden konuşamıyorum. Konuşacağın kişinin fotoğrafını bul telefon açmadan önce, arada ona bakarak konuşmayı dene.


  • uepuey  (26.11.13 11:49:47) 
manita bulup onunla saatlerce telefonda konuşmak bu sorunu çözüyor.


  • kosun lan mevzu var  (26.11.13 12:04:31) 
iş hayatında telefon ile konuşmak kolaydır aslında. çünkü yapacağınız iş bellidir. konuşulacak konular bellidir. konuşma bitince iyi günler der kaparsın.

örneğin bankada akşamlar 5.30'dan sonra kredi kartı ve kredi pazarlamak için müşterileri arayacağım. bilgisayardan boş bir word dosyası açıyorum (kalem kağıtt olur). Plan hazırlıyorum.

Merhaba.
Ben CLIQUOT. ABCÇD bankasından arıyorum. Nasılsınız?
....
Sizi yeni ürünümüz/kampanyamız/yatırım olanağımız hakkında bilgilendirmek için aradım. Müsait misiniz? (İlginç bir soru bu, 10 aramadan 7-8'i evet müsaitim diyor. Kibar hem.)
Sonra ürün hakkında bilggi vermece...
İşte en önemli nokta burada başlıyor. Ürün hakkında bilgi sahibi miyim? Eğer bu soruya "biraz" cevabı veriyorsam bittim. Elim ayağıma nasıl dolaşıyor!!!
Müşteri hakkında bilgi sahibi miyim? Eğer bu soruya "hayır" cevabı veriyorsam bittim. Elim ayağıma nasıl dolaşıyor!!!
Aramadan önce kısa bir istihbarat yapıyorum. Müşteri neci, nerede oturuyor, ne kadar geliri var, kredi kartı kullanıyor mu, nerede kullanıyor, eşi çocuğu var mı, parası pulu var mı,... Bunları araştırmam banka sistemi ile ancak 2 dakikamı alıyor. Sonuç, kafam rahat ;)

Örneğin STK'da gönüllüyüm. Elimdeki listedekileri etkinliğe davet edeceğim.
Aynı şekilde hazırlıklı olup arıyorum.

Telefonda ki sesimin karşı tarafa gülerek gitmesi gerekiyor. Motivasyon yoksa o iş zor. Bu yüzden aramaya başlamadan önce dışarı çıkıp temiz hava almak, ılık bir çay/kahve içmek, yüz yıkamak iyi gelir.

Son olarak; HATA YAPMAKTAN KORKMAYIN.
Bir kaç arama boşa gitsin, arayın, rezil olun, yanlış yapın... Ölmezsiniz...
  • cliquot  (26.11.13 13:09:49 ~ 13:11:12) 
cliquot cok yardimci oldu, cok tesekkur ederim.


  • Lorik Cana  (26.11.13 13:15:40) 
@cliquot
Her defasında kendime artik musait degilim diyip yuzlerine kapatacagim desem bile ben de sanirim o kitlenin icindeyim ve cok merak ediyorum. İlgili urun/hizmet icin onay alinirsa telefonu kapattiktan sonra "oley bir kurban daha" diyerek sandalyede donup sevinc gosterisinde bulunuyor musunuz? :)

  • lifeoverip  (26.11.13 16:13:03) 
@lifeoverip oley yerine;

"500 kişilik liste göndermiş allahsızlar, bir de utanmadan;
'mesai saatleri içinde de arayın, müşteri önünüzde form doldururken de arayın, sürekli arayın,...'
diye baskı yapıyorlar. zaten aradığım adama da laf söyleyemiyorsun. sürekli küfür edip suratıma kapatıyorlar. nalet olsun, şu işten kurtulduğum gün bayram günümdür."

şeklinde lanet okuyoruz. inan hepimiz bunu yapıyoruz...

Eğer size sunulan teklifi kabul etmeyecekseniz, kibar şekilde;

* bir bahane bulun. yalan olabilir. atıyorum kredi teklifi ise sakın ödediğim kredi var, kredi kartı taksitim var demeyin. onları görüyoruz biz. eşim, babam, kardeşim kredi taksitine girdi, ona destek oluyorum falan deyin.
* sakın ihtiyacım yok demeyin. o zaman ekranımdaki kayıtı başarısız kapatmak zorunda kalırım ve hesabını vermekle uğraşırım. sizin ihtiyacınız olmayabilir. ama bizim bir nedene ihtiyacımız var.
* müsait değilim demeyin. tekrar aramak zorunda kalırız. 500 kişilik listenin 50 si müsait değilim derse, bu mesai yapacağımız anlamına gelir. mesaiye para vermiyorlar. çünkü adamların müsait olmaması senin kabahatin sayılıyor.

ve lütfen ahkam kesmeyin. yaptığımız iş ahlaksız bir iş değil.
o 500 kişilik listenin hepsini arayıp teklif sunduğunuzda 50'ye yakın satış yapabilirsiniz. mümkün.
Satış, tekliften ibarettir.

ahlaksızlık, 1 aylık mesai dönemine 500 kişilik arama kotası koyan, satamadığınızda rencide eden yöneticilerde.
  • cliquot  (27.11.13 09:04:52) 
Zor is, kolaylıklar.


  • lifeoverip  (03.12.13 15:24:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.