[]

lens

şu konuda kullanıcılardan bilgi almak istiyorum.

aylık lens kullan dedi doktor. astigmat var ama torik lens kullanmasan da olur dedi.

nereden alınır? hangi marka? aylık lens ne demek?

göz numaralarım farklı bu arada.

reçete: purevision hd'ye göre yazıldı:

img96.imageshack.us

 
ben 4-5 gün önce atasun'dan aldım. markası bausch lomb. aylık lens; bir ay kullanıyorsun aynı lensi sonra atıyorsun diğerine geçiyorsun. bir kutuda 6 lens var. toplam 3 ay gidiyor. tabi bu benim için geçerli. senin derecelerin farklı olduğu için 2 kutu alacaksın. seni toplamda 6 ay götürecek. 40tl kutusu (markadan markaya değişiyor) bir de solüsyon alıyorsun. (lens ile aynı marka ve 11tl. içinden lens koyma kabı çıkıyor)


bu arada gözün korkmasın hiç. inan bana alışıyorsun. ben ilk günden alıştım. :))
  • papillon7  (26.11.13 11:27:23) 
aylık lensin iki türü var.
1 ay'a kadar gözde kalabilenler, her gün çıkarılıp 1 ay boyunca kullanılanlar.

en güzeli 1 ay aralıksız da kalabildiği halde her gün çıkararak yüksek oksijen geçirgenliğine sahip lensleri kullanmak.
night&day aqua önerebilirim. en uzun süre bunları kullandım...

para sorunun yoksa acuvue 1 day trueye alabilirsin, bunlar da her gün atılıp yeni çifte geçilen günlük lensler. deforme olma, çizilme ve batma sorunu olmuyor.

astigmat düşükse torik olmasa da olur, hatta lens daha rahat olur ince olduğundan.
solüsyon da biotrue olduğunda tamamdır...

tabi bc ve dia değerlerine dikkat et.

lasik olmuş birisi olarak şöyle diyeyim;
lens kullanmaya başladığımda gözlükten, lasik olduktan sonra lensten nefret ettim.

alttaki cevaptan sonra ekleme:
kesinlikle lensmarket'den al. hatta almadan önce deneme istersen bir çift tester de gönderiyorlardı en son...(değişmediyse sistemleri)
  • ucan spagetticanavari  (26.11.13 11:35:50 ~ 11:37:31) 
reçetyi ekledim. air otix night&day iyi sanırım. ama ondaki çap 13.8 bu bir sorun oluşturur mu? ya da gözlük numaraları farklı olduğu için bir göz için farklı bir marka mı alsam?


  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (26.11.13 11:57:52) 
acuvue oasys 55 tl mi ne.

iki farklı numara almana gerek yok. 4.75'ten bir paket al yeterli.

bu lensleri her gün çıkarmana gerek yok. normalde ömrü 1 ayla biçiliyor fakat mesela gözümdeki 2 ayı geçti benim hiç sıkıntı çıkarmıyor. ama ben en azından haftada bir çıkartıp bir gece solüsyonda bekletiyorum. sen de bu şekilde kullanırsan uzun süre kullanabilirsin.

çap olayına gelince. verdiğim markanın deneme lensini iste optikçiden. onu tak 1 günlük falan olması lazım o. gözünde hissetmezsen anla ki çaplar uyumlu, sana sıkıntı çıkarmaz. ama batışırsa, gözünde hissedersen anla ki çaplar uyumsuz. durumu izah et farklı çapta bir lensin denemesini versinler sana.
  • seksli harf  (26.11.13 12:32:53) 
Çapın 13.8 olması sorun olur mu sorusunu doktoruna sorsan daha iyi edersin. Ben çapı değil de temel eğrisi eskisine daha küçük olan bir lense geçtim kafama göre neolcak yaw diyerek, gözlerim ağladı. Doktora gittim bu lens senin gözünde oynuyor diyerek yeniden eski temel eğriye geçmemi önerdi.


  • burfak  (26.11.13 13:16:51) 
çap genelde pek sorun olmaz, zaten büyük bir fark da yok. 14 ortalamadır ve doktorlar 13,8 gibi değerler yerine tam sayı yazar çoğu lenste de böyle olduğundan. temel eğri kesinlikle önemli, gözü sıkabilir ya da tutamayabilir.

bence öncelikle tester alarak dene, 13,8 de olsa sorunsuz kullanırsın diye tahmin etmekteyim.
purevision 2 hd de kullandım, kullandığım lensler içerisinde n&d aqua'ya yakın ve memnun olduğum bir lensti.

bu arada ilk denemelerde takana kadar gözünü zorlayıp lensi batırabileceğinden ilk günlerde çapta sorun olmasa da batma yaşatabilir... ben 1 hafta kadar sıkıntı çekmiştim ilk lense başladığımda.

yine de asıl önerim numaraların uzun süredir sabitse lasik.
5 numaranın üzerindeydi benim gözler de... 3 yıldan sonra hafiften kuruluk başlamıştı lens kaynaklı olarak.
  • ucan spagetticanavari  (26.11.13 14:11:55) 
acuvue oasys torik lens kullaniyorum ben. her gun cikarip suyuna koyuyorum cunku lensleri devamli gozunde tutmak zararli. bakteri olabilir goz yeterince sulanmazsa. usenme, tak cikar lensini.

lens suyu olarak BioTrue iyi. Kullanabilirsin. fiyati gorece olarak daha pahali digerlerinden. ha diger lens sularindan kullandin, sorun olur mu, hayir tabii ki.
Torik lenslerin fiyati normalin iki kati kadar. Normallerin fiyatlari 40-60 arasinda degisiyor.
Besiktas'ta Adnan Ezen'den aliyorum ben lenslerimi.
Doktor ne numara verdiyse onu al. Biri 4.75, digeri 5.00 yazmis. nasilsa her halukarda aylarca kullanacaksin.
  • evreka  (26.11.13 15:00:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.