[]

ehliyet-polis kontrolü

otomobil kullanırken polis ehliyet görmek istese ama yanımızda yoksa sıkıntı çıkar mı? yoksa tc kimlik noyu söyleyince yeterli olur mu?




 
yanında olmak zorunda


  • calzoncillos  (25.11.13 23:13:43) 
Sıkıntı çıkar. Cezası var
Edit: Buyrun bu da ceza maddesi ve para cezası
tsof.org.tr
  • klorlu su boregi  (25.11.13 23:14:08 ~ 23:15:32) 
Para cezasi var


  • ondkz  (25.11.13 23:15:58) 
"2918 Sayılı karayolları trafik kanunu (44/1-b) maddesine göre, aracınızı kullandığınız sırada kendinize ait sürücü belgenizi üzerinizde bulundurunuz. Yapılacak trafik kontrollerinde eğer sürücü belgeniz yanınızda yoksa kontrolü yapan trafik ekipleri (polis-jandarma) size sürücü belgenizi yanınızda bulundurmamaktan cezai işlem uygulayabilir, Sürücü belgenizi yanınızda bulundurmamanın cezası ise 2013 yılı için 166 TL ve 5 ceza puanıdır."


  • xenophobe  (25.11.13 23:17:00) 
iki kere yakalandım ehliyetsiz evde unutmuşum.
ilkinde ruhsat da yoktu gerçekten de öbür çantamda unutmuştum. emniyet şeridinden giderken polis çevirdi ceza kesicekken diğer çantamda unutmuşum dedim. arabayı bağlayacaklardı derken off seninle mi uğraşıcaz be diyip yolladılar.
ikincisinde ruhsat sigorta herşeyin tamsa yollicam seni tamam dedi. muaneyi yeni yaptırmıştım şükür, yine yolladı.

ama burda kadın olma durumu ne kadar etkili bilmiyorum hatta biraz önce arkadaşıma da telefonda anlattım. geçen pazartesi polis çevirdi. neden noldu dedim. hanımefendi plakanız yok telefonla konuşuyorsunuz kemer takılı değil aşırı hızlısınız. şirinlik yaptım yolladı..

sıkıntı çıkar ama benim gibi salabilirler de. yaşamış biri olarak yazayım dedim.
  • glori  (25.11.13 23:24:56) 
ben yakalandım ve ehliyetim arkadaşın arabasında unuttuğum kart tabakamda kalmıştı. polis bey normalde cezası olduğu felan söyledi. ben de ceza yazabilirsiniz ama durum budur dedim. neyse sonra telsizle tc kimlik numaramdan ehliyet durumumu sordu, karşı taraf nerden alındığını, puan durumunu vs aktardı. bir daha yapmayın yoksa cezası var dedi (yaz dolayları yanlış hatırlamıyorsam 163 veya 63 gibi bir şey demişti).


  • fempusay  (25.11.13 23:58:38) 
Polisine bağlı, göbekli ve yufka yüreklisi TC kimlik no ile idare ederken, yine göbekli ve puşt olanı cezayı kesip gönderebilir, orrospu çocugu olanı da arabayı götürecek ehliyetli yoksa şöyle sağa çek bakim diyebilir.


  • Gkcn  (26.11.13 01:22:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.