[]

Atatürk havalimanı gümrük kontrol

Son haftalarda ABD'den gelen arkadaşların ilettiğine göre; havaalanı çıkışına doğru olan x-ray cihazdan valizleri geçirmeye ve beraberinde getirdikleri cihazlara el koymaya başlamışlar, deniyor.

Bilgisi olan var mı?

(Baslikta THY yazmisim, Havalimani olarak duzelttim)

 
thy nin degil bu gümrük memurlarinin isi degil mi bu?

ek olarak getirilen ürün sayisi, kisi basi 2 bilgisayar ve 2 telefon diye biliyorum, miktari gecmez ise islem yapamazlar.

bunun disinda bir de yaninda getirebilecek malzemelerin maliyeti kismi var ne kadar bilmiyorum aktüel deger ama eger o miktari gecerse ve deklare edilmez ise ceza kesilir vergi ödetilir.

bunlar disinda en basta belirttigim gibi gümrükle alakali bir sey bu, thy sadece bir tasiyici. yanlissam düzeltin.
  • serabetan  (25.11.13 21:55:44 ~ 21:58:22) 
aynen THY nin kontrolü değil o.
benim duyduğum gümrükçüler kafalarına göre sen sen sen deyip çıkmak üzere olan yolcuların bavullarını xraye sokarlar rastgele.

kutusuzsa eğer elektronik aletler benim kişisel kullanımım için deyip ticaret yapılmadığı da fazlasıyla kanıtlanmış olunur sayı fazla ise
  • jedilance  (25.11.13 22:02:59) 
Son bikac haftada artmis o gumrukcu olaylari iste. 10 yolcudan 6'sini kontrole aliyorlarmis. Diyenlerin yalancisiyim tabi.


  • x daemon  (25.11.13 22:51:23) 
evet kontroller arttı, genelde kıbrıs uçaklarından inenleri x-raye sokuyorlar, şans tabi sen dur sana bakalım vs diyor, geçen bende 6 şişe alkol vardı acımadı aldı fazla diye...


  • senbanabakma  (26.11.13 08:11:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.