[]

Sevilmeden mi geçti bir ömür?

Gönül işleri artık anasayfada görünmüyor o yüzden çok cevap beklemiyorum ama bugün kafama takıldı, bir sorayım dedim.
Şimdiye kadar pek bu konu üzerinde kafa yormamıştım ama bugün hem vapurda boş zamanımın olması nedeniyle hem de bayadır sevgilim olmaması nedeniyle, kendi ilişkilerim üzerine ve çevremdekilerin ilişkileri üzerine düşünmeye başladım. konu biraz uzun, pek de özet geçemiycem sanırım.
İlişkilerim hiç bir zaman 'fırtınalı' olmadı, hiç kıskançlıktan kavga çıkarmalı, telefonu duvara atmalı, küsüp barışmalı olmadı, ilişkilerimde hiç terk eden ben olmadım, birine karşı sevgim bitince görüşmekten kaçınmaya başlarım, soğuk davranırım ve karşımdaki bir kaç hafta içinde zaten kendisi ayrılmak ister, ayrılık konuşması- kavgalı gürültülü olsun olmasın-yapmaktan kaçınırım, karşımdaki konuşmamız lazım soğuk davranıyorsun bilmemne dediğinde tamam o zaman ayrılmak istiyorsun haklısın der terk edilen olarak gayet hayatıma devam ederim. Hiç içip içip gecenin bir yarısı mesaj atan, ya da ağlayarak arayan evin önüne gelip alice geri dön diye bağıran ya da çiçekler alıp ilişkiyi devam ettirmeye uğraşan eski sevgilim de olmadı. Bunu kendi hayatım için normal olarak kanıksamıştım, ta ki diğer insanların dediklerine, yaptıklarına dikkat etmeye başlayana kadar.
Herkesin hemfikir olduğu bir konu sanırım, seven kıskanır muhabbeti, ilişkide ne kadar kıskançlık, diğerinin hayatına müdahale delirmek bağırmak varsa, kişiler birbirlerini o kadar seviyorlar diye düşünülüyor. Bir ayrılıp bir barışmak, facebook tan twitter dan ilişki hakkında detay paylaşmak da büyük aşkın bir göstergesi diyor çevremdekiler, hatta sevgilisi kıskançlığından akşam güneş battıktan sonra bakkala gitmesini yasaklayan kız, yarı gururlu sesiyle ay benim sevgilim deli yaa aşkından delirmiş çocuk beni bakkaldan bile kıskanıyor diye anlatıyor. ya da olduk olmadık zamanlarda içip içip kapıya dayanan bir eski sevgili, ya kaç yıl oldu beni unutamadı ay sinir oluyorum yorumuna eşlik eden bir gurulu gülümsemeyle konu ediliyor.
İlişkilerimde genelde ilk zamanlar özellikle, hani borçlu hissetmeyeyim direk o kadar yedirdik içirdik artık muhakkak sevgilim olacak demesinler diye, hesabı mümkün olduğunca ben öderim, sonrasında sevgili olduktan sonra da yemeği o ısmarladıysa atıyorum içkileri ben ısmarlarım.
Öte yandan, çevremdeki hangi kıza sorsam 'seven erkek kıskanır, delirir, hayatına karışır, ayrılmayı kabul etmez kapına dayanır, hesap ödetmez sana asla, yani aşık bir erkek deli olmalı sık sık kavga çıkarmalı kıskançlığından yerinde duramamalı, ayrıldığınızda peşine düşmeli ayrıldıktan sonra bile sana ilgi gösteren başka erkek oldu mu kafasını gözünü yarmalı gerekirse' falan diyorlar. Burdan da tek bir sonuç çıkıyor, şimdiye kadar sevgili olduğum hiç bir erkek bana aşık olmadı, basit bir hoşlantıdan öteye geçmedim kimse için.
Yani gerçekten de, bütün bunlar aşık olduğunda bir erkeğin yaptığı şeyler olarak düşünülmeli mi? Şimdiye kadar kimse bana aşık olmamış demek mi?
yani biraz soğuk bir insan olduğumu biliyorum, çok samimi bir tip de değilim, insanların kanı ısınmaz bana, yine de çok çirkin değilim, sırf soğuk bir insan olduğum için kimse bana aşık olmamış olabilir mi?
Hani bir arkadaşım var, ben 10 üzerinden 5 liksem, o 10 üzerinden 4 lük falan.Ama gerçekten çok sıcakkanlı, çok samimi, çok içten bir kız. Şu anki sevgilisi ile sürekli kavga ediyorlar, 3 günde bir kıskançlık krizine girip kıza git onla bunla yat diye twitterdan falan hakaret eden, sonra delirdim kusura bakma diyip kendini affettirmek için çılgınlık yapan, herkesin 'çok aşık' olduğu konusunda hemfikir olduğu bir adam. Aynı zamanda kaç sene önceki bir eski sevgilisi, hala arada buna hediyeler alıyor, içip içip ne kadar onu unutamadığını söyleyen mesajlar atıyor. Benim hayatımda bunların hiç biri olmadı. Resmen merak ediyorum, onu bu kadar aşık olunabilir yapan, bana kimsenin aşık olmamasına neden olan şey ne?

 
bak alice. üşenmedim okudum. ama bunun böyle olmadığını benim kadar sen de çok iyi biliyosun. demek ki kaliteli, seviyeli insanlarla kaliteli ve seviyeli ilişkiler yaşamışşın. bunu duymaya ihtiyacın mı vardı ya da gerçekten kafanı mı karıştırdı o kız arkadaşların, pek anlayamadım. verdiğin örneklerdeki ilişkiler çok psikopatça. tamam arada bazı fırtınalar(?) olabilir ama bu denli değil. bence doğru yoldasın, biraz daha canlı olabilirsin. canlı derken, yanlış anlama tam bi kelime bulamadım oraya.


  • sistem enkazı  (25.11.13 20:04:02) 
aşık olmanın "ölçüsü" bu saydıklarınsa şayet, muhtemelen soğuk yapın bunun sebebi, bi de kavga denilen şey tek taraflı çıkmıyor ki. erkek deliriyorsa kızlar da delirtiyor:) danışıklı dövüş.

"Yani gerçekten de, bütün bunlar aşık olduğunda bir erkeğin yaptığı şeyler olarak düşünülmeli mi? Şimdiye kadar kimse bana aşık olmamış demek mi?" : bence değil, öyle düşünülmemeli.
  • niye ama  (25.11.13 20:04:57) 
Aşk sadece kapilara dayanip ölüp, bitmekle olmuyor ki. O sozuunu ettiginiz insanlarin yaptiklari sevgi degil aksine hayatina direkt müdahale oluyor, bakkala gondermemek ne demek?

Birini kıskanma mevzusuna gelince ben de bazen kiskanirim (bunu sakaya vurarak belirtirim) ama sevdigim insanları kiskanma durumum hep varmis, babamı kardesimden kiskanirmisim ben, sadece sevgilime ozgu bir durum degil yani. Sizin karakteriniz oyle değilmiş demek ki, ne guzel.

Hesap ödeme vs konularda dogru tavir takindiginizi düşünüyorum.

Ayrica o anlattiginiz iliskiler ergen iliskileri degil mi? Herkes daha olgun, ciddi iliskiler istemez mi? Belki sizin sevgilileriniz derinden asik oldu, boyle seyler yapmayi cocukluk olarak gordu?

Bir de surekli sevgilim onu dedi bunu yapti diye anlata kizlarin ya aanlatacak baska bir seyleri olmadigini, aciklarini bu sekilde kapattiklarini ya da ozguven eksiklikleri olduğunu dusunmusumdur hep.

Velhasil iliskiler içindeki tutumunuz gayet yerinde bence. Sadece konuşmaktan kacmayin derim ben, baska sekilde sorunlarınızı cozemezsiniz cunku.
  • fraise  (25.11.13 20:11:06) 
sen doğru yoldasın. akıllı yalnızlığı aptal birlikteliğe tercih meselesi bu. mantıklı olan seninki ve seni sevdiler hepsi. merak etme.


  • prodeq  (25.11.13 21:13:22) 
sen doğrusun. aynen devam.


  • cecilia  (26.11.13 22:52:03) 
Sırf bahsettiğin tipteki kızlardan sıkıldığım için, öyle bir arkadaş ortamım yok, bu arkadaşlardan gerçekten uzak durmak lazım sanırım. insan kendinden böyle şüphe duyuyor.

Sana gelirsek, yanlış olan hiçbir şey görmedim şu yazdığın şeyde sana dair, umarım fırtınayı kalbinde hissettirecek doğru kişiyi bulursun.
  • amelie poulain  (26.11.13 23:26:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.