[]

Olay cikarir miydiniz?

Okulun kutuphanesi sinav haftasi nedeniyle sabah 8de bile full oluyor.
Yer bulmak imkansiz, millet ust uste ders calisiyor. Bu nedenle kutuphane en fazla 45 dakika molaya izin veriyor. 45 dakikayi gecerse esyalari kenara cekiliyor ve yeni gelenlerin ders calismasi icin ortam hazirliyolar. Gerci buna ogrencilerden kimse uymuyor. Esyalarini birakip 2 saat bil gelmeyen var.
Simdi yanimdaki kiz daha 10 dakika once defterini birakti masaya ve gitti -sanirim arkadaslariyla yemege gitti-

5 dakika oncede cocugun teki gelip, kizin defterini kenara itip yerine oturdu sanki orda defter yokmus, basindan beri bosmus gibi rahat bi sekilde.
Kalk dese biri, kalkmam burasi benim yerim diyecek bi tip.
Kiz geldiginde yerinin kapildigini gordugundeki tepkisini tahmin edebiliyoruz.

Benim basima gelse sinirlenir, kalk ulen orasi benim derdim sanirim.

Sizin basiniza boyle birsey gelse tepkiniz ne olurdu?
Sakin bi sekilde karsilar miydiniz?

 
45 dk'dan sonra gelirsem paşa paşa başka yer arardım. kurallar önemlidir.

45 dk'dan önce gelirsem o çocuk oradan kalkana dek ne yapılması gerekiyorsa yapardım. önce kibarca söylerdim tabii.
  • sen git ben geliyorum  (25.11.13 12:27:16) 
Öyle yoğun dönemde defter bırakıp da yemeğe falan gitmem. Bu terbiyesizliktir. Ama eşyalarımı orda bırakıp çıkmışsam döndüğümde orada yoksa sorun çıkartırım.


  • onexey  (25.11.13 12:27:29) 
üşenmem olay çıkartırım elbet


  • female demon  (25.11.13 12:27:30) 
eşya koyup yer tutmak diye bir şey olmamalı. madem sen kitap okurken millet sıra bekliyor, o zaman sen yemeğe gittiğinde yerine bir başkasının geçmesi gayet mantıklı.
yazın havuz başında bütün jezlongların üzerinde havlu olduğu için ayakta kaldığını düşün, aslında hepsi bir yerlere gitmiş, yemek vs yiyor. basarsın küfürü öyle değil mi? sizin sisteminiz yanlış. ben olsam ben de kitabı alır atarım yani.

  • neira  (25.11.13 12:28:37) 
Çocuk belki kız geldiğinde efendi bir tavır takınır; öyleyse sorun çıkmaz. Sonuçta acil işi olan birisi (misal yarım saat sonra sınavı varsa) boş bulduğu bi yere oturabilir belki.

Kızın yerinde olsam geri geldiğimde 45 dakika dolmamışsa önce kibarca sorar; karşımdakinin tepkisine göre tepki belirlerdim.
  • pandispanya  (25.11.13 12:30:59) 
O degilde cocukta birakip gitti esyalarini:D cocuk yokken kiz gelir buyuk ihtimalle.
e peki simdi nolcak? Kiz geldiginde onunkileri kenara mi aticak:)?

  • hain kostokk  (25.11.13 12:32:00) 
abi sen niye taktın buna, sana ne yav


  • der meister  (25.11.13 12:33:25) 
kostokk sen bu olaya karışırsan ya şehit olursun ya şahit.

valla uğraşamam ben gider başka yere geçerim.
  • ganyotçu  (25.11.13 12:34:06 ~ 12:34:20) 
kütüphanede yer işgal ediyorsun ama sende etrafı gözlemleyip duyuruda takılıyorsun :/ sen gidersen ikisi için de yer olur :(


  • glori  (25.11.13 12:35:58) 
Abi eger olay cikarsa burda kalmak istiyorum.tepkileri merak ederim:D


  • hain kostokk  (25.11.13 12:36:43) 
öyle kütüphane olmaz olsun.ne olay çıkaracam,canı cehenneme, ders çalışacak yer mi yok ulan deyip boş bir derslik bulur çökerdim. ohh mis.. kimse yok,sıcak mı sıcak,sessiz, çantamda her şeyim var abi bu kütüphane fetişi nedir anlamıyorum ki.


  • AWD  (25.11.13 12:36:56) 
Esyalarini birakip 2 saat yoksan ve bu bir gelenek olmussa olay cikarmaya hakkin yok.
Ha bu esnada birakmis esyasini 2 dk ya donmus gelmis ama yerin kapilmissa bu ilk ornekteki zati muhteremin yani kurunun yaninda yasin da yanmasi olur.

Ikinci ornekteki durumu ben yasamissam usulca "ay ben burdaydim ama " derim, sonra masaya sikisilabiliyorsa, sagdan doldan sandalye cekmek gibi, sikisirim. Sikisilmiyorsa da doner giderim. Digerlerini rahatsiz etmem.
Hak ararken baskasinin hakkini sabote etmek hos degil.
  • cecilia  (25.11.13 12:40:09) 
@der meister hay sen çok yaşa. başka derdin mi yok?

o değilde anılar canlandı gözümde.
yine sınav dönemi kütüphanedeyiz. vahşi batı gibi. ben ilk başlarda bir masanın ayağına sırtımı dayayıp yere oturdum. yer kapıcam diye bu kadar strese girmek anlamsız gelmişti. aslında masa vardı ama sandalye yoktu. masasının ayağına yaslandığım elemanın sınav saati gelince yerini bana verdi. selam ettim ve başarılar diledim.
artık bir yerim vardı, ama umrumda değildi. hatta sınavda umrumda değildi. kitap önümde olmasına rağmen bir türlü odaklanamıyorum.
o sırada tam 2 metre solumda 2 tane çıtırın ayni dertten muzdarip olduğunu gördüm. sürekli kikirdeyen bu arkadaşların derdinin ben olduğunu bir tanesinin yanıma gelmesi ile anladım. biraraya geldik ve yine ders çalışmadık. sonra muhabbet falan derken biri kaşar çıktı, diğeride ebedi dost.
(bkz: bu da böyle bir anımdır)
  • cliquot  (25.11.13 12:48:58) 
Gencler kiz geldi duzgunce soyledi burasi benim yerim, yemege gittik 45 dakikayi gecmedi diye. Adam dedigim gibi kalkmiyor. Kavga cikti suan.
Olayin icine beni soktu bide.
45 dakikayi gecti mi gideli dedi. ''Hayir'' dedim bende.bu arada gercekten gecmedi.
Sozlu kavgaya dondu olay.
Devami birazdan..
  • hain kostokk  (25.11.13 13:04:50) 
Kız güzel mi? Güzelse kızın tarafını tut değilse boşver hiç karışma


  • Sskywalkeremre  (25.11.13 13:18:12) 
defter koyup yemeğe giden suçludur. bu ne demek ya, çalışacaksan oturur çalışır, sonra mola vermek istediğinde gidip 45 dakika hakkını kullanırsın. bu ileri zekalar yüzünden kütüphanede yer bulamazdım ben de. kimse yok ama her taraf eşya


  • bir yudum  (25.11.13 13:19:48) 
Onca milletin her biri için 45 dakika süre nasıl hesaplanıyor, sandalyelerde kronometre mi var, ben oraya takıldım:)


  • saatgeceninonikisi  (25.11.13 13:44:25) 
@geceninonikisi
onun gibi bisey:)

  • hain kostokk  (25.11.13 14:36:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.