[]

kanal tedavisi sorusu

merhabalar. bugün kanal tedavisi oldum. 3 sorum olacak, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1) benim bildiğim kadarıyla kanal tedavisi en az 2 farklı seans'ta yapılıyordu. ben tedaviyi balgat ağız ve diş sağlığı merkezi'nde oldum. 1.5 (en fazla 2) saatte tedavim sona erdi.

2) tedavi esnasında (ağzım açıkken) doktor, ağzıma sokacağı bir aletin ucunu (ne olduğunu bilmiyorum. cımbız benzeri bi şeydi) bildiğiniz mutfak çakmağı ile ısıtarak dişime bir şeyler yaptı. uygulamada böyle bir şey var mı? sağlıklı mı? 3 hafta sonra bir de hepatit testi yaptırmalı mıyım?

3) röntgen sonuçları geldikten sonra doktor "dişteki sinirler açığa çıkmış. kanal tedavisi işe yaramayabilir. yaramazsa çekmemiz gerekir." dedi. bu güvenilir bir yol mu? üzerine kaplama yapılması gibi başka yollar da yok mu?

 
1- kanal dediğiniz diş oyulur, sinire ulaşınca uyuşturulur, cımbız iğne gb şeyle diş siniri çekilir. beter değilse, ilaç koymaya gerek duymadan doldurulur sertleştirilir.
2- o aleti bilmiyorum da, strerilizasyon için yapmamıştır onu emin olun :)
3- sinir açığa çıkması tehlikeli. sinir kalsa başka yerde, apse yapar sızlar vs. sinir dışardayken kaplama falan yapılmaz.

bunlar tamamen araştırma ve deneyim tabii. siz gene hekime danışın. ve strerilizasyon konusunda çekinceniz varsa özele gidin devlet yerine.
  • female demon  (25.11.13 12:20:54) 
@female demon 'a ek. (doktor değilim ama 3 kanal tedavisi yaptırmış biriyim)
Bence üstün körü yapılmış. En az iki seans gerekir kanımca. Savunmaları da şu, kanal tedavili diş zaten bir süre o dişi devam ettirmek için yapılır, diş zaten ölmüştür...

1) Ben defalarca gittim bir kanal tedavisi için, muhemelen içeride çürüme vardı. İçerisinin tamamen sterilize edilmesi gerekiyor. Oyuyor sinirleri alıyor, bakteri üremesin diye bir merhemle içeriyi sıvıyor, pamuk koyuyor kapıyor geçici dolgu yapıyor, 3-4 gün sonra tekrar gidiyorum, açıyor, içeriye koyduğu pamuğu kokluyor, sterilize olmamışsa ve muhtemelen sinir parçaları kalmışsa diye içeriyi tekrar temizliyor yıkıyor suyla, yine o antiseptiki koyuyor, yine geçici dolguyla kapıyor, en son seansta içi rahat içeriyi dolduruyor, kalıcı dolguyu yapıyor, kapatıyor.

2) Normal o. Endişelenmene gerek yok.

3) Kanal işlemini düzgün yapmadığını gösteriyor bu sözler...
  • franz kafka  (25.11.13 12:32:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.