[]

bayan doktor, hemşirenin erkek hastaya dokunmaması

dün gece eşim çok rahatsızlandı (kusma, ateş, ishal) baktım iyice kötüleşiyor inlemeye başladı ağrılarından, kalktık hastaneye gittik. acilden giriş yaptık. acilde başı kapalı bayan bir doktor bir kaç bayan hemşire vardı.

muayene sırasında ve sonrasında ne hemşire ne de doktor ısrarla eşime dokunmak istemediler -dokunmadılar da- üstelik bunu tavırlarıyla gözüme soktular. adamcağıza resmen mikrop muamelesi yaptılar. çok gücüme gitti.

sırtı dinlendi, kalçadan iğne yapıldı, iğneden sonra tansiyonu aşırı şekilde düştü ki eşimi ilk defa o halde gördüm, kolunu bile kıpırdatamayacak hale geldi, serum takıldı. bana sürekli "elindekileri bırak (eşimin montu, çantası ayakkabıları, kusarsa diye poşet falan taşıyorum), onu aç, burasını tut, kolunu sıyır, hastanın ayaklarını kaldır vs.." diyip durdular.

yani bunları zaten ben seve seve yaparım ama tavır hiç hoş değildi ya. doktorun kapalı olmasına da bir şey demiyorum ama madem erkeğe dokunmayacak niye doktor oldu madem? erkek kadın diye hasta seçme seçeneği mi varda ben mi bilmiyorum?

serum takılıyken beklediğimiz yerde ise tamamen apayrı bir olay vardı ki evlere şenlik. iki tane sekreter tipli bayan bir hemşire oturmuşlar masaya çıt çıt çekirdek çitleyip gün muhabbeti yapıyorlar. o serum bitti ama ben de bittim çıt çıt çıt çekirdek çitleme sesi resmen uyuz etti beni. sinirden gözüm seğirmeye falan başladı artık. hayır bir insan nasıl o kadar rahat olabilir, yarım metre bile yok araları hasta yaşlı dede inliyor yatakta, bunlar hayat bize güzel misali neşe içinde çekirdek çitliyor. çıkmadan fotoğraflarını çektim ama çok iyi çıkmamış. genede hepsini şikayet edeceğim.

sizce ben mi abartıyorum, bu normal bir durum mu? erkekler hastanede hep böyle muamele görüyor da ben mi yeni fark ettim acaba?



dip not: nereye şikayet edersem en iyi sonucu alabilirim? burası küçük bir ilçe ve bu tür yerlerde çalışanlar hep akraba ya da tanıdık genelde. şikayeti değerlendirip denetleme yapacak kişi ya da kişilerin buradan olmaması gerekiyor.

 
orrrospu çocukları. bence iyice araştırın en hızlı nerden geri dönüş alınıyorsa oraya şikayet edin, benim bilgim olsa söylerdim size.

edit:Bu arada geçmiş olsun.

edit: hee ben istanbul falan sanmıştım.küçük ilçelerde kaymakamlık işe yarıyor biraz daha abartarak ah vah edince cidden yararlı oluyor bizim ilçe de öyleydi en azından.
  • aktör  (25.11.13 10:14:35 ~ 10:54:13) 
keşke foto yada bi video çekseydiniz elinizde görsel kanıt olurdu.

Sağlık bakanlığıdır heralde şikayet edilmesi gereken yer ama bir sonuç çıkarmı bilmiyorum.

Çok geçmiş olsun Umarım iyidir/hemen iyileşir eşiniz.
  • basond  (25.11.13 10:16:03) 
Devleti devlete şikayet etmiş olacaksın ama alo 184 şikayet hattı var orayı ara


  • ondkz  (25.11.13 10:24:55) 
Bu arada geçmiş olsun Allah şifa versin


  • ondkz  (25.11.13 10:25:14) 
abartmıyorsun. doktor/hemşirelerin hastalarına cansız obje muamelesi yaptığını biliyordum da bu karşı cins olayını ilk sizden duydum. karaktersiz şerefsizler.


  • japon askeri  (25.11.13 10:30:05) 
sayın yue, geçmiş olsun. şikayet etsen de sonuç alamayacaksın üzgünüm.


  • gerizekalı final edition sp1  (25.11.13 10:30:38) 
çok geçmiş olsun, benimde bu kapalı hemşireler ilgili başımdan hoş olmayan bir kaç olay geçti.

2 ay olmuştur, ben çorludayım sabah, annem de istanbulda, çok kötü olduğunu, felaket bir ağrı çektiğini ,ambulans çağırdığını fakat 2 saattir gelmediğini hemen oraya gitmemi söyledi, apar topar taksi buldum çorludan istanbula gittim, istanbula vardığımda kanuni sultan süleyman hastanesinde olduğunu söyledi, gittim hemen bi baktım, kadının refakatçisi yok diye ultrasona bile sokmamışlar.ambulansla gelen insanın refakatçisimi olur*sıçtım sıvadım derken, çıktık genel cerrahi katına, apandisit patlamak üzereymiş, doktoru hemen yatırın dedi, bu sefer abi başı kapalı bir hemşire, işte oda yok, işte şudur, işte bekleyin oda boşalır falan filan 2 saat bizi oyaladı, sonra doktor geldi hemşireye çok fena giydirdi ben bu hasta için ameliyathane boşalttım, sen neyin kafasını yaşıyosun kadını ameliyata alıcaz diye,dedi ve gitti, kız gene bu sefer sallamadı, bu arada annemi ameliyata aldılar, mecbur kaldığım için bi kaç yeri aradım. o dakkadan sonrada filim koptu zaten. nasıl bir tembih etmişlerse, ooo açılın ömer bey geliyor, yol verin ömer beyler geçsin muhabbeti oldu. peki bu durum hoş mu? değil?

böyle gereksiz insanlar çalıştırmalarının, yakın çevreden personel çalıştırmanın ucuz olduğunu bu yüzden böyle cins insanları çalıştırdıklarını söylediler.

allahın varoşluğu, adam geldi oradan buradan, çalıştı çocuk yaptı okuttu, ee ne oldu, böyle oldu, amına koyayım hepsinin.

ha bu hemşirenin böyle yapmasının sebebi sadece annemin doktorunun bayan ve çok güzel bir kadın olması, kadını çekememesi. sadece bu olay yani.

genel cerrahi katınıda komple gezdim, en az 10 tane boş oda vardı.


gelelim şikayet konusuna, bimer vasıtası ile şikayet edebilirsin peki ne olacak?

öncelikle hastanenin hasta hakları birimine gidecek başvurun, onlar sizi arayacak gidip konuşacaksınız, disiplin kurulu gibi gee o hastaneden oluşan bir kurul kurulacak, onlar inceleme yapıp size bildirecek, e tabi köpek köpeği ısırmayacağı için hiç bişey olmayacak, bimeri geçin, sağlık bakanlığı danışma hattını arayın direk.oradan bilgi alın.
  • killerbee  (25.11.13 10:34:09 ~ 10:40:49) 
Aslında bu durum yalnızca türbanla ilgili bir konu değil. Annem de rahatsızlanınca erkek doktor ve kadın hemşireler her şeyi benden beklemişlerdi. Beni de kan tuttuğundan, damar yolu açılması falan izleyemediğimden çok yormuştu bu konu.
Sanıyorum durum yalnızca insanlık ve mesleğini layığıyla yapmakla ilgili. Çünkü islamiyette kadın doktorun tedavi için erkeğe dokunmasında yasak yok diye biliyorum.

Valla ben şikayet edeceksem BİMERe yazıyorum ama bu konuda ne kadar yararlı olur bilemiyorum.
  • merwee  (25.11.13 11:09:57 ~ 11:10:51) 
çok geçmiş olsun, allah şifa versin.

sen abartmıyorsun, kadın hem profesyonel değil hem de eğer dinle ilgiliyse dini çok fena yanlış anlamış.
kaldı ki, sağlık durumlarında helal-haram yoktur.
doktor olsun olmasın söz konusu sağlık ise müdahale edip hastayı iyileştirmek kadına da erkeğe de mübahtır.
  • vakumlu  (25.11.13 11:11:52) 
@freekara devlet. zaten özele gitme gibi bir tercihimiz olsa asla gitmezdim. burada tek hastane var malesef.


  • yue  (25.11.13 11:14:46) 
Haklisin boylesi ile ben de cok karsilastim.

Sikayet konusunda tavsiyem basamaklari takip et.
Dendigi gibi hasta haklari birimi bimer saglik bakanligi basbakanlik gibi
Ilk 2 basamaktan bise cikmayacak sakin ol
Saglik bakanligi mufettis yollarsa tamamdir basbakanliga gerek yok.
Orasi da kulaginin ustune yatarsa basbakanliga
Orasi da umursamazsa ve sende hala ugrasma azmi varsa ulus ustu kurumlari zorla
  • cecilia  (25.11.13 11:20:44) 
Çünkü mahrem değil eşiniz o doktor ve hemşireye. Ne o öyle kızlı erkekli?

Çünkü halkımız artık istediği özel hastaneye gidebiliyor. Ve herkes her yerde inancını yaşayabiliyor. Hem başı kapalı doktor daha hijyen.

Çünkü yakında hastaneler de haremlik selamlık ayrılacak. Ne o öyle erkek kadına, kadın erkeğe dokunuyor, orasına burasına, günah...
  • franz kafka  (25.11.13 12:22:09) 
herkes gaz vermiş de devlet hastanelerindeki görevliler mümkün mertebe hastaya dokunmazlar. refakatçisi varsa ona yaptırırlar hep böyle. karşı cins falan olduğu için değil.


  • nereye bu gidis  (25.11.13 12:26:11) 
@deveyi diken adamin ta kendisi

çekirdek çitlemeleri nasıl doğal karşılayabiliyorsun anlamıyorum. üstelik acil servisin orta yerinde. hastanın dibinde. yani dinlenme odası, hemşire odası gibi bir yerde değil. hangimiz iş yerinde aman aynı şeyler her gün bin kez oluyor ben keyfime bakayım deme lüksüne sahibiz? oturup kebap bile yeseler afiyet olsun derdim ama çekirdek çitleme nedir Allah aşkına.

zaten ben olayı kafalarındaki örtüye bağlamıyorum, insanlık dışı olmalarına bağlıyorum. o örtünün değerini bilselerdi, gecenin bir yarısı bizi aşağılamak yerine sırf sevabı için el üstünde tutarlardı. kaldı ki onlar bunun için para alıyor.
  • yue  (25.11.13 12:33:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.