[]

Hukukla ilgilenen arkadaşlara takipsizlik sorusu

Selamlar ,

Telefon karşılığı sahte para aldım ve dosya polisyen savcılığa gönderildi. Savcılık 7 ay araştırdı telefonun kimde olduğunu buldu lakin gidip teşefonu bir türlü alamadı , elime takipsizlik kararı gelmediği halde savcılığa gittim ve savcı dosyanın takipsizlik sonucu bir yere ( neresi olduğunu anlayamadım moralim bozulmuştu) gönderildiğini söyledi.

Bende dolandırıldığım telefonun kimin elinde olduğunu araştırmış ve numarasına ulaşmıştım.
Kendisini aradıö ve durumu izah ettim , tam Türkçe bilmediğini(zaten yabancıydı kayıtlarda) eşine aratacağını söyledi.

Şimdi sorum şudur , eğer karşı taraf emniyete telefonu teslim etmeyi kabul ederse benim ne yapmam gerekir? Etmezse ne yapmam gerekir? Dosyanın gönderildiği yeremi ulaşmalıyım yoksa emniyette bu işi çözebilir miyim?
Son olarak avukat bulundurmam gerekir mi?

Teşekkürler

 
Takipsizlik kararı, suç konusunda yeterli delil vs olmadığı için verilen karardır. Takipsizlik kararıyla birşey yapamazsınız. Takipsizlik kararına itiraz edin(şikayetçi sizsiniz diye düşünüyorum)

Emniyet savcılık ya da mahkeme kararı olmadan birşey yapamaz.
  • dahili meddah  (25.11.13 10:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.