[]

Sokağa superonline fiber internet getirmek için izlenecek yol

Nasıl bir yol izlemeliyiz? Prosedürü nedir? Sokakta ve bölgede superonline fiber altyapısı yoksa bu tamamen onların arzusuna mı kalmış yoksa talep mi etmek gerekiyor bilen var mı? Ayrıca 3g ve adsl dışında alternatifler nelerdir?




 
sokağa geldiyse apartmana gelmesi için talep edebiliyorsunuz da bölgede yoksa çok zor. 3g ve adsl dışında kablonet var ama o da altyapı istiyor.

edit: çok fantastik olacak ama atıyorum o bölgedeki(ya da mahalle diyelim küçültmek için) evlerin %50sinden "eğer buraya altyapı getirirseniz biz 2 sene taahüt vererek sizin internetinizi kullanıcaz" şeklinde imza toplayıp şirketin kapısı çalınabilir.
  • 10032007  (25.11.13 01:35:21 ~ 01:41:16) 
Bunu biz de sorgulamistik gecenlerde, altyapiyi turk telekom sagliyormus o yuzden superonlinedan istemenin anlami yokmus. Ama o bolgeye fiber internet gelmesi icin talebin insanlardan gelmesi gerekiyormus. Nereye nasil talep ediliyormus o kisma daha gelmedik.


  • passive aggressive  (25.11.13 07:45:10 ~ 07:46:48) 
@passive aggressive dediğiniz mantıklı gelmedi. bende bir kaç şey biliyorum:

superonline ve turktelekom(ttnet), elma ile armut.
ikiside fiber hizmet sunuyor. turktelekom altyapı sağlıyor. son kullanıcı ile muhatap olmuyor. altyapısını şirketlere kiralıyor (ttnet,vb)

superonline kendi fiber şebekesi ile eve kadar fiber hat çekiyor.
turktelekom ise mevcut altyapısını mahallelere kadar getirdi.ttnet ve diğer firmalar mahalledeki fiber kutusundan bakır kablo ile eve yine hızlı internet çekiyor. (bildiğim kadarıyla)

superonline'nın mahallelere kutu koyma gibi bir yetkisi yok. Aslında turktelekomun da yok. Ancak geçmişte PTT'nin kutularının yerlerini kullanıyorlar. (bu kutunun adı vardır da bilemedim)

superonline bu kutu ihtiyacını son kullanıcının mekanını kullanarak çözüyor. Örneğin siteler. sitenin ortak alanına koyuyor kutuyu. bu kutuyu koymadan da şirin kızları tüm dairelere yolluyor. kafalıyor. sonra koyuyor. yok efenim siz zaten gönüllüyseniz, site yönetim toplantısında konuşup adamları çağırıyorsunuz...

Altyapı yoksa kasmayın hiç. Diğer türlü altyapı gelsin diye adamların gönüllü satış temsilciliğini ypamış oluyorsunuz.
  • cliquot  (25.11.13 08:29:39) 
@cliquot dogrudur mahallede fiber internet yok zaten onun icin altyapiyi turktelekom sagliyor onlardan isteyin demis olabilirler.


  • passive aggressive  (25.11.13 08:56:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.