[]

budapeşte/alkol limiti/free shop

Budapeşteye gidicem.

a)free shoplarda alkol sınırı nedir?

b) giderken freeshopdan aldığım alkolleri dönüşte bavula koyup getirme hakkım var mı?

c)budapeşteden aldığım alkolleri bavulda getirebiliyor muyum?

d)free shoptan aldığım alkolleri yanımda cantamda ucakta taşıyabilirmiyim?

e)bavulumu orda alkolle doldursam türkiyede beni durdurup bilader ne bu bavul, yakışıyo mu senin gibi yakışıklı gence derler mi?

teşekkür ederim.

 
a) yüksek alkol 1L + düşük alkol 2L
b-c-e) riskli. bavuldaki alkol oranını abartmamak iyidir. 3-5 şişeye kimse bişi demez.
d) evet
  • neyleyim  (24.11.13 20:32:14) 
a-) free shoplarda alkol sınırı yoktur, gideceğin ülkenin gümrük sınırı vardır (netleştireyim dedim)

b-) teknik olarak sadece kabin bagajına koyabilirsiniz çünkü bavulu verdikten sonra freeshopa giriyorsunuz.

c-) evet getirebilirsin.

d-) evet zaten başka türlü getiremezsin, bagaj bavuluna koyamayacağın için.

e-) Diyebilirler. Kapıdaki amcaların canı sıkılır da senin bavulu xray e koyarlarsa anlaşılır. Bir arkadaşımın başına gelmiş, uzunca bir tartışmanın sonunda, elindeki duty freeden aldığı alkolleri sokmasına izin vermemişler. (bavulumdaki benim kendi kişisel eşyamdır vs. muhabbeti yapmış)

e seçeneğinde kaybedeceğin şey, ülkenin gümrük limiti (1 litre ya da 2 litre düşük alkol) dışında kalan şişelerin çöpe gitmesi olur.
  • bonjurkes  (24.11.13 21:01:53 ~ 21:02:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.