[]

telefondan sms göndermeyi kapatma

evet böyle bir teknoloji var mı? kardeşimin telefonundan sms gönderilmesini engellemek istiyorum. servis merkezi numarasını değiştirdim ama sms göndermeye çalıştıktan sonra turkcell'den "servis merkezi numarası değiştiği için sms gönderemiyorsunuz lütfen şu numarayı girin" yazarak sorunun çözümünü sunuyorlar. benden habersiz engelini açmasın istiyorum.

akıllı telefon olsa belki uygulama falan vardır ama samsung'un akılsız telefonlarından.

ne yapmam gerekir önerisi olan var mı?

 
Kardesinizle konusun?


  • serabetan  (24.11.13 10:20:08) 
temel insan haklarindan birini ne icin onun elinden almak istiyorsun?


  • idexo  (24.11.13 10:23:15) 
sözümü dinletemiyorum, farklı şehirde yaşadığım için arkasını takip etmekte zor. hiç bir şey yapmamaktansa bir süreliğine limit koyayım diyorum, en azından notlarını düzeltene kadar.


  • tolga asp  (24.11.13 10:28:21) 
boyle not duzelmez. ayni sekilde: dayakla adam olunmaz, hapisle islah olunmaz...
notlarini ancak kendi isterse duzeltir. aradigi seyi iyi not alarak bulacagina inandirabilirsen kokten cozulur bu durum.

ote yandan iyi not/kotu not yok. yuksek ya da dusuk not var ki okuldan okula gecmekten baska hicbir ise yaramiyor. nitelik daha onemli; bu anlamda hic kimse(notlar) bir digerinin degerini belirleyemez.. sosyal kabiliyetleri ve ilgilendigi alandaki bilgi ve tecrubeleri okul notlarindan cok daha onemli. insanin kendini tanima ve anlama cabalarindan bahsediyorum. bu anlamda okul ve dersler asilmasi gereken onemsiz engeller, yani okulun insanin ogrenimini engellemesine musade etmemek gerek. boylece yuksek not da artik ne olmak istedigine gore onemli olacak; hukuk okumak mi istiyor? akademisyen mi olacak o zaman biraz onemli notlar. ona bile sosyal yeteneklerle bilgi ve tecrubeleri daha cok yardimci olur : )

onun da bunlari anlayacagina eminim, okumak, dusunmek gibi iyi aliskanliklar edinmek gerek.
  • idexo  (24.11.13 10:41:30 ~ 10:42:14) 
git direk telefonu al elinden interneti kestir televizyon kablolarını da kes çocuğu da çalışma odasına kilitle en iyisi. olsa dahi gider kardeşin 200 300e mesaj atabileceği bir telefon alır çok zor iş değil üstelik de artık işleini senden gizli yürütmesi gerektiğini öğrenir kendi kendine ayakta durmaya başlayınca da bağları koparmanın yollarını arar. amacın onun iyiliği ama böyle olmaz farklı bir yaklaşım bulmalısın


  • aradim aradim yok  (24.11.13 14:30:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.