[]

Kariyer.net'te İplenmemek

Selamlar.

Bugün, kariyer.net'te cv'min kaç kez görüntülendiğini görebildiğimizi keşfettim. Şok oldum lan. Toplam 67 işe başvurmuşum, cv'm toplam 7 kere görüntülenmiş!? Ben de kaç zamandır "niye geri dönmüyorlar" diye tribe giriyorum, adamlar bakmamışlar bile lan. Neden böyle? Başvuranların cv'lerine bile tıklamayacaklarsa neden ilan veriyorlar? Ya da bende bir sorun olabilir mi?


 
67de 7 iyi bi sayı. başvurulan ilanın kriterlerini karşılamak çok önemli. çünkü arama sonuçları filtreden geçip ilanı verenin önüne düşüyor.

mesela;
not ort: >3,00
askerlik: yapıldı
ikamet: istanbul

süz.
  • japon askeri  (23.11.13 21:42:30 ~ 21:43:12) 
filtreliyorlar +1


  • kakao  (23.11.13 21:53:29) 
Aslında sizde problem var gibi görünüyor, ya da problem demeyelim de eksiklik gibi. Deneyiminiz olmayan işlere mi başvuruyorsunuz ya da kriterleri karşılamasanız bile denemek için mi başvuruyorsunuz?
Hani deneyimsiz vs olabilir ya da farklı bir alan denemek isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda, kriterleri karşılamıyorsanız filtreden kurtulmak için direkt mail gönderebileceğiniz şekilde başvuru yapmak daha mantıklı. Atıyorum, bazı niş siteler oluyor, mesela bilişim alanında bir portal, webrazzi vs gibi. Buradaki iş ilanlarında direkt mail olarak kendin yollarsın ve okunma şansın artar gibi.

imza: 13'te 10 okunma oranlı işsiz.
  • whoosie  (23.11.13 21:54:35 ~ 21:54:58) 
Ee benim 26 başvuruda 18 görüntülenmiş :) ama nanay, stajer eleman işine bile başvurdum hatta bedavaya :D yine dönmediler. Çok başvuru olduğu için aralarından sıyrılmak zor galiba. Allahtan işimiz gücümüz var. Sistem seni şükretmeye zorluyor :D


  • redeath  (23.11.13 22:02:51) 
geçtiğimiz günlerde part time bir ilana başvurdum. part time mühendis arıyorlardı. tam benlik.

ben başvurdum, birkaç arkadaşıma da söyledim "başvurun lan belki beraber çalışırız" diye.

onları aradılar, beni aramadılar. dürüst olmam gerekirse benim cv az biraz daha dolu. neyse, firma beni aramayınca ben firmayı aradım, numarayı arkadaşlardan istedim. dedim işte mülakata çağrılmayı bekliyordum ancak aranmadım, kariyer.net üzerinden bir problem mi yaşıyorum diye ayak yaptım.

ilgili firmanın insan kaynaklarındaki kadın başvuru sayısının çok olduğunu, bu olayın biraz "rastgele" döndüğünü söyledi. açık bir şekilde demedi tabii ama, benim aldığım mesaj bu yönde.

madem bu kadar ilgilisiniz, buyrun gelin görüşelim dedi.

gelecek hafta işbaşı yapacağım muhtemelen. fabrika müdürünün onay imzası bekleniyormuş.

cv uygunsa eğer, aramadıkları taktirde telefon numarası bulup siz arayın. kaybedecek bir şey yok sonuçta. :)
  • hubaku  (23.11.13 22:43:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.