[]

kız istemede yüzük takma görevi benimmiş

arkadaşlar abime kız istemeye gidicez, yüzük takma görevi benimmiş takarken ne desem ya bi yardımcı olun.

istemeye sadece erkekler gidiyor abim bile gelmiyor böyle değişik bi adetleri varmış kız tarafının.


 
hayırlı olsun de tak yüzüğü uzatma fazla sözü.


  • kakao  (23.11.13 15:34:53) 
kardeşi olarak ben yüzüğü takıyorum inşallah evlendikten sonra abim de size takar de.şaha şaha.
nereli kız tarafı.

  • ganyotçu  (23.11.13 15:37:45) 
bu yüzük takma olayı kızla erkeğe takıp kırmızı kurdeleyi kesme muhabbeti değil mi ya? abin gitmiyorsa kurdelenin diğer ucundaki yüzüğü kime takacaksın -.- bu ne biçim adet te allam


  • things will never be the same  (23.11.13 15:44:43) 
daha size çok takicaz de


  • ceycey e  (23.11.13 15:47:02) 
istemeye damadın gitmediğini de ilk defa duyuyorum :)

seni sanmasınlar damat aman dikkat! :P

"hayırlı uğurlu olsun" +1 :)
  • neyleyim  (23.11.13 15:49:57) 
things will never be the same +1
aga seni yemişler,kurdelenin bir ucunda o kız bir ucunda da sen olacaksın sanırım.bu da akşama fik fik var demektir.hadi yine iyisin.bol şans

  • MtKrt  (23.11.13 15:51:31) 
sana isteyecekler kızı haberin yok.


  • ontheroad  (23.11.13 15:54:02) 
"evlilik kutsal bir müessesedir, bıdı bıdı" klişesi olmazsa olmaz.


  • nereye bu gidis  (23.11.13 15:59:11) 
abin gelmiyorsa yüzüğü kime takacan lan? içinden gelenleri söyle işte. sonra on yıl sonra ola ki hatırlanacak oldu duyurudan biri söylemişti onu bana deme.


  • sparkle kiddle  (23.11.13 16:02:37) 
yüzüğü sadece kıza mı takacaksın peki,anlamadım?abin gelmeden olmaz ki.evlenecekleri zaman da abin gelmezse ilginç olaylar olabilir.


  • rock n roll  (23.11.13 16:05:24) 
arkadaşlar..
bazı yörelerde sadece kıza yüzük takma olayı var. bizde var mesela bunu adı söz yüzüğü (kaşlı yüzük derler) sadece kıza takılır genelde kız istenince takılır sonra tatlı yenir (şerbet içilir) daha sonra nişan yapılır (hem kıza hem erkeğe yüzük takılır) sonra düğün yapılır arada daha bin beş yüz tane terane olur.
bu kadar mı modernsizi hiç bi adetten haberiniz yok?
neyse benim bildiğim- en azından bizde- yüzüğü kızı istemeye giden görücü takar sizin küçük kardeş olarak takmanız değişikmiş demek o da başka bi adet.
Allah devamına eriştirsin, hayırlı olsun diyeceksin başka bişey yok.
  • niye ama  (23.11.13 16:21:57) 
Abini görmeden mi ona kızı verip vermeyeceklerine karar verecekler. Ya seni yemisler yaada yanlis anlamissin. Ama herkes buraya takilmis. Ne soylimdemissin .

O zaman uzatmayalim gencleri de daha fazla heyecanlandirmayalim. Evlilik yolunda atılan bu ilk adim hayirlara vesile olur inşallah diyorum. Der takarsin.
  • ykyt  (23.11.13 16:22:22) 
vallahi bende şaşırdım 7 erkek gidecekmişiz, babam istiyecek bende yüzük takacakmışım...

evlilik yolunda atılan ilk adım hayırlara vesile olsun inşallah iyi gibi duyuyor :)
  • allahinadiylaoku  (23.11.13 16:36:38) 
niye ama, açıklamış olayı bu söz yüzüğüymüş sadece kıza takılıyormuş.


  • allahinadiylaoku  (23.11.13 16:37:48) 
Valla hiç asortik değilim ama bu kazzık kadar yaşımda ben de ilk kez duydum böyle kızın kendi kendine gelin güvey olduğu söz kesme adeti. Damat ortada olmadan kız mı verilirmiş?
Hayırlı uğurlu olsun, Allah tamamına erdirsin falan denebilir herhalde.

  • saatgeceninonikisi  (23.11.13 17:03:33 ~ 17:03:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.