[]

Ev alırken dikkat edilecek hususlar

Tapu vs durumlarında, bölgede, içinde dışında bir yamuk var mıdır diye nelere bakmakta fayda var?




 
evde kendin oturmayı planlıyorsan; içinde kiracı olan ev satın alma mesela. çıkartıcam diye uğraşır durursun.
birebir başıma geldi, ordan biliyorum.

bir de aynı aileye mensup kişilerin farklı dairelerde otruduğu apartmanlardan kaçın derim; kendi özel mülkleri gibi apartman boşluğunda top oynamayı, en üst kattan en alt kata bağıra bağıra yarım saat konuşmayı hak zannediyorlar (ev alma komşu al yani)

bir de bir inşaat mühendisi-ya da işten iyi anlayan bir ustaya- evin taşıyıcı kolonlarını, duvarlarını bi yoklatmakta fayda var.

kolay gelsin.
  • tustin jimberlake  (23.11.13 12:14:30) 
ısı ve ses yalıtımı da çokça önemli..


  • senialanaglasinalsinsikinicaliyabaglasin  (23.11.13 12:31:29) 
tapuda yazan ada parselin sizin almak isteidğiniz binaya ait olduğuna dikkat edin.

kat mülkiyeti yoksa ve sadece hisse alıyorsnaız hisse oranınıza dikkat edin.

kat mülkiyeti varsa bağımsız bölüm numarasının doğru olduğuna emin olun.

mümkünse 2000 yılından önce yapılmış bir binadan almayın.

tustin jimberlake nin önerilerini tekrar etmeme gerek yok fakat ustaya yada mühendise şöyle bir gösterilecek şey değildir betonarme yapı. numune alınıp laboratuar yapılmadan ne olduğunu bilemezsiniz.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (23.11.13 12:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.