[]

harici hard disk sorunu ve tavsiyesi

-birkaç yıldır kullandığım, ağzına kadar dolu 1.5tb samsung g3 station harici hard diskim bozuldu. geçen haftaya kadar çalışırken dün bilgisayara takınca tık tık sesler gelmeye, açılmamaya başladı. ara sıra bilgisayarın gördüğü oluyor, hatta ufak tefek bir iki şeyi kopyalamayı da başardım ama çoğu dosyayı kopyalamaya çalışınca yine tık tık sesi gelip kilitleniyor.

hard diskim öldü kabul ediyorum ama yine de kendi imkanlarımla bir şekilde kurtarmam mümkün mü?

-bir de 2tb hard disk tavsiyesi istiyorum. boyutu farketmez, yeter ki uzun süre dayansın.

 
Diskler ideal şartlarda uzun süre dayanır zaten. Şu "tık tık" durumu da, disk çalışırken diski hareket ettirmek yüzünden olur. Taşınabilir diskler sadece elektriğe bağlı değilken yerinden oynatılmalıdır.

Kendi imkanlarınla kurtaramazsın.

2TB Disk içinse, WD MyBackup serisi güzel. Firewire falan da var.
  • alperz  (22.11.13 21:38:50) 
Soru ile alakalı değil ama bir tavsiye vermeden geçemeyeceğim.

1Tb içinde 100mb dahi boş yer olmayan external hard diskimi bozduktan sonra 500gb diskten fazlasını almayaya karar verdim. 2Tb yerine 500lere bakın derim. Tehlikede olan datalar hiç değilse en fazla 500mb olsun.
  • SpecialisT  (22.11.13 22:03:46) 
kaybolan 1.5tb haricinde masaüstü bilgisayarımın hard diskinde yedeklemediğim 1tb daha dosya var, o yüzden yine en kötü 1.5tb almak zorundayım.


  • ya ben lan neyse bi sey demiyorum  (22.11.13 22:10:19) 
www.youtube.com
yapabilirim diyorsan sen, yok yapamam diyorssan da bir tanıdık bilgisayarcıya diski çıkarttırıp masaüstü bilgisayara bağlayıp deneyebilirsin sorun belki de usb bağlantılarında (sata2usb) olabilir.
marka olarak wd kullanıyorum sorun olmadı hiç ama şans işi bu.
  • edip  (22.11.13 23:07:48) 
kutuyu açıp içinden hard diski çıkardım ama pc'ye bağlamadım, yarın bir denerim. (denemedi)


  • ya ben lan neyse bi sey demiyorum  (22.11.13 23:14:02 ~ 15.07.14 22:33:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.