[]

Meslek Odalarının Gereksizliği ve Aidatlar

Harita mühendisleri odasından borcumu ödemezsem haciz yollayacaklarına dair bir belge yollamışlar. 1 senelik falan borcum var. 100 lira civarıdır. Ben bu adamlardan belge de almıyorum birşey de yapmıyorum neden ödüyorum.

Adamların tek işi kendileri ile alakasız siyaset yapmak . Politikadan kovulan işsiz ne kadar adam varsa çalışan diğerlerinin sırtına binip biz bu adamları temsil ediyoruz diyor.

Lan yeter. İstemiyorum ödemek. Gençler var mı bir yolu ? Odadan çıkıp hala mühendis olmam mümkün mü ? Ya da odadan çıkıp gerektiğinde tekrar girmek mümkün mü ?

 
odadan çıktıktan sonra ileride tekrar girmek istersen geriye dönük aidatı ödetiyorlar sadece
eğer imza yetkinikullanmıyorsan üyeliğin hiç bi anlamı yok

  • sttc  (22.11.13 20:02:59) 
bizim tabip odasını anlatayım da ibret al. aile hekimliği sistemi geldikten sonra aile hekimlerini özelde çalışan hekim olarak nitelendirip üyelik ücretlerini iki katına çıkardılar. ayrılma dilekçeni de kabul etmiyorlar. gerekçeleri de özelde çalışan doktorların odaya üye olmaları şartmış. ben daha önce üye olmamıştım çok şükür. üye olan arkadaşlar mecburi haraç ödüyor resmen.


  • fayfim  (22.11.13 20:21:51) 
esnaf odalari da farkli degil.

yillardir harac odeyip duruyoruz aldigimiz en ufak bir hizmet yok. aidat adi altinda resmen harac. bir bok yapmiyorlar maalesef
  • exlibris  (22.11.13 20:48:05) 
müdür, kanunen bu odaya üye olmadan diplomanı kullanarak yapman gereken herhangi bir faaliyeti yapamazsın. yani mesleğini icra edebilmen için meslek odasına kayıtlı olman lazım.
doktor örneğinde ise özelde çalışan doktorlar doktorluk yapabilmek için tabip odasına kayıtlı olmak orada vize almak zorunda.
bakma tr de işlevsizliğine ama meslek odaları hökumet kadar hatta ondan daha etkilidir. mesleğin normatif alt yapısını kural ve işleyişini (nasıl yapıalcağını vs) onlar belirler. etik kurallar aaçısından da önemli işlevleri varsa da tr de olmayabilir.
kısası tr örneği kötü olabilir ama odalar elzemdir
  • fempusay  (22.11.13 21:37:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.