[]

LCD TV Hasarı ve sarhoşluk

dün gece bir iş arkadaşımızın 1+1 evinde toplandık. 3 kişiyiz. benim arkadaş polonyadan spirutus diye bir şey getirmiş, %95 alkollü garip bir içki. deneyelim dedik. denedik, geberdik sarhoşluktan, gece iş arkadaşı kız arkadaşının yanına gitti bizi evde bırakıp, diğer arkadaşım yatak odasına geçti, ben de salonda yattım. işte kusmuk baş ağrısı falan filan. buraya kadar normal.

sabah kalktığımızda fark ettik ki lcd tv ve bilgisayarı açık bırakmışız. lcd tv'nin sehpasının etrafında su var. su dökülmüş etrafa. sehpa da parke de su içinde. tv üzerinde su yok ama. bir bardaktan fazla hatta. televizyonun görüntüsü ise aynı şu şekilde:

i.imgur.com

ne olduğunu ben de diğer arkadaş da hatırlamıyoruz. hiç bir fikrimiz yok, o ara kayıp. su neden döküldü, nasıl oldu, tv nasıl bozuldu bilmiyoruz. ama tvnin su ile bu şekilde bozulacağını sanmıyorum. teorilerimiz:

1) lcd tvye su döküldü, böyle oldu.
2) tv'nin ömrü doldu, durup dururken oldu.

sorular:
1) her iki ihtimalde de sizce o odada yatan kişi olarak ben mi, yoksa o evde kalan iki arkadaş biz mi, yoksa üçümüz mü lcdtvnin bedelini ödemeliyiz?
2) bu tarz bir hasar su temasıyla olur mu. sıvı temasıyla olmuş olsa hiç çalışmaz gibi geliyor bana, zira panel hasarı var. ama durum bu.

 
tv'nin ömrü dolduğu fikri çok mantıklı değil. zira geçtiğimiz haftasonu hali hazırda güvenlik kamerasına ekran olarak bağlanmış commodore 64 ekranı gördüm. hiç tamirsiz.

şöyle birşey www.reitix.com
  • Absinthe75c  (22.11.13 08:49:24) 
LCD TV ile CRT arasındaki teknolojik olarak epey fark var yalnız. LCD'ler böyle sikko arızalar vermeye çok daha yatkınlar.


  • roket adam  (22.11.13 08:50:20) 
ikiniz ödemelisiniz. zira kimin yaptığını ve hangi zaman aralığında olduğunu bilmiyorsunuz. belki arkadaşın sana bir şey demek için geldi ve çarptı? bilemezsiniz. ikiniz ödemelisiniz.


  • sen git ben geliyorum  (22.11.13 08:58:58) 
Şöyle birşey var ;
40.000 - 90.000 saat arası. 4-10 yıl olarak yazmışlar.(Tabiki teorik)

en.kioskea.net

2007de aldığımız arçelik Lcd hala çalışıyor bu arada.Alınması itivariyle ilk 4yıl cafede günde en az 15 saat açık kaldı.

Yani philips marka bir lcd çok daha uzun süreler dayanabilir diye düşünüyorum.
  • Absinthe75c  (22.11.13 09:04:01) 
darbe almış sanki.


  • sutlu nescafe  (22.11.13 09:11:38) 
alkolü getiren de sizle evde kalan diğer kişi değil mi?

ikiniz ortaklaşa ödemelisiniz.
  • neyleyim  (22.11.13 09:19:08) 
Ben sadece %95 alkol oranına takıldım :) yoksa hala kendine gelemedin mi..
Şaka bir yana hatırlamadığınız bir olay var ortada belki televizyonla güreştiniz ya da yastık savaşı yaparken tvye zarar verdiniz, ben olsam arkadaşıma söylemem beraber ödeyelim diye zaten arkadaşım teklif eder.

  • redeath  (22.11.13 09:26:35) 
su teması gayet bunun gibi sonuçlar doğurabilir. tv nin üzerinde su olmayıp çevresinin ıslak olması tv nin arbededen nasibini almadığını göstermiyor bence.

zaman mekan kavramını kaybedecek kadar birlikte sarhoş olabilen kişilerin sonuçlar konusunda ben odada değildim vs. gibi savunmalara girmesi asıl sorun.
sizin yerinizde olsam ev sahibinin zararını karşılar içtiğim şeye ve kimlerle içtiğime dikkat ederdim.
  • burgcry  (22.11.13 09:32:48) 
ev sahibinin zararını karşılamalısınız.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (22.11.13 10:13:10) 
arkadaşlığınıza bağlı. aynısı benim başıma gelse (ben ev sahibiysem) gider kendim öderim, para çıkıp çıkmamak o arkadaşlarımın tercihine kalmış, kimsenin parası kimsede kalmaz zaten bizde.

bunu düşünmeyiz bile yani.
  • drystedb efficacious  (22.11.13 10:14:32 ~ 10:15:18) 
içkiyi üreten firmaya rücu edin


  • asbe  (22.11.13 11:03:30) 
görüyorum ve artırıyorum.
su dediğiniz şey LCD tvnin kendi sıvısı olmasın sakın!!! ekranı çatlatmış ya da kırmışsanız, eh adı üzerinde zaten Likit(sıvı) Kristal Ekran :)

ayrıca şu içkiyi ben de merak ettim. link neyin varsa yollayın da haftasonu takılalım. bizim için sorun yok tvmiz crt. değiştirmiyoruz. kırılmaz.

parayı da üçe bölün. kimin ne halt ettiği belli değil sonuçta
  • elestirman  (22.11.13 11:08:44) 
TV'yi tamirci bir görsün, içini açsın baksın ne olmuş, belki ucuza kurtarırsınız


  • Tutkun  (22.11.13 13:19:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.