[]

Bina Numarası

Arkadaşlar merhaba,

Sizlerin değerli yorum ve görüşlerine ihtiyacım var. Paintte harikalar yaratarak oluşturduğum kuş bakışı resme göre alt katı tamamen iş yeri olan B VE D nin alt katından binaya girilen hemen sağda merdivenler ile konutların olduğu bir binaya çıkılıyor. Solda da asansörler var.

Şimdi can alıcı soruyu soruyorum. Sizce Bu dairelerin numara sıralanışı nasıldır? Kesin konuşulamayacağını biliyorum, sadece tahminlerinizi istiyorum.

Teşekkürler.

not: önemli be ya :)

 
o merdivenin iki tarafından o şekilde geçiş olduğuna emin misin :D
kapılar tam üst taraftaki daire bitiş çizgi sınırında mı?

neyse konutlarda kapıdan ilk girdiğinde ilk gördüğün en küçük.
dükkanlar a c nin altında mı? yani giriş kotta sadece dükkan ve giriş ve merd/asansör mü var? :D
saatin ters yönünde döndür katta 4 adet simetrik daire varsa

yani b1 c2 a3 d4 ama bunu belli bir yönetmeliği yok kesin bir şekilde. kapı ve merdiveni yanlış çizdiğini düşünüyorum
  • glori  (22.11.13 04:04:16) 
A ve B daireerinin giriş kapılarının konumunun mantıksızlığını göz ardı ederek ve merdivenin resme göre kuzey duvara bitişik asansörün ise yine resme göre güney cephesinde olduğunu, merdiveni ve asansörü kullanan şahısın ortadaki boşluğa vardığını öngörerek cevaplıyorum.

öncelikle kapı numarası sıralaması soldan sağa doğru yapılıyor, tr genelinde yazılı yönetmelik olarak var mı bu bilmiyorum lakin batı sisteminde genel algı/yönetmelik bu yönde. türkiye'de de dikkat ettiğim ve hatırladığım kadarıyla durum böyle.
ilk sıradaki dairenin hangisi olduğunun tayini ise kişinin asansör/merdivenle varış noktasına göre yapılıyor. bu durumda ise asansör merdivenden daha çok ve aktif olarak kullanıldığından asansör öncelikli gidilmesi mantıklı olur. yani sonuç olarak asansörden inen kişi kata vardığında solunda kalan ilk daire birincidir.
çizime dönücek olursak şu şekilde oluyor. (büyük harfler sizin tayin ettiginiz daire sıralamasını refere ediyor)

C daire1 A daire2 B daire3 D daire4
  • nwnd  (22.11.13 04:29:24) 
d1 c2 b3 a4


  • neyleyim  (22.11.13 07:22:56) 
nwnd +1

daire numaraları soldan başlar, binaya dışarıdan, yani cepheden, yani projedeki resimden baktığımızda soldaki daire 1 dir.

2 den fazla daire olan katlarda yine soldan başlar ve nwnd nin dediği gibi değerlendirilir.

dükkanlar ise her belediyeye göre farklıdır, kiminde harf verilir, kiminde ilk numaralar dükkanlar olur. kiminde de daire numaraları bittikten sonra numaralandırır.

sorunuzun sebebi eski bir binada oturmanız ve daire kapı numaralarının bilinmemesi ise hiç karıştırma içinden çıkamazsın. apartman dairelerini baz aldığımızda insanların neredeyse yarısı tapusunda yazan dairede oturmuyor :p
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (22.11.13 07:25:33) 
Su an ki laptopumda bulunan katta 4 daireli uygulama konut projelerini inceliyorum ofise gittigimde hepsinin screenshotlarini sizinle paylasmak istiyorum sonuc inanilmaz sasirtici. Ayni konumda merdiven/asansor olani ariyorum. Gerci hepsinin giris kati burdaki gibi degil. Vardigim kani benim elimde hic birbirini tutan plan yok insasi bitmis olanlardan bahsediyorum. Ben hep kendi yasadigim mimarina inanilmaz guvendigim apartmanin numaralandirilisina gore dusunuyormusum ki oturdugum apartmanin da sirkulasyonu ayni sekilde. Sonuc bunun kurali yok resmen. Biz hic buna kafa yormamisiz ofiscek ki sadece konut/ofis yapiyoruz. Etutu cizen kafasina gore yazmis mi hep :( :D


  • glori  (22.11.13 07:47:39) 
bizim binanın yeni halinde her katta 4 daire, toplam 16 daire var, numaralarının dizilişini görseydi fibonacci intihar ederdi.

yola cepheli daireden arkaya doğru 3-4-2-1 şeklinde.
  • nereye bu gidis  (22.11.13 09:02:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.