[]

Balayı: Bosna / Hırvatistan dolayları

Selamlar,

balayı için gitmeyi planladığımız güzergah yalan oldu.. e evlenmeye de 15-20 gün kaldı. Bildiğiniz tırım tırım nette balayı/tur olaylarına bakıyorum. Ama canım sıkıldı tabii ve önceden de aklımda olan bir rotayı izlemeye karar verdim.

Saraybosna'ya uçakla geçip orada 2 (1 gidiş+1 dönüş) gün geçirerek araba kiralayıp hırvatistan'a geçmek. Orada da 4-5 gün kalabiliriz. Son gün yine bosna.

- Hırvatistan vizesini halletsem,
- Uçak biletleri / araç kiralama / otel rezervasyonlarını yapsam bu çıktılarla sorun yaşar mıyım?

Yurtdışı konusunda çok deneyimli değilim kalktım bi de kendim organize ediyorum. Böyle olunca tedirgin oldum tabii. Olası sorunlara karşı beni uyarır ve bu fikir üzerine düşüncelerinizi belirtirseniz sevinirim. Mesela iklim / yol şartları / alternatif fikir / görmeden gelme gibi.

 
(bkz: Dubrovnik )


  • sensor1um  (22.11.13 03:50:25) 
vize masrafına ve uğraşına gireceksen değecek bir yere git bari. mesela klasik italya (floransa, roma, venedik) genelde yurt dışına çıkanların ilk tercihidir. paris veya barselona da olabilir. bir sürü tur firması tur düzenler. masrafı da senin organize edeceğin saraybosna, hırvatistan ile aynı olur aşşağı yukarı. zaten evlilik telaşındasındır bi de tur organizasyonunu ekleme. vizesiz bir yer istiyorsan tiflis ve çevresine bir bak derim. 4-5 günlük ideal. pek bilinmez ama güzel şehir.


  • merhum  (22.11.13 06:25:55 ~ 06:56:27) 
düzenli bir geliriniz varsa ve de istenilen evraklar tam ise vizeniz 1 haftada çıkar. ayrıca size tavsiyem balkanlarda ülkeler arası yolculuk yapmayın aralık ayında. kasım sonunda yollar kapanmaya başlıyor.

size balayı için tavsiyem eğer şehirde geçirmek istiyorsanız bu mevsimde salzburg ya da ljubljana'ya gidin "balkanlarda". romantik olsun doğa içerisinde olsun diyorsanız da lake bled ya da plitvice lakes'e gidin.

vize ile uğraşmak istemiyorsanız da karadağ'a gidin. kotor ya da budva sizi memnun edecektir.

lake bled : www.google.com.tr

plitvice lakes: www.google.com.tr

salzburg: www.google.com.tr

ljubljana: www.google.com.tr

kotor: www.google.com.tr

budva: www.google.com.tr

hepsine gittim hepsini tavsiye ederim.

edit: saydığım yerlerin hepsinde otel mevcut.
  • granger  (22.11.13 07:05:25 ~ 07:06:24) 
o civarlara gitmek istiyorsanız vizeyle hiç uğraşmayıp (vakit darlığından da dolayı) karadağı bir araştırın diyorum ben de.
budva-bar-kotor buralar çok güzel.
macedonia-ohrid de çok güzel.

balayında bosna yapmayın +1
balkanlarda ülkeler arası yolculuk yapmayın +1

ben bunların içinde en çok Bar'ı uygun görüyorum balayınıza. hem çok bilindik değil, hem "yeterince" turistik, hem kısmen ekonomik.
biz şu otelde kalmıştık: www.hotelprincess.me
yanılmıyorsam geceliği 50euro gibi bir miktar idi kişi başı. sitesinde de olması lazım oda ücretleri.
fena değildi.
  • neyleyim  (22.11.13 07:37:24) 
Dubrovnik bu mevsimde baya boş olur sanırım. ben geçen sene ekimde gitmiştim. bizim bodrum gibiydi sanki iklim açısından. (tamamen benim fikrim) turistik merkezi yerler güzel ama doğal park falan gezecekseniz çok ıssızdı ve restoran ve otel gibi yereler kapalıydı oralarda, sezon dışı olduğu için.

Dubrovnik palace hotel güzeldir, bir de rixos var eminim o da güzeldir. (rixos ta türk restoranına gitmiştik, çok güzel görünüyordu)
  • innerbliss  (22.11.13 09:05:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.