[]

Venedik-Roma turu

Temmuz aylarında uygun fiyatlı bir İtalya turunu nereden nasıl ayarlayabilirim? (Pasaportum ve vizem yok)gidiş geliş 2 kişi ortalama kaça patlar? Turizm ile uğraşanları veya daha önce tur tecrübesi olan arkadaşların yorumlarını merakla bekliyorum.




 
temmuz ayında uçak biletleri pahalı olur, ucuza bulmanız biraz zor.


  • 386 dx  (23.04.09 13:44:05) 
dershane öğretmeni olduğum için yaz tatili dışında gitmem çok zor. sömestr aylarında da düşünebilirim tatili. benim merak ettiğim tur şirketi pasaport hadi onu da geçtim vize olayını ayarlıyor mu? yoksa bu gibi olaylar kişiye mi ait? kişiye ait ise pasaport vize olayının fiyatı nedir? çok soru var aslında sorulacak :) bu tarz bilgileri alabileceğim sağlam bir kaynak söyleseniz de olur.


  • fatihdr  (23.04.09 13:52:47) 
işinize yarayabilir > www.otelturtatil.net


  • v4vendetta  (23.04.09 14:14:09 ~ 14:14:56) 
tur şirketi pasaportunuzu ayarlamaz. kendiniz gidip alacaksınız. maliyeti ise 200-300 lira arası diyelim bir senelik aldıgınızı düşünürsek. ikincisi de daha once yurt dısına cıkmamıssanız, ki oyle varsayıyorum pasaport olmadıgına göre, vizeyi de kendiniz almak zorundasınız cunku konsolosluklar ilk vizede birebir gorusme istiyorlar. bunun maliyeti de 50 euro falan olur muhtemelen.


  • likeinme  (23.04.09 15:56:44) 
www.ambankara.esteri.it
italya vizesi 163, schengen vizesi 130 tl imiş.
pasaportu en az 1 yıllık çıkarmanız lazım pasaport harcı 85(yanılmıyorsam), pasaport ücreti de 150ydi.
tur şirketi uçak biletini ayarlayabilir, ondan emin değilim. ama bakmak isterseniz: skyscanner.net (ucuz biletleri falan gösteriyor)(aktarmalı uçuşlar ayreten bir vize isteyen ülkeye yapılacaksa kafa karıştırıcı olabilir)
  • neverending nightmare  (23.04.09 16:25:37 ~ 16:29:24) 
anlatabildiğim kadarıyla yapılacaklar listesi :

- öncelikle emniyet'in web sitesine girip pasaport randevusu alıyorsunuz.(hızlı olması açısından) ya da sabahtan emniyete gidip sıraya giriyorsunuz.

- 4 adet fotoğraf,kimlik fotokopisi ve orada dolduracağınız formla ertesi gün 1 yıllık pasaportunuzu alıyorsunuz.(90 tl defter ücreti + 163 tl 1 yıllık pasaport ücreti)

- sonra uygun gördüğünüz bi firmaya gidip pasaportunuzu ve 155 tl başvuru ücretini veriyorsunuz. (elçiliğin sitesinde istenilen belgelerle birlikte)

- italya büyükelçiliği başvuruları artık aracı kurum vasıtasıyla kabul ettiği için, tur şirketiniz sizin yerinize belgelerinizi oraya götürüyor. (italya ile sık çalışan , hatta italyan bi firma bulabilirseniz vize işleriniz çok daha rahat olur)

- ilk vizeniz olduğu için sizi mülakata çağıracaklardır. mülakata gidip,vize isteme sebebinizi ve planınızı belgeleyip güzelce anlatacaksınız.

- vizeyi aldıktan sonra hiç zaman kaybetmeden vize ve otel rezervasyonlarınızı tamamlayıp tatil gününüzün gelmesini bekleyeceksiniz...

iyi tatiller :)
  • brkylmz  (24.04.09 13:55:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.