[]

Yumuşak Makarna

Evde makarna yapıyorum, ama nasıl oluyorsa her defasında bu makarna hamur gibi oluyor, eziliyor, yumuşuyor, büzülüyor, bir İtalyan makarnası olamıyor.

Böyle olmaması için ne yapılabilir? Bir de ot gibi makarna yemekten bıktım, buna hangi sosları önerirsiniz? Ne dökebilirim üzerine?

acım.

 
kavurarak yapmayı dene, pilav gibi.


  • prezarlatif  (21.11.13 15:59:36) 
Makarnayu suda mümkün olduğunca az bekletmelisin. Bir kaşık sıvı yağ atılmış su fokur fokur kaynarken at makarnayı, 8 dk sonra çıkar, soğuk su akarken altında süz.

Salçalı, karabiberli makarna favorimdir.
  • franz kafka  (21.11.13 16:00:32) 
suya bolca tuz at, fokurdamaya başlayınca makarnaları at 8-10 dakika ara sıra karıştırarak pişir. arkasında aynen böyle yazıyor paketin gayet de güzel oluyor.


  • deliverance  (21.11.13 16:01:57) 
evde makarna yapiyorum yazmissiniz acaba taze makarna icin mi soruyorsunuz? taze makarnalar (sert olmayanlar) sadece 2-3 dakika haslaniyor kaynamis suda haberiniz olsun.

tabii ben soruyu yanlis algilamis da olabilirim :)
  • little miss rejectee  (21.11.13 16:07:38 ~ 16:08:47) 
kurutuyorsunuz değil mi?


  • nereye bu gidis  (21.11.13 16:10:34) 
her marka aynı olmuyor, bazıları pişer pişmez parçalanabilir. eğer suya atarken iki karıştırıyorsanız ve su makarnanın üzerini örtüyorsa sorun olmaması lazım. makarnanın rengi koyu ve sertliği fazla olunca pişmiş hali de güzel oluyor. barilla ve pastavilla böyle. uzun zamandır yemedim ama piyale orta, filiz yumuşaktı mesela.

fesleğenli krema sosu fena olmuyor.

yeşil biberi çok ince doğrayıp yağda çevirdikten sonra ince rendelenmiş domatesi ve sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

sarmısaklı yoğurt da olur.

ek: ev makarnasıysa, kurutulmuş da olsa daha çabuk pişer.
  • tedirginlik hucresi  (21.11.13 16:10:43 ~ 16:11:53) 
Arkadaşlar, paketin arkasını okumama rağmen uygulamadığımı fark ettim. ben tencereye soğuk su ile birlikte makarnayı koyuyor ve min. 20 dakika pişmesini bekliyordum. İtalyan halkından özür diliyorum.

Teşekkürler.
  • sonsuzluk  (21.11.13 16:13:09) 
Barillanın fesleğenli sosu bence nefis, tencerenin dibini yalayasım geliyor.


  • orta sahanin beyni  (21.11.13 16:18:40) 
7-8 dakika ideal. haşladığın suya sadece tuz at. yağ ekleme.
pişince makarnanın tüm suyunu süzme. biraz sulu kalsın. soğuk sudan geçirme.
diğer kapta sosu hazırla.
sonra sıcak olmayan bir kapta (başka bir tencere, borcam, vesaire) makarnayı ve sosu karıştır.
kural böyle arkadaş. makarnanın tadına doyamazsın.
biz haşlanmış makarnayı soğuk suda yıkayıp, sosu pişirip, pişen sosla pişmiş makarnayı tekrar pişiriyoruz. cinayet lan!

en lezzetli sos; orta boy soğanı kes (jülyen olsun ağza gelsin)
biraz kavur. sonra mantarları ekle. suyunu çekmeye yakın kremayı ekle. kremayı çok pişirme ama yoksa krema yağa dönüşür.
anlattığım gibi makarnayla başka bir kapta karıştır.

Allahım sana geliyorum...
  • cliquot  (21.11.13 16:24:51 ~ 16:26:55) 
-kaliteli makarna al.
-fokur fokur kaynayan suya at.
-beş-on dakika arası kaynat. arada ağzına bir tane atıp olmuş mu diye bak.
-iyice süz ve süzdükten sonra bekleme.
  • sir gawain  (21.11.13 16:41:03 ~ 16:42:02) 
Makarnayı su kaynadıktan sonra tencereye atın, 4/5 dakika bekleyin süzün makarnayı. Bunun dışında ekstra bi' şey yapmanıza gerek makarna diri olarak kalacaktır. Siz muhtemelen soğuk suyun içine makarnayı atıp makarnanın uzun süre suda kalmasına neden olduğunuz için yumuşak oluyor. Kaynayan suyun içine atıp süreyi de kısa tutarsanız istediğiniz gibi olacaktır.


  • syd  (21.11.13 16:45:51) 
çeşmeden doldurduğun suyun içerisine makarnayı at. sonra altını yak. kaynamaya geldikten 5-7 dakika sonra çıkart suyunu süz. suyunu süzdükten sonra biraz yıka. yağda kızart. keyfine göre salça ve diğer soslar. bu kadar.


  • cetoxim  (21.11.13 18:47:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.