[]

Akp ile cemaat ilk ne için ayrı düştü?

pek çok kez yazıldı, soruldu ama son zamanlarda bu huzursuzluk iyice ayyuka çıktı ve ben çok şaşırmaya başladım. çünkü eskiden stv ve zaman gazetesi dediğiniz zaman gözü kapalı "aykırı bir şey duymayız" diye düşünürdünüz. ama şimdi tam tersi bir rüzgar esiyor. herkes savaş mızraklarını çıkarmış durumda.

kavga gürültü genelde hep muhalefette olurdu.ve bunun ekmeğini de iktidar yıllarca yedi. yani buna alıştık biz. akp, rte sayesinde hep sorunları seçmenine ve halka yansıtmadan hallediyordu.

peki bu ciddi gerilim ilk ne için başladı bunu merak ettim?

cemaat ve akp neyi paylaşamıyor? nedir problem?

ve gelecekte ne olur, ilerleyen 10 yıl ve sonrasında bizi neler bekliyor tahminlerinizi alayım.

 
parayı paylaşamıyor.
seni paylaşamayacak halleri yok herhalde.
akp çok güçlenince her şeye kendi yuvasına da kafa tutar oldu.
tek olma peşinde.

akp ve liderinin iniş için bir planı yok daha doğrusu B planı yok. bu oluşum sadece yükselmek için tasarlanmış. ya hep ya hiç diyor zaten bu sebeple bu kadar fütursuzlar.yani güç bizim elimizden gittiğinde ne yaparız bunların hesabını sormazlar mı adama dememeleri bu sebepten.
gelecek için tahminim; ipini çekerler.
  • jimjim  (21.11.13 14:13:48 ~ 14:18:08) 
Çok yüzeysel olacak ama, bildiğim kadarıyla ilk büyük sürtüşme MİT müsteşarı olayında ortaya çıktı. Cemaat ve AKP bu karakter üzerinden birbirlerine atışmaya başladılar.
Tayyip sonra bu adamı koruamsı altına aldı falan fıstık..

  • quaker  (21.11.13 14:14:31) 
para ama hangi para? akp hangi paranın peşinde olabilir? biraz daha detaylı anlatır mısınız?


  • discopolice  (21.11.13 14:16:04) 
hangi para mı :D
adamlar ülkeyi yönetiyor hacıoğlu.

  • baldur  (21.11.13 14:16:46) 
Cemaat içinde Gülen yapılanmasının yerini almak isteyen RTE kadrosu, çıkar çatışması, bu sürtüşme, pazarlıklar her yerde vardı su üstüne çıkmıyordu, MİT vs gibi stratejik yerlerde olduğunda bir şekilde gündeme geldi,


  • senbanabakma  (21.11.13 14:18:41) 
baldur,satıyor diyecekti :D


  • jimjim  (21.11.13 14:19:04) 
ya tamam panpa şunu soruyorum, dersane kapatıldığı vakit akpnin cebine mi girecek paracıklar? nerden girecek onu anlamadım yaw.


  • discopolice  (21.11.13 14:21:16) 
Cemaatin siyasi gücü yok. Bu yüzden iç işlerinde ve istihbaratta güç elde etmek istiyorlardı. Bir kaç defa karşı karşıya geldiler bu yüzden ve Erdoğan cemaatin elinin hiç de boş olmadığını gördü. Bu yüzden en büyük örgütlenme alanları olan dershaneler üzerinden vurmaya çalışıyor. Kızlı erkekli yurt, ev tartışmasının bu zamanlara gelmesi de hiç tesadüf değil. İçişleri cemaat evlerine de el atmak istiyor. Zaman gazetesinin kızlı erklekli tartışmasında "yasak olmasın" demesinin bir sebebi de bu.

Bir de Akp'nin cemaati tasfiye edip asıl yapılanmayı ve gücü başka cemaatlere kaydırma amacı vardı. Rtenin oğlunu diğer cemaatlere yamamaya çalıştılar hatta vakıf bile kurdu oğlu ama diğer cemaatler işin sonunun ne olacağını bilmediği için ileride her şey süt liman olur kabak bize patlar diye yakın durmadılar.

Dipnot: Doğu ve güneydoğuda pkknın da cemaat yapılanmasından rahatsız olduğu ve Oslo görüşmelerinde çoktan bu pazarlığın yapıldığı da söyleniyor.
  • sforza  (21.11.13 14:24:41) 
cemaatin siyasi gücü var, daha doğrusu devlet, hükümet içinde bir güç odağı, problem de bu. yargı, emniyet, eğitim ve sağlıkta kadroları var cemaatin. bu da yargının, emniyetin, istihbaratın vs tek elden sorgusuz yönetilmesinde problem yaratıyor. zira kıble erdoğan değil gülen cemaat mensupları için. cemaatin her türlü kademeye kadro yetiştirme organı da eğitim kurumları. sahadan eleman akışının sağlandığı en büyük yapılanması da dershaneler. erdoğan sorgulanamaz liderliğinin ve hikmeti hükümetinin devamı, bekası için kalan en güçlü odağı ayıklamak istiyor.
ilk sürtüşme bir yıl kadar önce erdoğan tarafından cemaat mensuplarının emniyet, istihbarat ve sağlık bakanlığında söz sahibi noktalardan temizlenme harekatı ile başladı. cemaatin reaksiyonu ise ilk hakan fidan olayıyla ortaya çıktı. direkt erdoğan'ı hedefe koymak için konjonktürü uygun görmüyorlardı muhtemelen. halbuki fidan işgören, erdoğan patrondu. neyse geç de olsa ayıktılar.

  • katukatu  (21.11.13 14:52:40) 
olay sadece para ile ilişkilendirilecek kadar sığ değil. kaç kişi açıklamış, ben de teker teker açıklamayayım. dersaneler başlangıç noktası cemaat için. yardıma muhtaç çocukların beynini yıkayıp kendilerine hizmetkar yetiştirdikleri yer, bir çeşit çekirdekleri yani. dersaneler olmasa da bu saatten sonra cemaat var olacak ama cemaate çıkarabilecek en büyük sorun dersanelerin kapatılması olur, erdoğan da bunu biliyor ve en zayıf noktalarından faydalanıyor. bir seneden uzun süredir bir çekişme var kendi aralarında. hükumette ve genel olarak akp'de cemaatin içinden insanlar da var. bence akp cemaatsiz, cemaat akp'siz bu kadar güçlü olamaz. cemaat bunu görüyor ama rte'nin egosu o kadar büyüdü ki kendini tanrı, hadi tanrı olmasa peygamber, o da olmadı padişah zannediyor ciddi ciddi. o yüzden gücü paylaşmak istemiyor.

güç dediğim sadece para değil, her şey kontrol altında tutma saplantısı. bu saplantı zaten sezaryenden öğrenci evlerine, kürtajdan alkole kadar her konuda küstahça ahkam kesip hayatında doğru düzgün kitap bile okumamış bir adamın herkese öğüt vermesinin sebebi.

ayrıca işin ekonomik boyutu da var. akp toki'yi boşu boşuna mı çıkardı örneğin? toki maksadını aşıp devlet yardımıyla bir şekilde yandaşların cebinden kendilerini zenginleştirdi. yani bir devlet kuruluşu adı altında kendi eş, dost, yandaş müteahhitlerine işleri verip onların üzerinden bir kay payı alıyorlar. bu sadece bununla da sınırlı değil. neredeyse tüm devlet ihaleleri, özelleştirmeler vs. hep kendi ceplerini doldurdu. hatta başbakan olmadan önce albayrakları(gs yöneticisi abdurrahim albayrak ve ailesini) nasıl zengin etti bir araştırmanız yeter.

yani çıkar ve güç çatışması var ortada kısacası.
  • uckac  (21.11.13 17:07:03) 
Arkadaşların dediklerinden ziyade şunu eklemek isterim. Üst kurullarda ve adalet bakanlığında inanılmaz bir kadro elde etti cemaat. Bu da hazretlerini rahatsız etti ve korktuğu başına gelmeden engellemek istiyor.


  • kya  (22.11.13 01:23:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.