[]

İşyerindeki İnterneti Kablosuz Çoğaltma

Merhaba arkadaşlar,

şimdi işyerimde bir masaya gelen internet hattını basit bir switch ile çoğaltıyoruz ve birden çok bilgisayar bu sayede internete girebiliyor.

çok fazla kablo karmaşası olduğu için bu işi kablosuz olarak yapmak istiyorum fakat işyerinin sisteminde koruma var, yani yabancı bir cihaz dışarıdan bağlanmak istediğinde switch kilitleniyor ve tüm internet gidiyor. bu nedenle acaba router gibi bir alet bağlasam sorun yaratır mı merak ediyorum.

Yani amacım şimdi kablolu switchin yaptığı şeyi kablosuz olarak yapmak. bunun için hangi cihazı kullanabilirim?

 
kablosuz yayin yapan router onun icin zaten. ama tabi mac adresi gibi bir sorgulama istemeyen bir agdir herhalde. DHCP falansa baglayin router'i gitsin. sonra da kablosuzla alsin diger bilgisayarlar.


  • osuruklu  (20.11.13 21:20:57) 
bir de şu geldi şimdi aklıma.

bilgisayardan maillere ulaşmak için otomatik ip al seçeneğini işaretlemem gerekiyor. bu sayede bilgisayar kendine bir ip alıyor. mesela atıyorum 22.44.xx.xx gibi

ama ben bilgisayardan ip adresimi kendim belirlediğim zaman, mesela 192.168.1.4 yaptığımda internete bağlanamıyorum. buradan anladığım bilgisayar sadece belli ip aralıklarında olursa internete bağlanabiliyor.

şimdi benim alacağım router her bilgisayara kendi ipsini vereceğinden ve bu ipler 192.168.250.xx gibi olacağından ben internete bağlanabilir miyim?

access point alsam? sanırım acces point kendi ip adresini vermiyor bilgisayarlara?

router mı almalıyım access point mi bu durumda?
  • peace.on  (20.11.13 21:24:32) 
duvardan cikan kabloyu router'a bagladigin zaman router uzerindeki ayara "otomatik IP al" diyeceksin. yani DHCP. router'in kablosuzuna baglanmak icin de her bilgisayara yine "otomatik IP al" diyeceksin.

router duvardan gelen kabloya nasi bagliysa router'a baglanan bilgisayarlar da o sekilde davranir. yani sen router-bilgisayar arasini "routercigim, sen statik IP ver, 112.245.54.50-9 araliginda olsun; yo bilgisayar, sen de sonu 52'li olan IP'yi al bakalim" desen bile router'in duvardan gelen kabloya nasil bagli oldugundan diger bilgisayarlarin haberi olmaz. onlar icin router'a bagli olup olmamak onemli. router internete cikabiliyosa ona bagli olan her bilgisayar internete cikabilir.

umarim dogru duzgun anlatabilmisimdir.
  • osuruklu  (20.11.13 21:43:58 ~ 21:44:56) 
bir de şu var win7 kullanıyorsan eğer bilgisayarını kablosuz modeme çeviriyor. senin bilgisayarına kabloyla aldığın interneti aynı bilgisayarla herhangi bir modem ya da router a ihtiyaç duymadan kablosuz bağlantı oluşturup dağıtabiliyorsun. arada kullanıyordum ben de.

Edit: he şöyle bir şey var ben bunu laptopta yapıyordum masaüstünde olur mu bilemem.
  • hayatbirfilm_basroldesensin  (20.11.13 22:07:56 ~ 22:08:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.