[]

spor sırasında mide bulantısı

merhabalar, 19 yaşındayım geçenlerde bi spor salonuna yazıldım ilk defa spor yapmaya başlıyorum. daha önce hiç bi şekilde spor ile uğraşmadım. 1.80 boyunda 65 kilodayım. ilk 4-5 gidişimdev sadece kardiyo yaptım 15 dakika koşu bisiklet vs. geçenlerde 30 dkya kadar tempolu koştum bir sıkıntı yok.

Sorun şurda ki ağırlık çalışmaya başlayınca özellikle dambıllarla çalışmaya başlayınca midem bulanmaya kendimi kötü hissetmeye başlıyorum. yurda dönüp dinlendikten yarım saat bir saat sonra tam olarak kendime geldim. Güçlü kollara sahip değilim ve dediğim gibi herhangi bi spor geçmişim de yok.Ama bu neden oluyor ve nasıl bunun önüne geçebilirim?


 
Kardio çalışmaların bir şekilde senin spora alışkın olmayan vücudunun limiti diyebiliriz. Ağırlık çaışmaya başlayıp daha fazla yorulunca vücudun sana yeter demek için bulantı yapıyor.

Hiç merak etme, bir kaç kez daha bu olacak sonra alışacaksın.
  • Nocturne  (20.11.13 20:18:24) 
aslında bu ağırlık çalıştığım 2. gün ilk seferinde 20 dk kardiyo sonrası ağırlık çalışmaya başladıktan sonra mide bulantısı başladı. bugun sadece 5 dk koşup mekik ardından ağırlığa başladım ama direk bulantı başladı ve bıraktım. :/


  • hayaletli adam  (20.11.13 20:23:19 ~ 20:25:12) 
Gayet normal, dediğim gibi bir süre sonra alışacaksın. Hatta kusana kadar kendini zorlayabilirsin ve tuvalete gidip kusabilir ve öyle devam edebilirsin. Tabi tuvaletin buna müsait olduğunu varsayarsak.


  • Nocturne  (20.11.13 20:25:19) 
mide bulantısı normal değil. bir kere 1.80 boy ve 65 kiloda biri olarak 20kg kardiyo yapmak kadar saçma bir şey olamaz. vücudunda yakacağın bir yağ yok. ısınmayı daha kısa ve esneme hareketleriyle yapmalısın. yapacağın antrenman zaten toplasan 45 dakika olmalı iken maksimum sen gidip 20 dakika kardiyo yapıyorsun. salondaki hocan bunu önerdiyse hocanla konuş ve başka program yazmasını iste, en azından 150kg'lik adamların uygulayacağı bir programı yapmak istemediğini söylersin. mide bulantısı miden doluyken spor yapmandan kaynaklanıyor olabilir. en azından 2 saatlik aran olsun en son öğününle aranda. ayrıca en son öğünden sonra çok geç gidiyorsan kan şekerinin düşmesinden dolayı da miden bulanıyor olabilir. vücudunu bir anda zorlama. ilk ay adaptasyon sürecidir ve ona göre program uygulanır zaten. bir süre kendinizi izleyin, sonrasında hala devam ediyorsa reflü veya mide fıtığı olabilir ve diyaframı zorlayınca mideniz bulanıyor olabilir. ağırlık kaldırınca midenizin bulanması bana göre çok da normal değil.


  • ucudelikprezervatif  (22.11.13 20:40:26 ~ 20:53:29) 
sen kendini fazla yoruyorsun belli ki. mide bulantısı vucut gelistirmesinde cok gorulen bir seydir ancak "cok yoruldugunda" gorulur o.

sen gittiginde tempolu kosu mosu bir sey yapma. al eline 4 kilo falan, oyle ufaktan calismaya basla. her set arasında en az 1 dk dinlen. kendini adım adım alıstırarak ilerle.
  • sage  (07.12.13 12:56:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.