[]

sumuklubocek problemi

birkac aydir yabanci bir memleketteyim. birkac ay daha kalacagim. bir ev kiraladim. cok sukur baska sikintim yok da evde bir sikinti var ki dusman basina. evde sumuklubocek var. her gece 10.00 ila 01.00 arasi mutfaga bir iki tane geliyor.

Simdi biraz netten arastirdim bu mahlugu tuz olduruyormus. Zemine ve en cok gezindigini gordugum yerlere tuz doktum. Yakaldigimi da camdan disari atiyorum (Bahce katindayim insanlari rahatsiz etmiyorum tabi). Sorular:

1) Ankastrelerden falan dolayi giris yerini bulmam imkansiz. Girdikleri yeri bilmeksizin alinabilecek onlemler neler?


2) Forumlardan birisinde denmis ki gordugunuzu tuzla oldurun yoksa aynilari geri geliyorlar. Ben de kiyamiyorum canlilara. Hakikaten hergece gelenler disari attigim sumuklubocekler mi? Yoksa hep baska sumuklubocekler mi. Hep aynilari ise bu dertten kurtulmak icin oldururum artik care yok. Onun icin soruyorum.

Coook tesekkur ediyorum.

 
aynı sümüklüböcek mi farklı mı öğrenmek çok kolay. bu gece o sümüklüböcekleri atarken marker la işaretleyin. yarın gece kontrol edin :)


  • tık tık tık  (20.11.13 19:25:37) 
:) Guzel fikir ama bunlar vicik vicik oluyor on dakika icinde markerdan eser kalmaz tel zimba falan ancak kurtarir ki rejenerasyonla ondan da kurtulur bunlar. GPS falan takmam lazim gercekten aynilari mi degil mi ogrenmem icin :)


  • unidentified  (20.11.13 19:38:34) 
Muhtemel giriş yerlerine bakır tel koyuyorsun, ölmüyorlar ama ordan da geçemiyorlar. www.yeryuzudernegi.org


  • old possum  (20.11.13 19:46:07 ~ 19:47:11) 
@oldpossum Tesekkurler ama inanin muhtemel giris yerlerini bulabilmem imkansiz mutfak kompakt ve komple ankastre


  • unidentified  (20.11.13 19:47:59) 
hocam onlar kesin aynidir.


  • lorenzen  (20.11.13 19:49:37) 
@lorenzen eyvallah hocam. kill'em all diyorsun yani. zor geliyor inan bir cana kiymak.


  • unidentified  (20.11.13 19:54:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.