[]

iş güç, ne yapacağımı bilemiyorum

29 yaşımı doldurdum. test mühendisi olarak çalışıyorum bir bankada. outsource'um. 1 seneyi biraz geçti işe başladığım. ilk iş tecrübem. okulu 9 senede bitirdim, matematik mühendisiyim. birkaç programlama dilini giriş-orta seviyede biliyorum. yaptığım işi pek sevmiyorum, ortamım rahat sayılır. genel bilgiler böyle.

yazılıma geçmeyi düşünüyorum ama bilgilerim yeterli görülmüyor başvurduğum yerler tarafından. yaş da zaten ilerledi, junior olarak almayı pek istemezler gibi geliyor. tecrübeli eleman arayanlar bile 30 yaş altı arıyorlar. algoritma kurmak falan çok güzel bir şey bence ama teknik bilgilerim yetersiz kalıyor büyük projeler için. excel'de macro yazıyorum, iş yerinde bazen lazım oluyor. en çok zevk aldığım şey bu çalışırken ki o da seyrek oluyor. ama macro yazmak bir projede çalışmaya benzemiyor.

iş analisti olmak da istemiyorum. insanlarla iletişimim kötü zaten, o yüzden yapamam iş analistliğini. zaten sürüyle döküman falan hazırlamak gerekiyor, çok sıkıcı.

farklı bir alanda çalışmayı da düşünebilirdim ama ne yaparım bilemiyorum.

biraz dağınık yazdım ama ana fikri anladınız siz. ne yapmalıyım sizce? nasıl bir işte çalışmalı, nasıl iş bulmalıyım? yazılım konusunda başvurduğum yerlerden dönüş olmuyor pek.

bir de rahat bir ortamda çalışmak istiyorum. saça, sakala, kıyafete karışılmayacak bir yerlerde.

ne yapayım? bir yol gösterir misiniz?

 
empati kuruyorum ama kariyerle ilgili bu kadar sıfırdan tavsiye beklemek gerçekten biraz boş iş, senin daha çok düşünmen ve imkanlarını araştırman gerekiyor. yani sana enerji sektörüne gir desem ne kadar havada bi öneri olur demı? 27-28 yaşında yazılıma başlayan adamlar tanıyorumki matematikçisin algoritma kurmak senin işin.senin yerinde olsam şu adımları yapardım öncelikle yazılım için geç kaldım demezdim.. sağlam bir yazılım kursuna başlardım gecemi gündüzümü bu işe adardımki arayı çabuk kapatayım. gece gündüz ayırman içinde ne olursa olsun yazılım firmasına kapak atmaya bakardım gerekirse asgari ücrete çalış 2-3 ay ilk başta kod hatalarını arama gibi amele işler yaptırsınlar problem değil. 2-3 seneye projelerin üst basamağında bulabilirsin kendini.


  • Golgi  (20.11.13 13:14:21 ~ 13:15:21) 
yaparken eğlendiğin şeyi bulmuşsun, bence en önemlisi bu. yeterli altyapın var. başlangıç, orta seviyesi diyosun. iş ortamın da rahat diyorsun. oturup kendini ilerletemez misin bir iki yıl içinde?

ben yerinde olsam öyle yapardım. yaparken eğlendiğin bir şeyden para kazanabilmek harika bir şey.
  • jaaaccckkk  (20.11.13 13:14:34) 
öncelikle bildiğin işi geliştir. orta seviye bilgi sadece yazılımda değil, hiçbir sektörde iş yapmaz. ki yazılım bilgini kendi başına da çok rahat geliştirebilirsin, internette bi dolu tutorial, e-book vs. var..

bence excelde macro yazmayı geç. java, c#, php gibi genel geçer kabul görmüş dilleri öğren. mobil programcılığı da ihmal etme. ve de illa ki bir şirkette çalışacağım diye düşünme. internet üzerinden freelance çalışabilirsin. bi dolu freelance yazılımcı arayan site var. google'da freelance developer yazman yeterli..
  • mukiwa  (20.11.13 13:27:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.