[]

kibrista alkol ve tutun niye ucuz

Ve de kumar ve fuhus niye serbest?




 
para lazım..
www.google.com.tr

  • dedim dedim de kime dedim  (20.11.13 08:10:00 ~ 08:11:55) 
Vergi yüzünden ucuz; bağımsız ülke olarak tanınmadığı için de istedikleri şeyi yapabilirler.


  • coolbull  (20.11.13 08:14:12) 
turizm dışında fazla bir gelir kaynakları yok (türkiye'den giden hibeleri ayrı tutuyorum). pahalı alkol ve tütünün bulunduğu, kumarın yasak olduğu sikindirik bir adaya insanlar niye gitsin?


  • zgrydn  (20.11.13 08:50:47 ~ 08:51:30) 
Alkol ve tutun cogu yerde ucuz zaten. Hatta kibristan cok daha ucuz olan yerler var bu konuda. Kumar ve sevismenin serbest olmasi ise yine her yerde mumkun. Refah partisi iktidarindan once turkiyede de mumkundu.


  • kosun lan mevzu var  (20.11.13 09:30:20) 
fuhuş serbest değil.


  • ganyotçu  (20.11.13 10:26:01) 
yasal olarak tanınmayan bir ülke olduğu için her şey serbest. turizm gelirleri yüzünden de devlet göz yumuyor. hatta korsan program konusunda bir yaptırım yok. büyük şirketler bile korsan program kullanıyor.


  • delidir yakalayin  (20.11.13 10:30:34) 
ilk önce olarak, kağıt üzerinde fuhuş serbest değil.

bunun dışında gelelim kumarhanelere. kumarhanelerin varlığı gelir kaynağı olması dolayısı ile değil. hakeza kıbrıs kumarhanelerden çok çok büyük paralar kazanmıyor, sadece belirli bir ruhsat parası ödüyor kumarhaneler ve bunun dışında buralarda satılanların vergilendirmesi var. velhasıl büyük kumarhane-oteller elektrik faturalarını ödemiyorlar ve bu sayede üzerine yük dahi oluyorlar kıbrıs ekonomisine (en son birkaç gün öncesinde, elektrik faturaları tahsil edilemediği için büyük otel-kumarhanelerden, elektriğe %30 zam geldi). neden oradalar peki, hakeza türkiye'de kumarhaneler yasaklandı ve türkiye'nin kayıtdışı paralarının aklanması için kıbrıs yolu tercih edildi. kıbrıs'ın kendi vatandaşlarının kumar oynaması yasak ve kumar oynamaya gelenler ekseriyet ile türkiyeli turistler. velhasıl kumarhaneler ile birlikte kara para ve mafya da geldi. fuhuş da bununla birlikte geldi. yasal olarak ne kadar yasak olsa da, fuhuş yapılan yerler gece kulübü, kadınlar ise konsomatris olarak geçiyorlar. şu anda kıbrıs meclis başkanı, şu anda iktidarda olan parti sürekli buna karşı olduklarını ve bundan kurtulunması gerektiğini açıklasa da, adayı türkiye yönettiği için türkiye göz yumdurtuyor.

alkol ve tütün konusuna gelirsek, çok daha ucuzdu, akp'nin ikinci iktidar döneminde rte'nin adaya geliş gidişleri ile birlikte pahalılandı bile. neden türkiye'ye göre ucuz, çünkü türkiye ciddi anlamda pahalı. kıbrıs'ta da alkol ve tütün ürünleri üzerinde vergilendirme var, ama türkiye'nin vergilendirmesinin yanında çok daha düşük elbette ki.

onun haricinde de dahi bir arkadaş var orada @zgrydn diye, doğrudur neden gelsin insalar kıbrıs'a? rum tarafına kumar olmamasına karşın turist akıyor, şu anda kapalı olan maraş ciddi anlamda turist çekiyordu ve dünyanın lüks turizm açısından merkezlerinden biri idi ama kim gelsin kıbrıs'a. =/ aslan parçası, ne güzel analizler, tespitler yapıyor.

gene bunun haricinde sorun ihracat sorunu da değil; hakeza kıbrıs 90larda türkiye'nin kktc damgası basma zorunluluğunu tutana kadar ihracat yapabiliyordu kyrenia port damgası ile; gene türkiye kendisi kıbrıs'a ambargo uygulamasa türkiye'ye ihracat yapabilir. kıbrıs'ın gelirinin sadece türkiye'nin verdiği paralar ve yabancı turistler ile türkiye'nin abidik gubidik kumarcı-fuhuşcu turistleri ve mafyası olması türkiye'ye bağlı devlet politikası.
  • kulkke  (20.11.13 13:57:56 ~ 16:00:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.