[]

ABD, Ticaret, Tekstil..?

Selamlar ahali.. Oncelikle mobil cihazdan yaziyorum, yazim hatalari vs icin simdiden ozur diliyorum. Soruma gecmeden once mevzuyu sizlere ozetlemeye calisayim. Edindigim bir baglanti sayesinde, abd'ye turk mali tekstil urunlerinin pazarlanmasiyla ilgili bir is firsati cikti karsima.. Ben su an abd'deyim, teklif turkiye'de olan uretici firmadan geldi. Bu isle ilgilenecek olan bi kac kafadariz, lakin pek bir ticaret tecrubemiz yok, hele bu sekilde bir dis ticaret tecrubemiz hic yok. Uretici firma halihazirda cesitli ulkelere ihrac gerceklestiren genc bir firma, abd pazarina girmek istiyorlar ufaktan ama bizim disimizda herhangi bi baglantilari yok, biz aracilik, komisyonculuk yapacagiz kisacasi..

Cesitli on arastirmalar yaptik fakat prosedur uzun ve karisik gibi gozukuyor..
Belki icinizde tecrubesi, bilgisi olanlar, yardimci olabilecek kisiler vardir. Komisyon orani nasil belirlenmeli? Wallmart, macy gibi magaza zincirleriyle gorusulecek. Abd icin ozellikle dikkat edilmesi gereken ne gibi prosedurler vardr? Bu urunleri pazarlamak icin potansiyel alici firmalarla tek tek irtibata mi gecmek gerekir, yoksa tekstil fuari gibi etkinliklere katilip, tanitim mi yapilmali? Sevgili ahali, dis ticaretci arkadaslar, faydali olacagini dusundugunuz bilgileri, tecrubeleri lutfen cekinmeden paylasin, cok tesekkurler simdiden..

 
ben amerikada bulunurken bana da boyle teklifler geliyordu, yok kilimimizi sat yok zeytinyagimizi sat diye ama abd ithalat kosullari biraz karisik. profesyonel hizmet almazsaniz, basiniz vergi daireleriyle gumrukle filan belaya girebilir.
cevap olmadi belki ama tavsiyem bu isten anlayan bir danisman vs bulup onunla anlasin. ya da en kotu ihtimalle, turk marketleri var, onun sahiplerine filan sorun.

  • Sarix  (20.11.13 08:29:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.