[]

iş mail'ine evden bakmak

evdeki bilgisayardan şirkette yeni verilen ismim@şirketismi.com.tr şeklindeki mail'ime girmek istiyorum. parolam mevcut, fakat outlook'ta sunucu nasıl tanımlanır bilemiyorum. veya şöyle sorayım bu şekil bir bir mail'i outlook'ta tanımlayıp istediğim bilgisayardan nasıl ulaşırım, ulaşabilir miyim? saçmalıyor muyum yoksa?




 
boyle seyler konusunda calıstıgın yerın it sine danısman daha iyi olur. port configurasyonları vs onlar belirler. ya da web acces varsa browser ile girersin.


  • bryan fury  (22.04.09 20:56:29) 
eğer mail erişimi dışarıya açık değilse biraz zor. değilse (ki denemek yada bu işle ilgili kişiye sorman lazım), dışarıdan erişmek içinde var olan iş bilgisayarında outlook hesaplarındaki ayarları evindeki bilgisayarına uygulayıp maillerine erişebilirsin.

p.s. kullanıcı hesap ayarlarını eğer bilmiyorsan outlook'un versiyonunda göre kullanıcı hesap ayarlarına ait bilgileri şu linkten ulaşabilirsin;
office.microsoft.com
  • roadrunner merlin  (22.04.09 20:56:57) 
muhtemelen şirketinizin mail servisini satın aldığı hosting firmasının webmail hizmeti vardır. onun adresini sorarsınız ordan rahat rahat istediğiniz yerden sadece sayfaya girerek kontrol edersiniz.


  • prodeq  (22.04.09 21:08:26) 
eğer outlook tarzı bir programa kurarsanız, iletinin bir kopyasını sunucuda bırak demeniz gerekebilir çünkü malum sunucu ile pc iletişime geçtiğinde maili direkt olarak pc'ye kopyalayıp sunucudakini siliyor. bu sebeple evden baktığınız maile işten bakamayabilirsiniz. bu tip şeylerle uğraşmamak için eğer port ve sunucu tanımları standart ise (git: www.mail2web.com) diye bir adres var. buradan sadece mail adresiniz ve şifrenizi girerek maillerinize web üzerinden bakabilirsiniz.


  • phonex  (22.04.09 21:38:34) 
Bu her şirkette değişebiliyor sanırım.Örneğin benim daha önce çalıştığım bankada
mail.bankaismi.com.tr olarak giriliyodu
benim de başlarda bir türlü giremememin sebebi https yerine sürekli http yazmamdı.
Dolayısıyla şirkette bu konuyla ilgilenen departmana veya mailine evden bakan arkadaşlarına sormanda fayda var.
Adresi doğru girdikten sonra şirkette kullandığın kullanıcı adı ve şifre yeterli oluyor.
  • joeblack or blackjoe  (22.04.09 22:51:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.